Vårens stora test av sneakers 2017 Image

Vårens stora test av sneakers 2017

Våren är äntligen här och det är dags att byta vinterskorna mot sneakers. Vi har testat 14 par, så att du kan välja rätt vårsneakers till skogarderoben.

Sneakers för henne

Test av: Le Coq Sportif Charline Leather

le coq

Märke: Le Coq Sportif
Modell:
Charline Leather
Rekommenderat pris:
799 kronor
Omdöme:
Clean och klassisk
Testpanelen säger:

En stilren sneaker i skinn som egentligen aldrig kan bli fel. Den har en lagom sportig känsla och är fri från utstickande detaljer, vilket gör att den fungerar både till en mer dressad och avslappnad look.

– Den här är det perfekta mellantinget för dig som vill ha ett par mer uppstyrda sneakers som samtidigt känns sportiga. Jag gillar särskilt snörningen och det perforerade mönstret på sidorna, säger en av testarna.

Tjockleken på sulan och mönstret på sulans sidokant föll testpanelen i smaken, liksom den kritvita färgen som ger en väldigt ren och fräsch känsla. Det kan vara tufft att hålla skorna krispigt vita en hel sommar, men tack vare materialet är de relativt lätta att rengöra.

Överlag är testpanelen överens om att det här är en bekväm sko, men det kan ta ett tag innan den blir riktigt mjuk och skön, vilket drar ned betyget i fråga om komfort. Du behöver med andra ord gå in den lite.

– Skorna är behagliga att ha på sig, men jag skulle inte gå några längre promenader innan skinnet har mjukats upp eftersom hälkappan skär in lite grann, säger en testare.

Vill du också ha ett par stilrena skinnsneakers hittar du Charline Leather HÄR.

Test av: Nike Stargazer Lightweight

Nike

Märke: Nike
Modell:
Stargazer Lightweight
Rekommenderat pris:
849 kronor
Omdöme:
Komfortabel 90-talsklassiker
Testpanelen säger:

En lite sportigare sneaker i 90-talsmodell, gjord i ett lätt tyg som påminner om dykarmaterial som neopren. Tanken är att den ska vara väldigt lätt, men testpanelen tycker nästan att den hade kunnat vara ännu lättare.

– Skon har en sleek känsla men jag hade gärna sett att den var lite mer slimmad för att fungera på jobbet. Det är absolut en snygg design, men tyget i kombination med sulan ger en plattfotskänsla, säger en testare som upplevde skon som lite klumpig.

Storleksmässigt drar de åt det mindre hållet på längden, men modellen är riktig mjuk och skön att ha på sig. Sulan är försedd med ganska djupa mönster för bra grepp och en fin “Just do it”-detalj precis i kanten.

– De är finare i verkligheten än på hemsidan och jag gillade att mina fötter faktiskt såg mindre och smalare ut! säger en testperson.

Det känns inte som en sko du behöver vara rädd om, utan ett köp som håller både slitage- och modemässigt. Vill du klicka hem ett par egna Stargazer Lightweight från Nike hittar du dem HÄR.

Test av Björn Borg R100 Low Blk

Björn Borg

Märke: Björn Borg
Modell:
R100 Low Blk
Rekommenderat pris:
799 kronor
Omdöme:
Superskön snygg-sneaker
Testpanelen säger:

Det här är en sko som inte har snålat på vare sig komfort eller design. Testpanelen beskriver R 100 Low Blk som den perfekta mixen av en dressad och sportig sko.

– Min första tanke var “Oj vilken lätt sko!” samt “Gud vad skön den är att ha på sig”. Den är sjukt bekväm och jag gillar de snygga futuristiska detaljerna som ger en modern känsla, säger en testare.

Designen får toppbetyg av testpanelen som gillade de sobra, matta pastellfärgerna samt materialmixen mellan mocka, tyg och rosa plast i den vita sulan.

Bredden på skon är lagom, men ändå ganska rymlig. Har du breda fötter har du alltså inga problem att få plats i den här modellen.

– Tårna är nästan längst framme i skon, men de känns inte trånga utan helhetsintrycket blir att det är en mjuk och bekväm sko, säger en testperson.

Det enda minuset är att materialmixen (i synnerhet mockadetaljerna) och färgen gör skorna lite ömtåliga. Å andra sidan är det just de detaljerna som gör skon till en vinnare. HÄR hittar du dammodellen från Björn Borg.

