Vi har testat Tretorns varma gummistövlar Image

Vi har testat Tretorns varma gummistövlar

Testpanelen har använt Tretorns varma gummistövlar Wings winter low i regn, snö och slask för att se om den håller måttet. Så här blev resultatet!

Wings_winter_low.jpg

Test av: Wings Winter Low, Tretorn.
Ordinarie pris
: 699 kronor.
Resultat
: Ett snyggt och bra alternativ till curlingkängor.
Testpanelen säger:

Den svenska vintern är sällan idel snöknaster och istäckta gator. Efter nyår och fram till våren är det ofta både regnigt och slaskigt större delen av tiden. För att hålla fötterna varma och torra och slippa saltränder på skorna är ett par fodrade gummistövlar ett bra alternativ.

Tretorns klassiska gummistövel Wings Low är gjord för segling men finns också i en vinteranpassad version med fodrad insida och halkfri gummisula. 

När skon testades fanns inga drivor av snö på marken, men det var både kallt, blött och isigt på sina ställen. Testpanelen tyckte att skon var både varm och skön.

– Jag gick till och med barfota i skorna från en sen träning då jag glömt extrastrumpor utan att fötterna blev kalla, säger en testperson.

Den fodrade insidan kändes skön och gosig, men den gör stövlarna lite för varma att ha på sig längre stunder. Precis som med vanliga gummistövlar kan det bli en lite instängd känsla, så om du vill undvika svettiga fötter är det bäst att endast ha på dig dem till och från jobbet. Inte en hel dag inomhus på ett kontor.

– De är perfekt för lite kortare promenader, särskilt om du är trött eftersom det bara är att stoppa ned fötterna rätt ner i skorna. Men välj ett par andra skor för riktiga långpromenader, säger en testperson som tyckte att de kändes som ett par vattentäta tofflor.

Skon är rymlig och skaftet lagom mjukt, men några testpersoner upplevde att den var något smalare i tåpartiet än bak vid hälen. Samtliga i testpanelen tyckte att stöveln har en tidlös och klassisk design som fungerar lika bra i stan som på landet. 

Sulan i PVC-fritt naturgummi är tjock och testpanelen upplevde att stöveln är vattentät, men eftersom skaftet är lågt och insidan fodrad rekommenderar vi inte stövlen när det spöregnar.

– Den är bäst när endast marken är blöt och slaskig, säger en testperson.  

Slutresultatet? Ett bra alternativ till curlingkängor som faktiskt är bättre anpassat för den slaskiga vårvintern. Ett stort plus är att du bara kan skölja av stöveln när den blir smutsig. 

Wings Winter Low finns i och mörkblått  och svart 

LÄS MER: Stort test av Icebugs greppvänliga löparskor våren 2017