Vi testar: Funktionssandaler Image

Vi tester: Funksjonssandaler

Svalare än en vandringssko, men med samma fokus på dämpning och slitstarkt material. Her er funksjonssandaler som er best i test!

Er de rasktorkende? Har sulan en skön dämpning? Hvor sitter de rundt foten? Vi har testet noen av sommerens mest populære funksjonssandaler.

For ham: (scrolla ned for henne)

Test av: Salomon Techamphibian 3 Funktionssandal

Anbefalt pris: 999 kroner

Sammanfattning: Perfekt for vandring

Testpanelen säger:

En snabbtorkande, klädd funktionssandal med snabbsnörning som passar utmärkt för längre sträckor eller om du ska ut och vandra. Sandalen, med en contagrip sula, gir både ett skönt stöd för foten och ett bra grepp på blöta underlag.

- Det er som en luftigare variant av en vanlig vandringssko, med en stadig sula. De känns relativt svala även om de såklart blir aningen varma under plösen, säger en av testpersonerna.

Sandalen er normal i størrelse og ganske tight i passformen, vilket uppskattas av testpanelen då det får skon att sitta stabilt runt foten. Materialet er rasktorkande vilket gör att du kan använda den när du badar. Om du tar skon for hva den er så uppskattas designen väldigt mycket.

- Som vandringssko er den väldigt frän i designen, men det är kanske ingen sandal som jag skulle gå runt med på stan, säger en av testpersonerna.

Her finner du Salomon Techamphibian 3.

Test av: Keen Uneek O2 Funktionssandal

Anbefalt pris: 1 195 kroner

Sammanfattning: Mix av sandal og sneaker

Testpanelen säger:

En dresset og casual variant av en funksjonssandal, og en oppgradering fra originale Uneek, som både finnes i en svart variant her og en blå variant her. Sandalen påminner om en sneaker baktill og har en lett vadderad häl. Designen overraskade testpanelen positivt och den här sandalen blev testets favorit för en stadstur eller kvällsnöjen.

- De er ganska snygga, speciellt i svart. De er väldigt sköna och luftiga då det är öppet på sidorna. Det kan bli litt varmt under sulan, men ingen större fara, säger en av testpersonerna.

Konstruksjonen med de to snørena på sidan samt en sula gjord i ett stycke, ger lagom med stöd för foten och låter fokus ligga på passformen. Skon är normal i storleken, om än lite hårdare än vad testpanelen hade trott. Därav passar sandalen perfekt att ha med sig på semestern, både under en stadstur och på standen. Ett minus med sandalen er dock det något höga priset.

- Jag hade personligen inte betalat så mycket för den här skon, säger en av testpersonerna.

For henne:

Test av: Marrell Terran Lattice II Funktionssandal

Rekommenderat pris: 899 kroner

Sammanfattning: Kvällssandal med bra stöd

Testpanelen säger:

En feminin funksjonssandal, som finnes i både rødt, svart og blått. Tack vare den uppbygda fotbädden med memory-foam har skon en otroligt skön passform.

- Den här sandalen är väldig skön! Jeg får ikke i fötterna av att gå med dem längre stunder och sulan ger riktigt mycket stöd och dämpning, säger en av testpersonerna.

På grunn av designen er sandalen väldigt sval, bortsett fra under foten der det kan bli aningen svettigt. Den dressade designen med remmar som formas och sitter perfekt på foten utan att skava, uppskattades. Den greppsäkra yttersulan i gummi gör sandalen användbar oavsett underlag.

- Det her er en sandal som passer til både dagsutflykter, strandpromenader og kveldsäventyr. Den er veldig fin og feminin, menar en testare.

Er du interessert i Marrell Terran Lattice II? Du finner den røde varianten her, den blåa varianten her og den svarte varianten her.

Test av: Keen Venice H2 Funktionssandal

Rekommenderat pris: 999 kroner

Sammanfattning: Med fokus på sulan

Testpanelen säger:

En snabbtorkande funktionssandal som både finns i färgerna svart/grå och röd/grå. Sandalen har en justerbar passform tack vare den elastiske snøringen.

- Sandalen er aningen liten i størrelse mens passformens bredd føles alt luftigare. Det går naturligvis at justera i viss mån med hjälp av snörningen, säger en testare.

Med en ovandel i slitstark polyester er sandalen både vaskebar og snabbtorkande. Yttersulan er greppvänlig og gjør skon redo för vandring i både stads-, strand- och bergsmiljö. Sandalen, som har et antibakterielt innerfôr og fotbädd samt en ergonomisk oppbygget mellansula, oppleves som stabil og aningen hard.

- Det er en oppbygning i sulan som jeg personligen inte uppskattar då den får ytterdelen av min fot att vridas uppåt. Annars tycker jag att sulan ger ett väldigt bra stöd för foten. Designen er en klassisk sandal-sko, så om du liker den stilen kommer du gilla den her skon, sier en av testpersonerna.

LÄS MER: De beste sommerskorna 2017