Test av: Pantofola d'Oro Babice Low

sneakers

Märke: Pantofola d‘Oro
Modell:
Babice Low
Rekommenderat pris
: 1 395 kronor
Omdöme:
Feminin och stilren
Testpanelen säger:

En feminin sneaker med tjockare gummisula och mjukt skinn. Designen på skon är stilren och det känns att det här är en sko som håller hög kvalitet.

– Skinnet är väldigt mjukt och skon skaver inte det minsta, säger en testare.

Sulan ger skon en något klumpig känsla och den är ganska stor i storleken. Foten har gott om plats både på längden och brädden.

– Jag gillar att den är bekväm men inte så sportig i designen. Den är kvinnlig utan att bli för nätt och “tjejig” vilket är ett plus! säger en testperson.

Vill du också ha ett par lyxiga sneakers i vitt, eller i trendigt rosa, hittar du Babice Low HÄR.

Test av: Wyte Olivia

Wyte

Märke: Wyte
Modell: Olivia
Rekommenderat pris: 249 kronor.
Omdöme: Megafin tygsko till minipris
Testpanelen säger:

Ett par nätta tygskor som påminner om klassiska Superga, men till ett mycket bättre pris. En perfekt sneaker för en dag på stan, på jobbet, eller i vilken situation som helst på sommaren. Väldigt stilren.

– En riktigt fin vit tygsko som går att använda till mycket och som passar till allt. Känslan när man går är lite platt, men det löser man ju i alla tygskor med att köpa en skön sula och lägga i. De är ganska stora i storleken, så det är inget problem att få plats med en extra sula, säger en kvinna i testpanelen.

Olivia från Wyte är en bra vardagssko, men ingenting du vill gå över stock och sten i och heller ingenting som är perfekt för en långpromenad. Yttersulan är rejäl och också mönstrad, men inga tygskor är ju superergonomiska i längden. Att cykla långt i dem går däremot utmärkt.

– Fantastiskt att kunna få en så fin tygsko för under 250 kronor. Snörena är lite för långa, de hänger som kaninöron, så antingen får du knyta dubbelrosett eller också byta ut dem. Annars är de riktigt bra!

Vill du också ha en nätt tygsko till ett billigt pris hittar du Wyte Olivia HÄR.

Test av: Superga Cotu Slipon

superga

Märke: Superga
Modell:
Cotu Slipon
Rekommenderat pris:
699 kronor
Omdöme:
Tidlös tygfavorit
Testpanelen säger:

Den här klassiska tygskon i slip on-modell ger en sportig känsla, men tänk mer tennis än träning. Det är en modell som aldrig går ur tiden och som passar till i princip allt, vår som sommar.

– Jag älskar att den här skon är lite mer preppy. För mig är den precis lagom sportig och perfekt till både jeans eller bara ben på sommaren, säger en testare.

Testpanelen tycker att det här är en riktig skön sko som är lagom i storleken, varken stor eller för liten. Det enda minuset är att tyget fort blir smutsigt och är lite knepigt att göra rent.

– Det här är den ultimata vita tygskon, det är inte en klassiker för inte! säger en testperson.

Vill du också ha den här tidlösa favoriten hittar du den HÄR, vilken färg väljer du?

Test av: Adidas Cloudfoam QT Racer

Adidas

Märke: Adidas
Modell:
Cloudfoam QT Racer
Rekommenderat pris:
699 kronor
Omdöme
: Dämpade snekaers
Testpanelen säger:

Supersköna sneakers som ger mjuk dämpning, vilket uppskattades av testpanelen. Det som drar ned helhetsbetyget är mindre detaljer i designen.

– Meshen i framfoten ska nog framstå som ett spetstyg, men det gör sig inte jättebra mot övriga delar av skon och den metallicfärgade detaljen i hälkappan. Om skon hade varit helsvart utan några “spetsdetaljer” hade den fått ett högre betyg! säger en testperson.

Sulan får som sagt pluspoäng av testpanelen då du kan gå en lång tur på stan utan att få trötta fötter. Skon ger överlag en sportig känsla, men tyget gör att den känns lite mer dressad/modern.

– Jag gillar de lite funktionella inslagen, som att skorna andas bra tack vare ovandelen, säger en testare.

