Bäst i test! Så bra är löparvästen Jet från Blacc Image

Bäst i test! Så bra er løparvästen Jet fra Blacc

Har du vanskelig for å finne det optimale løpetøyet til høsten? Vi har testat plagget alla kommer vilja springa i under årstidens kyliga dagar - den nya löparvästen från Blacc!

Så fort hösten anländer möts vi av samma dilemma: hur behåller vi värmen under löprundorna utan att bli för varma? Antingen setter vi oss på oss for å tykka plagg som gjør at vi svettas redan efter tio meter, eller så skippar vi understället och fryser trots tempoväxlingar.

Att jobba med flera lager är en uttjatad, men ack så viktig detalj när det kommer till löpning i höst- och vinterväder. Västen är det ultimata plagget innan du börjar jobba med för många lager.

- Vesten er et veldig bra alternativ når det er for varmt for å springa i en löparjacka men for kaldt for å bare springa med en tröja, sier Sophie Tranarp, produktutvecklare på Blacc och fortsätter:

- Det er bra å kunne bygge lager på lager og dermed ha en funksjonsstrøm under en løparvest for å holde en optimal temperatur uten å bli for varm.

Når temperaturen sjunker ytterligere er det en løparjacka som ikke bare varmer kroppen men også armarna, å föredra. Men innan det har hunnit bli så pass kallt, er en väst det säkraste kortet.

- Det er ikke like instängt att springa i en väst som det i vissa fall kan bli när du springer i en jacka. Västen andas mer och passar därför extra bra nu under hösten innan det blir superkallt.

Nytt for sesongen hos Blacc er löparvästen Jet som bland annat har en fram- och baksida helt gjord i reflextyg for god synlighet. Andra smarta detaljer är en bakficka och högre krage.

- Ibland glömmer man bort att täcka hals och nacke där kall luft lätt kan komma in och kyla ned kroppen. På Jet har vi skapt en litt høyere krage som motvirker den effekten og beskytter både mot vind og kyla.

TESTPANELETS UTLÅTANDE

Test av: Jet, Blacc

Rekommenderat pris: 499 kroner.

Finnes i färgerna: Svartmönstrad, gråmönstrad, lila och svartvit.

Passartill: Distanslöpning eller promenader, inget du kör snabba intervaller i.

Passform: Väldigt true to size med en tight men ändå generös passform. Velar du mellom to storlekar kan du med fördel välja den mindre. Jersey-materialet langs sidene gir en smidig og rørlig passform der ingenting skalver eller stretar imot.

Komfort: Väldigt mjuk och skön väst, vissa personer i testpanelen blev så sålda på modellen att de även ville ha västen på sig inomhus. Den fodrade delen fram och bak värmer något och andas på ett effektivt sätt.

Smarta detaljer: Mönstret är gjort i ett reflekterande tyg (obs, gäller endast den här färgen, de andra färgerna har reflexdetaljer). To fickor fram och en bakficka.

Design: Snygga skärningar, fint mönster och modern touch. Den her modellen får full pott når det kommer til designen. Den er roligare än en enfärgad svart modell, men samtidigt väldigt diskret och avskalad.

Sammanfattning: Her behöver du inte oroa dig för att ta på dig ett oskönt plagg som är i vägen eller försämrar din löpning, Jet gör motsatsen. Den lette vikten och mjuka komforten ser till att du flyger fram i höstmörkret utan minsta hinder. Västen håller en god värme utan att bli för varm tack vare den lätta vadderingen. Modellen er något längre baktill än framtill och lämnar ingen glipa i midjan för kall luft att ta sig in. Delar av testpanelen hade önskat en lite tightare passform runt ärmhålorna för att undvika att kall luft tar sig in där, men det är inget som stör löpningen. Det absolutt beste med västen är att mönstret på västens fram- och baksida är gjort i reflextyg och ger extremt bra synlighet i mörker. En prisvärd och snygg löparväst som du även kan glida runt med på stan utan att din outfit förstörs.

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av västar

LÄS MER: 10 varma löpartights

LÄSMER: Gå på tur med Wyte - høstens friluftsfavoritter er her!