Helgens snackisar: Favoritseger i Stockholm Open Image

Helgens snackisar: Favoritseger i Stockholm Open

Helgen bjöd på favoritseger i Stockholm Open och den bästa svenska maratontiden på 25 år.

Svensk topptid i maraton: Mikael Ekvall, 26, slog i helgen till med den bästa svenska maratontiden på 25 år när han sprang i mål i Frankfurt marathon på 2:12:07. Det räckte till en elfteplats och är bara en minut och 25 sekunder från Kjell-Erik Ståhls svenska rekord från 1983.

Finalklart i Rugby: Det blir grannderby (som många trodde) i VM-finalen i rugby kommande helg efter att både Nya Zeeland och Australien vunnit sina semifinaler. “All blacks” kämpade ner Sydafrika och vann en jämn match med 20-18 efter att ha varit i underläge i paus. Australien slog Argentina med 29-15. Räkna med en kommande klassiker i finalen.

Hamilton dominerar: Britten Lewis Hamilton vann i helgen sin andra raka VM-titel i formel 1 och tredje sammanlagt. 30-åringen, som kör för Mercedes, börjar nu få på en imponerande meritlista. Med sina totalt 43 tävlingssegrar är han redan den tredje segerrikaste föraren i historien.

hamiltonDrive and drink. Lewis Hamilton firar sin tredje VM-titel på klassisk motorsportsmaner.

IFK, IFK eller AIK: Norrköping vann mot Halmstad med 3-1 och vinner SM-guld på lördag om de slår Malmö på bortaplan. AIK och Göteborg har dock fortfarande chansen att sno guldet. Men först ska de mötas ikväll på Friends Arena och göra upp om vilket lag som ska leda jakten inför sista omgången.

Berdych försvarade titeln: Tjecken Thomas Berdych gjorde det alla trodde, tog hem sin tredje titel i Stockholm Open. Världsfemman besegrade amerikanen Jack Sock i finalen med 7-6, 6-2 och är nu tillsammans med Thomas Enqvist den segerrikaste i turneringens historia.