Storleken är lagom men lite smalare i framfoten där även tyget är lite mer ömtåligt. Du hittar den här fina skon, som finns både i svart och vitt, HÄR.

Sneakers för honom

Test av: Le Coq Sportif  Courtset Lea

Le coq

Märke: Le Coq Sportif Courtset Lea
Modell
: Courtset Lea
Rekommenderat pris
: 799 kronor.
Omdöme:
De perfekta tennisskorna som funkar till allt
Testpanelen säger: 

Ett par klassiska tennisskor, som känns sportiga men som du utan problem även kan ha till ett par schysst byxor och en kavaj. De är av riktigt bra kvalitet, men eftersom de är vita så bör du ändå vara lite försiktig när du använder dem, så att livslängden blir så lång som möjligt.

– De här är skitsnygga, jag gillar att de är så cleana. En sneaker du kan ha på jobbet, gå ut i eller ha när som helst – den är aldrig fel, säger en av killarna i testpanelen.

Eftersom skorna är så stilrena känns de väldigt användbara. Känslan är att skon är ganska nätt, och den har ganska tunn sula där fram, så det är ett par skor du sliter på en sommar.

– Alla vi i testpanelen gillar skorna, de är vita men med loggan på sidan och en liten fransk flagga bak på hälen som snygga detaljer. Den är väldigt allround och känns trendig samtidigt som den passar till allt. 

Le Coq Courtset Lea finns även i vit/blå och du hittar skon HÄR.

Test av: Puma Suede Classic+ 

puma

Märke: Puma
Modell:
Suede Classic+
Rekommenderat pris:
799 kronor
Omdöme:
En mockaklassiker som håller
Testpanelen säger: 

Den här modellen känns lite skejtig, fast ändå med en dressad känsla. Det är en Puma-klassiker från 1968 och var från början en basketsko. På något sätt påminner den i känslan av Vans och Adidas Samba. 

– En sko i mjuk mocka, där man känner igen modellen väl. Den sitter ganska tight på foten, men är samtidigt skönt slimmad, och är snygg till jeans. Stilren med grått och blått, det är en snygg, klassisk och cool sneaker, säger en ur testpanelen. 

Modellen i sig är sportig, och modellen är lite hög. Mocka är ett känsligt material, men kvaliteten är hög. Ett exempel är att sulan är påsydd och inte bara limmad.

– De här funkar i alla situationer, oavsett om du vill vara casual eller mer dressad. 

Puma Suede Classic+ finns också i blått med vit detalj på sidan i stället för grå och du hittar skon HÄR

Test av: Sneaky Steve Jerome Leather Shoe

sneaky steve

Märke: Sneaky Steve
Modell:
Jerome Leather Shoe
Rekommenderat pris:
1 195 kronor
Omdöme:
Den perfekta dressade sneakern för sommarens alla fester
Testpanelen säger: 

Den här skinnsneakern är dressad och funkar bra varje gång du vill vara lite extra fin, men inte vill ha klassiska “finskor”. I den här speakern kommer du inte känna dig underklädd oavsett evenemang.

– Skitball sko som är riktigt snygg, vi i testpanelen tycker det är den snyggaste skon av alla testade. Personligen gillar jag att den har något mer än bara helvitt, den bruna hälen är fin. När fashionmärken som Filippa K till exempel gör sneakers, så ser de ut ungefär så här i enfärgat läder och med schysst sula, säger en man i testpanelen.

De här skorna har hög kvalitet, men skinnet är lite hårt i början innan du gått in skorna. Så det är inte den skönaste sneakersmodellen i testet, även om det är den snyggaste.

– Skulle jag välja en sko att gå ut i en kväll, skulle jag välja de här från Sneaky Steve.

Den här snygga sneakersmodellen finns också i en damvariant. Herrvarianten av Jerome hittar du HÄR.

Test av: Lyle & Scott Teviot Twill

lyle scott

Märke: Lyle & Scott
Modell:
Teviot Twill
Rekommenderat pris:
699 kronor
Omdöme:
Prisvärd canvassneaker som inte bjuder på överraskningar
Testpanelen säger: 

Ingen i testpanelen är ett superstort fan av stora logotyper, och den stora gyllene örnen som pryder Lyle & Scott-skorna var ingen favorit hos killarna.

