Vårens herrjackor som är bäst i test Image

Vårens herrjackor som er best i test

Vi synes at du skal invitere våren 2018 med et nytt ytterplagg! Vår manliga testpanel har provat vårens snyggaste modeller - här är vinnarna.

Vil du ha de fineste vårjackorna 2020? Her finner du vår siste test!

Har du også lagt ned vinterjackan i forrådet og innsett at det er dags for en ny vårjacka? Oroa dig inte, vi har testat fyra av vårens hetaste jackmodeller! I vår vill vi klä oss i sköna jackor som ger dig en härligt avslappnad look, klassiska vårjackor med praktiska funktioner eller mångsidiga jackor som du kan använda till i princip alla våra aktiviteter.

SHOPPA HÄR: Hele vårt utbud av streetjackor

Coastal Jacket

peak performance

Märke: Peak Performance

Modell: CoastalJacket

Rekommenderat pris: 1 995 kroner

Finnes i färgerna: marinblå, vit och svart

Testpanelen säger:

Testets dyreste jacka viste seg også å bli testpanelets favoritt! Den første reaksjonen fra den manliga testpanelen var at det er en riktigt fin jacka som dessutom sitter som en smäck. Tack vare att den är stilren och lågmäld utan att vara tråkig känns den som ett givet val vid snudd inpå alla tillfällen i vår och sommar.

- Det her er den ultimate vårjakken. Den har en litt tightare fit som känns bekväm och jag älskade den höga kragen, den såg bra ut både nedvikt och uppfälld, säger en testare.

Förutom passform och design fick jackan även full pott för sitt slitstarka material. Også jackans detaljer uppskattades, som en elastisk resår runt höften och rejäla muddar vid ärmsluten, vilket får ett praktiskt vindskydd.

- Materialet er et stort pluss, det er rørlig, men samtidig veldig robust, og mudderet ved ermsluten og nedtill er perfekt for kjøligere og blåsigere dager. Det er en jacka som kommer til å holde lenge og du kan uten tvekan ha den til eksempel under en heldag i skogen, sier en annen testare.

Testpanelen gav tummen upp för jackans förvaringsmöjligheter. Den har to fickor med dragkedjor och en liten innerficka med blixtlås. Jackan är helt vind- och vattentät men andas trots det bra. Dessutom har den tejpade sömmar.

- Et pluss for jackans smidiga förvaring! Den beskytter mot vind, og når det er litt varmt føles den likevel sval. Jeg tycker även om att loggan på bröstet är dämpad och smälter in i tyget. Hade den varit vit eller någon annan kontrasterande färg hade jackan inte varit lika stilren, säger en annan i testpanelen.

Överlag är det här en vårjacka som du kan ha både til jobbet och på helgpromenaden och om du vill kan du enkelt klä upp den och använda till lite finare tillfällen. Testarna var överens om att det här är en allround-jacka som är lika snygg öppen som stängd och att en bättre funktion är möjligheten att variera sin look genom den förstärkta kragen, som dessutom skyddar bra mot blåst när den är uppvikt.

Sortoni

ellesse

Märke: Ellesse

Modell: Sortoni

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finnes i färgerna: Svart, grå, gul och militärgrön

Testpanelen säger:

Vårjackan från det italienska modehuset Ellesse har en lite lösare passform och upplevdes som ganska generös i storleken, speciellt runt magen. Ett plus är att det då ges utrymme för en extra tröja vid ett lite mer traditionellt svenskt sommarväder och att jackan andas lite mer tack vare den luftigare känslan.

- Den känns lite som en snygg vindjacka kombinerad med en bomberjacka som är lite överdimensionerad. Den er pösig och luftig men det behöver inte nödvändigtvis vara något negativt, säger en av de manliga testarna.

Materialet føles bekvämt men eftersom att det är så pass tunt kan du inte förlita dig på att det kommer att värma dig under kyligare dagar. Den er ikke heller särskilt lång utan slutar strax nedanför höften.

- Jeg synes at den er enkel og fin, men kanskje litt tråkig i designen. Den er tunn og fin, men ikke spesielt lang. På det sättet påminner designen om en bomberjacka! De to fickorna vågar man inte ha alltför mycket grejer i, utan de är nog mest till för något mindre, säger en annan testare.

Något testpanelen hyllade jackan för fler än en gång är det tunna nylontyget. Jackan er lite praktisk når man rører seg, men tyget er superbra siden det er vind- og vanntett. Dessuten får jackan enkelt plats i ryggsäcken eller till och med i en lite större jackficka.

