Bäst i test! Varma vinterstövlar för barn Image

Bäst i test! Gummistøvler for barn

Vinterbus kräver ett par stövlar som håller de små fötterna varma och torra. Att kunna leka i kyla, snö och rusk utan att bli blöt och kall är en förutsättning för en lyckad vinter. Vårt juniorpanel har testet og betygsatt våre beste vinterstøvler.

Timberland Chillberg 2 Strap Gore-Tex

Timberland

Märke: Timberland

Modell: Chillberg 2 Strap Gore-Tex

Rekommenderat pris: 799 kroner

Finnes i färgerna: Svart och grå/rosa

Materiale: Ovandel i mocka og tekstil med en yttersula i gummi.

Passform: Skorna är normala i storlek och ger bra plats åt fötterna med en passform som är lite åt det bredare hållet. Innersulan har en smart markering som du kan bruke for å se at foten bør være så du vet når skon er for liten.

Komfort: Sköna skor med et mykt innerfoder och ett högt skaft. De håller värmen bra och skyddar från regn och slask. Den mönstrade yttersulan greppar alla underlag fint och ger ett bra stöd vid lek och vår i vinter.

Sammanfattning: Den perfekte kjelen for vinterlekene både på fritiden og i skolen. De er lette å springa rundt i og enkle å ta på og av, både for de yngre og eldre barna, med sina praktiska och enkla kardborreband. Fötterna hålls torra och varma med en god andningsförmåga. Skorna sitter som en smäck och skyddar de aktiva fossingarna som gillar att ge sig ut på äventyr.

Adidas Terrex Snow

Adidas

Märke: Adidas

Modell: Terrex Snow

Rekommenderat pris: 899 kronor

Finnes i färgerna: Rosa og svart

Materiale: Ovandel i tekstil og syntet med en yttersula i gummi.

Passform: Skorna är lite mindre i storlek, ligger ditt barn mellan två är det bäst att välja den större. Innersulorna är lätta att ta ut och har en markering som visar om de är lagom i storlek.

Komfort: En myk og fleksibel sko som er lett å røre seg i. Skon sitter perfekt på foten og ditt barn kan ha modellen en hel dag uten å få det minste ont i føttene. Med slitstarka dobbar kan barnen i princip springa på is utan att vara rädda för att halka.

Sammendrag: En sportigare känga som blev en stor favorit hos testpanelen, även hos de mest kräsna barnen, med sin coola och tuffa stil. Rejäla kardborreband med elastiska snören gör dem superlätta att ta på och av. Sulan greppar underlaget bra och är ett säkert kort för de snöiga och isiga vägarna. Det store plusset for skon er vanntettheten. Vattnet rinner av skon og lar ikke foten bli bløt i første taget - perfekt for lange vinterdager utomhus fyllda med lek.

Viking Toasty II GTX

Viking Toasty

Merke: Viking

Modell: Toasty II GTX

Rekommenderat pris: 699 kroner

Finnes i farger: Svart/oransje, lila og blå/rød

Materiale: Ovandel i tekstil og syntet med en yttersula i gummi.

Passform: Normala i storlek med lagom bredd så du kan tryggt välja ditt barns vanliga storlek.

Komfort: En veldig skön känga som känns lätt på de små fötterna. Det oppleves som mykt og fleksibelt, noe som legger til rette for et aktivt barn som elsker å springe utendørs. Med enkle kardborrebånd kan barna uten noen vanskeligheter ta på og av seg skorna alldeles själva.

Sammanfattning: Här har vi ett par kängor som värmer, håller fötterna torra och är lätta att bära. Högre skaft kan ibland upplevas som klumpigt och hindra rörelsefriheten hos barnen men i den här modellen från Viking går det att springa och leka fritt utan minsta hinder. Skorna är utmärkta för lek och äventyr under de kyligare dagarna eftersom de är väldigt varma. Med en halvfri sula som gir bra grepp, smarte refleksdetaljer og en høy kvalitet på ytre materiale får det her paret flera tummar upp. De passer perfekt til de små oppakningene!

