Välj rätt strumpa för din träning! Image

Velg riktig trening!

Du har treningskläder som komprimerar och leder bort svett och skor som är anpassade för just din träningsform. Men glöm inte att välja rätt strumpor. Vi gir deg guiden til riktige sokker, som gjør at du slipper skav og svettiga fötter og kan legge fullt fokus på ditt resultat!

Alla som tränat i vanliga bomullsstrumpor vet vilka blöta fotspår de lämnar i omklädningsrummet efter passet. Vil du holde fossingarna torra og förhindra skavsår? Velg et par sokker som er tilpasset for trening.

En av de største skillnaderna mot strumporna du kan köpa i storpack i klädbutiken är material som träningsstrumpor är tillverkade av. I stället för bomull är de stickade i material som både andas och leder bort fukt från fötterna så att du håller dig torr och slipper bunkra skavsårsplåster och få ont av ömmande blåsor. De er dessuten ofte förstärkta i tå- och hälpartier och har tunnare, ventilerande tyg på ovansidan av foten.

For å få en naturlig og anatomisk korrekt passform, hold koll på hvilken strumpa som skal sitte på hvilket fot. Sockorna är ofta märkta med höger och vänster eftersom de är sydda på olika sätt.

Er du BFF med skivstången på gymmet og synes at marklyft är livets bästa övning? La de låga träningsstrumporna hemma i byrålådan och köp ett par längre strumpor. De skyddar vaderna från att rivas blodiga av stången.

I crossfitboxar er det mer regel enn unntak med høye styrker. Det finns särskilda crossfitmodeller som både ger ett tryck över vaderna och skyddar benen på wod:ar där repklättring står på schemat.

Noe som er populært i löparkretsar är kompressionsstrumpor. De har skaft som går opp til knät och sitter tajt över vaderna och skenbenen för att stimulera blodcirkulationen. Det gjør at bena blir mindre trötta under passet. Efter träningen bidrar de till att blodgenomströmningen i musklerna ökar så att du får mindre träningsvärk och återhämtar dig snabbare.

Kompresjonstrumpene kan du så klart bruke ved alle typer høyintensiv trening for å orka litt mer.

strumpor
Gå direkte til alle våre modeller fra Adidas, Nike eller Puma.

LÄS MER: Derfor skal du kjøpe tyngdlyftarskor