Vi har testat varma höstjackor för honom Image

Vi har testet mange høstjakker for ham

Temperaturen sjunker i takt med at dagene blir alt mörkare utomhus. Det er dags å plukke fram den der varma høstjakken. Her er fire nyheter for ham som er best i test!

SHOPPA HÄR: Höstjackor för herr

Mångsidig, vanntett parkas

Didriksons herr.jpgTest av: Didriksons, Arnold Parka

Finnes i färgerna: Grön och svart.

Passform: Noe stor i størrelse med väldigt generösa ärmlängder.

Finesser: Hög krage med justerbar luva som du även kan ta av vid önskemål. Jackan har også dubbla förslutningsmöjligheter framtill så att jackan är helt vattentät. Till sist har modellen extremt många fickor, både utvändigt och invändigt.

Sammanfattning: Här får du som två jackor i en. Låt oss förklara varför! Med luvan på ser den här jackan från Didriksons ut som en perfekt jacka att ha när du går på fotbollsmatcher, långpromenader eller är ute och plockar svamp - eftersom den är 100 procent vattentät och du får plats med en linerjacka under. Men så fort du plukker bort luvan får du en snygg, dressad jacka som passar perfekt att ha till och från jobbet i kombination med en kostym. Testarna hade dock önskat lite mer reflexer. Sammanfattningsvis är det här en grym jacka med många användningsområden. Bär den som den är under hösten och kombinera med en dunväst när temperaturen kryper nedåt.

Streetjacka for de yngre

Jack & Jones herr.jpgTest av: Jack & Jones, Drew Puffer Hood

Finnes i fargerna: Camo og svart.

Passform: Den her jackan er noe liten i størrelse, både kort i lengden og korta ärmar. Däremot är omkretsen normal i storlek. Gå med fordel opp i en størrelse om du er over middels lang, for optimal passform.

Finesser: Stor luva som du kan justera samt sidofickor samt innerficka med knappar. Testpanelen hade däremot önskat en dragkedja så att du med säkerhet vet att dina värdesaker inte ramlar ut.

Sammanfattning: En perfekt jacka å ha under den usikre perioden mellom høst og vinter, når det er for varmt for å plukke fram din varmeste jacka og for kaldt for å ha en skinnjacka. Jackan er lett, komfortabel og stoppet med syntetisk materiale. Materialet er ikke så slitstarkt, så unngå den her når du promenerer i snårig skog. For användning i vardagen håller den desto bättre. En snygg jacka som sitter bra på kroppen, og der camodesignen främst riktar sig till de yngre testarna. Er du ikke en fan av Camo? Ingen fara, jackan finns även i helsvart som faller de flesta testarna i smaken!

Varm favoritt fra Peak

Peak herr.jpgTest av: Peak Performance, Tomic Jacket

Finnes i fargerna: Oransje, svart og blå.

Passform: Normal i størrelse. Det er på håret at du får plass med en tykk tröja under, men det trenger du heller ikke fordi jackan er så varm.

Finesser: Justbar luva samt fickor, utvändigt och invändigt, med både en insida i fleece och förslutning med dragkedja. Materialet er også vannavvisende, noe som gjør at du kan ha den i lettere duggregn og snøfall.

Sammanfattning: Den her höstjackan är i det varmaste laget, vilket gör att den är mer som en vinterjacka. Tomic Jacket er varm, bekväm och sitter bra på kroppen. Testarna gillar den orangea färgen väldigt mycket, men de är delade kring den glansiga finishen. Noen mener at en matt finish hadde gitt et luksuriøst inntrykk av jakken. Bruksområdene er mange. Du kan ha Peak-jackan i skidbacken, på afterskin, i skogen og i stan. Er du i skogen får du dock akta dig för vassa grenar då materialet anses ömtåligt i den typ av miljön. Ekstra pluss for at jackan er tillverkad i 100 prosent återvunnet syntetmaterial.

Clean jacka til svømmebassenget eller treningsstudioet

Dobsom herr.jpgTest av: Dobsom, Hastings Jacket

Finnes i färgerna: Svart och blå.

Passform: Veldigt rymlig kring axlar och bröst, men något tightare kring magen. Ärmarna är något korta på dig som är lång.

Finesser: Ingen luva men jackan har en högre krage, två sidofickor samt en innerficka med dragkedja.

Sammanfattning: Prisvärd syntetjacka som är perfekt att ha under hösten innan temperaturen sjunker under nollan. Modellen er väldigt rymlig kring bröst och axlar och sitter därav bäst på dig som inte ligger på latsidan när det kommer till att träna de muskelgrupperna. I övrigt är det här en ren jacka med ett dovt mönster samt en matt finish som hyllas. Hvem burde kjøpe den her jackan da? Jo, du som gymmar mycket överkropp, eller du som vill ge en bra present till svärfar som vill ha en enkel jacka utan onödiga luvor, detaljer och mönster som känns för ungdomliga för dem.

SHOPPA HÄR: Alle våre jackor

LÄS MER: Slik vasker du dunjackan - 10 tips