Salomon XA Pro 3D Winter TS CSWP J

Salomon XA

Märke: Salomon

Modell: XA Pro 3D Winter TS CSWP J

Rekommenderat pris: 999 kroner

Finnes i färgerna: Lila og svart

Materiale: Yttermateriale i syntet og en yttersula i gummi.

Passform: Skorna är lite åt de mindre hållet storleksmässigt så ligger ditt barn vanligtvis mellan två storlekar kan ni välja den större.

Komfort: Sköna skor som omsluter foten på ett bra sätt. Med en stabil sula som ger ett stadigt grepp på både snö och is passar den här modellen bra för alla olika äventyr i vinter. Innerfodret i syntetpäls gör skorna lite extra gosiga och sköna att ha på sig. Obs, varning for at ditt barn kan komme til å vilja sova med skorna på.

Sammanfattning: Salomon gör inte bara grymma skor för vuxna, de är även givna vinnare för familjens minsta. Den her modellen lockade främst den äldre delen av juniorpanelen med sina kardborreband och snören som inte upplevdes lite barnsliga som skor med endast kardborreband. Derimot kan det bli vanskelig for de mindre barna å selv ta på og av seg den her modellen siden det ikke finnes noen øyne på baksida av skon og de trenger knytas. Skorna är varma och håller fötterna torra från regn och slask. Her har du et par tøffe kängor du kan lita på i vinter!

Sorel Yoot Pac Nylon for barn

Sorel Yoot

Märke: Sorel

Modell: Childrens Yoot Pac Nylon

Rekommenderat pris: 899 kroner

Finnes i farger: Blå/blå, grå/rosa, rosa og svart

Materiale: Syntet, läder, gummi og PU-membran.

Passform: Normal i størrelse. Kängan upplevs bred men har ett löstagbart innerfoder av filt som gör passformen smalare än den ser ut.

Komfort: Då kängorna är lite bredare och har en ordentlig gummisula kan de upplevas som lite klumpiga att gå i för de mindre barnen. Väl på foten sitter de skönt och har ett bra skaft som man lätt snörar åt med en smart dragsko.

Sammanfattning: Her har vi en stadig og tålig vinterkøye for de aller kaldeste vinterdagene. De kan dock vara lite svåra för de minsta att ta på och av själva men med lite föräldrahjälp går det desto smidigare. Når kjæledeggene vel sitter på holder de fötterna torra från fukt och varma från kyla vilket gör dem perfekta för barnen som gillar att vara mycket utomhus i vinter. Minus er at de kan være noe klumpiga for de allra minsta. Pluss for det slitstarka och vattenavvisande materialet. Med de här på fötterna kan du säga hej då till kalla fossingar!

Superfit Husky Gore-Tex

Superfit Husky

Märke: Superfit

Modell: Husky Gore-Tex

Rekommenderat pris: 799 kroner

Finnes i färgerna: Svart

Material: Konstläder och textil med en yttersula i gummi.

Passform: True to size storleksmässigt men lite åt det smalare hållet. Har ditt barn breda fötter kan du med fordel gå opp en størrelse for optimal passform.

Komfort: Bra skaft som går att öppna upp mycket och enkla kardborreband gör det lätt för barnen att själva ta på och av sig skorna. Superlätta skor som känns mjuka runt vristen men som ändå ger en bra stabilitet kring foten.

Sammanfattning: Det beste med den her modellen er at skorna er så lette å ta på og av. Extra kul för barnen som då kan klä på sig utan hjälp. Sulan ger ett stabilt grepp på olika underlag och tillåter massor med bus ute i pulkabacken i vinter. De holder barna synliga när mörkret smyger sig på med bra reflexdetaljer, värmande fårskinn och GoreTex-tekonologin som gör skorna vattentåliga. Helt enkelt et grymt alternativ til høsten og vinterns alle eventyr.

SHOPPA HÄR: Alle våre vinteroveraller til kidsen

LÄS MER: Våre topp 3 vinteroveraller fra Didriksons

LÄSMER: Gummistövlarna för barn som är bäst i test