- Det beste er uten tvil at den er portabel. Jeg skulle vært glad om jeg hadde med meg den her om det skulle begynne blåsa rejält någon dag! Den er et flott vern mot alle typer vær. Ytterligere et pluss er at den har en smart refleksrand i dragkedjan, sier en av testpersonene.

Testpanelets samlede betyg er at det her er en lett og behagelig jakke for en dag på stan, i naturen eller langpromenaden, men under vår- og kyligare sommarkvällar kan du behöva välja en annan jacka eller åtminstone komplettera med en tjockare tröja under.

Vevd hybridjakke

nike

Märke: Nike

Modell: Woven Hybrid Jacket

Rekommenderat pris: 699 kronor

Testpanelet sier:

Den her jakken er litt annerledes med et distinkt utseende som du enten kommer til å gilla, eller ikke. Uansett er det en väldigt bekväm och mjuk jacka med en lite glansig finish. Testpanelen upplevde jackan som lätt trots att den är något fodrad, vilket även gör att den håller värmen ganska bra.

- Jeg liker den! Den känns lagom varm och trots att den på ett sätt är diskret är det fortfarande en jacka man verkligen syns i. Den känns lite högljudd på grund av loggan på ryggen, men ger i övrigt av sig ett avslappnat och streetcoolt intryck med sin lite lösare och slappare passform, säger en testare.

Også jackans detaljer uppmärksammas av testpanelen. Muddarna och det luftiga meshtyget över ryggen ger dig bra ventilation och gör att jackan känns bekväm att röra sig i. Den fungerar även superbt om du är ute efter lite värme utan att för den delen känna dig instängd.

- Det kan kännas som en fjuttig detalj men jag gillar att muddarna runt handlederna inte sluter om helt. Overlag tycker jag att jag får en himla skön rörlighet, den känns inte tight eller stram, och så har den en bra andningsförmåga. Det känns lite som en bekväm löparjacka, säger en annan testare.

Med sine vida ärmar och skjortliknande utseende är det utan tvekan en stadsjacka för den mer stilmedvetna mannen att bära under exempelvis en kortare utflykt eller minigolf-rundan med kompisarna.

- Det føles som en avslappnad og moderne streetwearjakke, der sneakers som komplement føles gitt. Den er bekväm och kan passa till många tillfällen, men det känns som att man måste ha lite självförtroende eller en tydlig streetstil för att bära upp den, säger en tredje testare.

Vil du ha alle blickar vända mot dig under olika tillfällen och aktiviteter i vår? Da er det her en mangfoldig og behagelig jacka for deg!

Kristoffer

elvine

Märke: Elvine

Modell: Kristoffer

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Testpanelen säger:

Her har vi en redig jacka med en tightare passform! Den her framkallade en lite mer vuxen känsla än de resterande jackorna, som snarare kändes mer ungdomliga och trendiga.

- Materialet känns slitstarkt och tåligt och jackan känns bekväm mot kroppen. Det känns som en redig och slimmad vårjacka, och jag gillar det gedigna klassiska blixtlåset i metall, säger en manlig testare.

Att storleken på jackan är i det minsta laget stämmer samtliga i testpanelen in på. Det faktum at det går å dra åt jackan ytterligare i höften med tryckknappar gör att du bör fundera på att gå upp en storlek.

- Den er stram i tyget og smiter om ganska rejält både över bröstet, i midjan och vid höften. Det er antagligen meningen att den ska vara så pass kroppsnära, men jag går nog hellre upp en storlek, säger en annan manlig testare.

For den som har mycket att bära med sig kanske jackan inte är optimal med sina sidofickor som dessvärre inte går att stänga. Det finnes även två ganska ordentliga bröstfickor som däremot känns mer dekorativa än något annat.

- Også om sidofickorna inte går att stänga är de riktigt sköna att stoppa ner händerna i. Överlag är det en enkel och traditionell vårjacka i ett rejält tyg. Personligen vill jag dock ha något lite roligare och ungdomligare, säger en annan testare.

En annan testare tycker däremot tvärtemot.

- Jag har absolut ingenting emot det dämpade intrycket, det känns som en gedigen jacka utan en massa överflödiga detaljer eller loggor. Den er väldigt snygg när den är öppen också. Det känns som att den kan passa till det mesta i vår och sommar, säger han.

Med den här jackan får du en vardaglig och prydlig look, men materialet är inte vädertåligt så den passar bättre för en småsolig vardag eller en helg på bryggan eller uteserveringen.

LÄS MER: Våra bästa herrparkas

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud av herrjackor