– Jag tycker det är snyggare med till exempel tre ränder än en jättestor golden eagle, men det är såklart en smaksak. Annars är den en ikonisk look, en clean vit canvassko till en hyfsat billig peng om man jämför med många andra, säger en kille i testpanelen. 

När det gäller den här snekaern är det lite “what you see is what you get”, den bjuder inte på några överraskningar. Skon är ganska rymlig, så du kan behöva snöra hårt om du har smala fötter. Snörena är runda.

– Sulan är stabil och rejäl, men vi i testpanelen tycker inte att skon ger det där lilla extra. Vill du ha en väldigt basic och klassisk vit tygsko, så är det här en modell för dig. Vill du däremot ha något coolt så är det här lite för mesigt. 

Gillar du stilrena canvassneakers hittar du Teviot Twill HÄR.

Test av: Gant Samuel

Gant

Märke: Gant
Modell:
Samuel
Rekommenderat pris:
799 kronor
Omdöme:
Tygsko med marin känsla
Testpanelen säger: 

Skepp o hoj! Den här marinblå tygskon andas verkligen båtliv, både på utsidan och med randigt foder på insidan. I själva tyget går som mönstrade paneler, vilket gör att skon känns mer genomarbetad.

– Den här skon är perfekt för segling och sommar. Den känns väldigt klassisk och passar dig som inte vill ha en massa krusiduller på dina skor, säger en kille i testpanelen. 

På minussidan är komforten, den känns inte så skön att gå långt i. Det är mer en sko som funkar bra på jobbet, när du inte ska gå några långa sträckor. 

– Jag tycker det känns som en sko för någon som är lite äldre, eller för någon som gillar en preppy stil med typ chinos och skjorta. Den känns liksom mogen och seriös och passar någon som är hel och ren. 

Samuel från Gant finns också i svart och vitt och du hittar skon HÄR.

Test av: Björn Borg R100 Low Knit

björn borg
Märke:
Björn Borg

Modell: R100 Low Knit
Rekommenderat pris: 799 kronor
Omdöme: Oerhört skön sneaker med skön attityd
Testpanelen säger: 

Alla i testpanelen älskade den här skon, som känns som en skön mix av en löparsko och en sneaker. De tyckte att den lyckas med konststycket att vara lite kaxig, utan att sticka ut på ett skrikigt sätt, mycket tack vare den helblå färgen.

– Den här skon är riktigt bekväm att gå i och är cool och vågad. Jag tror många av oss i testpanelen blev väldigt positivt överraskade. Skon är luftig och skön och du kan säkert ha den hela sommaren utan att bli varm och svettig, säger en i testpanelen. 

Om du har ett par Converse hemma och behöver en lite högre sneaker som är skönare att gå långt i, så kan det här vara ett bra komplement hemma på skohyllan. Dessutom funkar den här skon att traska runt i även framåt hösten utan att bli smutsiga, eftersom sulan är lite högre.

– En snygg och stabil sko med jätteskön passform. Rekommenderas!

Vill du också ha de supersköna Björn Borg-skorna så hittar du dem HÄR.

Test av: Wyte Carl

Wyte herr
Märke:
Wyte

Modell: Carl
Rekommenderat pris: 249 kronor
Omdöme: Budgetfavorit som passar till alla outfits
Testpanelen säger: 

Vill du ha en stilren vit tygsko till ett riktigt bra pris är Carl från Wyte rätt sko för dig. Du kan ha dem vilken vardag som helst, på stan, ute i skärgården, på semestern eller på jobbet. Ett bra alternativ till Converse, om du vill ha ett par skor som ger mindre clownkänsla.

– De är lite stora i storleken, så gå ned en storlek. Wyte-skon är också ganska bred, så om du har breda fötter kommer den sitta som gjuten, säger en i testpanelen.

På minussidan är att snörena är ganska långa, men det är ju lätt att byta ut om du skulle vilja ha en kortare variant. Som så många andra tygskor känns de lite platta, men sulan känns rejäl och robust. En bra gummisula med mönster för bra grepp.

– Jag gillar att den bara är helt vit. En skön vardagssko till ett bra pris, perfekt att glida runt och ta en bira i. Snygga till ett par sköna brallor och en vårjacka.

Vill du göra ett riktigt kap på vårskor så hittar du Wytes Carl-sneakers HÄR.

LÄS MER: Vårens stora test av bomberjackor