Vi testar Suuntos nya pulsklocka 9 G1 Image

Vi testar Suuntos nya pulsklocka 9 G1

Med en batteritid på upp till 120 timmar och nya, spännande funktioner är Suunto 9 G1 en pulsklocka att förälska sig i. Vår testpanel vet vad som är bäst med Suuntos senaste tillskott.

Test av: Suunto 9 G1 Suunto 9 G1

Finns i färgerna: svart, vit.

Skärmmått: 50 x 50 x 16,8 mm.  

Vattentät: ned till 100 meter, klockan klarar bad och simning. 

Temperaturutvisning: från -20 till +60 grader. 

Testpanelen tycker: 

9 G1 är den nyaste pulsklockan i Suunto-familjen och verkligen ett uppsving från märkets andra modeller. Oavsett hur du använder din pulsklocka finns det en sak som alltid påverkar din träningsupplevelse, och det är batteritiden. Visst kan det kännas som en onödig funktion att hylla, men efter att du har tränat med den här klockan förstår du varför vår testpanel är lyrisk. 

Suuntos unika FusedTrack-algoritm fungerar så att den kombinerar GPS-spårningen och datan från rörelsesensorn för att kunna ge en precis spårning och distans. Batteritiden förlängs eftersom klockan känner av när du inte rör dig lika intensivt och byter batteriläge. Du kan själv välja vilket träningsläge du kör i för att kunna ha klockan aktiv från 25 till 120 timmar. 

– Jag gillar den här klockan starkt. Jag tror heller inte att jag är ensam om det eftersom klockan är packad med funktioner och väldigt mångsidig, vilket talar för att nästan vem som helst kan hitta en funktion som han eller hon är ute efter. Jag skulle säga att den passar alla som vill ta sin träning eller vardagshälsa till nästa nivå, säger en av testarna. 

Testpanelen hade svårt att hitta en specifik funktion som lockar mer än de andra. Det som gör den här modellen så omtyckt är valfriheten – det finns många olika funktioner att utforska. 

– Chansen är stor, om du inte gör en grundlig undersökning om klockans alla funktioner i förväg, att du kommer överraskas och upptäcka funktioner du inte ens visste fanns, säger en kille i panelen.  

En annan testare fyller i: 

– För mig var det träningsläget “Pool swimming” som lockade mest. Du kan med fördel bränna av ett par längder i bassägnen och fascineras över att få fram en pricksäker längdräkning och automatiska splittider vid både 25, 50 eller 100 meter simning.

Suunto 9 G1 Ta med dig nya Suunto 9 G1 på löprundan, under CrossFit-passet eller till simbassängen. Här får du en mångsidig klocka med grym batteritid. 

Även om klockan har en inbyggd loggbok där dina träningspass sparas, gör du rätt i att ladda ned tillhörande app för att enkelt synka klockan med appen. Där kan du ta del av alla pass i detalj och även få sammanfattningar över din sömn, träning, förbränning och antal steg. 

– Om jag ska ta fram något negativt med klockan är det pulsmätningen och stegräkningen. Överlag funkar pulsmätningen bra men ibland fick den fnatt och tyckte att jag hade 150 i puls när jag gick och hämtade kaffe. Det kan däremot bero på att jag spände åt den för löst kring handleden. Gällande stegräkningen, så kunde jag påverka stegen genom att sitta och röra på armen under en arbetsdag, fast jag i själva verket inte förflyttade mig någonstans. 

Stegräkningen är ett återkommande problem när det kommer till pulsklockor. Med just den här modellen kan vi ha överseende med den lynniga stegräkningen eftersom övriga funktioner imponerar rejält. 

– Är du seriös i din puls- och stegmätning har du alla möjligheter i världen att införskaffa ett externt pulsband, fotledsensor eller liknande. I övrigt är det här en väldigt bra klocka med många funktioner som du kan tillbringa timmar med att utforska. 

Sammanfattningsvis tycker testpanelen att 9 G1 är en väldigt proffsig klocka som tilltalar både den seriösa atleten, hälsonörden och vardagsmotionären.

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av pulsklockor 

LÄS MER: Våra bästa pulsklockor i alla prisklasser 

LÄS MER: Suunto 3 Fitness – en PT på armen