Vårens bästa träningsskor för män 2018 Image

Vårens bästa träningsskor för män 2018

Vill du veta vilka av säsongens svartvita nyheter som är bäst för X-fit och vilka som ger mest stöd under tunga lyft? Då är det här testet för dig!

Letar du efter de bästa träningsskorna 2020? Läs vårt allra senaste test.

Rätt skor till rätt aktivitet är en självklarhet om du vill kunna prestera på topp när du tränar. Vår manliga testpanel har svettats i säsongens stilrena nyheter på träningsskofronten, så att du kan få lite hjälp på traven inför nästa köp. Scrolla ned för att läsa testet och få reda på vilka skor som blev bäst i test.

Letar du efter damtestet av vårens träningsskonyheter? Det hittar du HÄR.

Under Armour Slingflex Rise – Sjukt skönaSLINGFLEX_HERR.jpg

Märke: Under Armour

Modell: Slingflex Rise

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Finns i färgerna: Svart och vitt.

Testpanelen säger:

Redan vid första anblick skiljer sig Slingflex Rise en hel del från de skor som testpanelen tränat i tidigare. Skorna får tack vare strumpkonstuktionen en look som sticker ut på ett bra sätt, och de är ännu skönare än de ser ut att vara.

– De här träningsskorna från Under Armour känns verkligen som en strumpa på foten. De har en helt fantastisk passform som imponerade rejält på mig, säger en testare som får medhåll från en annan testperson:

– Jag blev lite chockad över hur pass sköna de är eftersom jag inte tränat i den här typen av sko tidigare, säger han.

Sockkonstruktionen och ovandelen i Threadborne gör skorna väldigt mjuka, men låt inte mjukheten lura dig. De uppfyller alla krav du kan tänkas ha på en gymsko och fungerar lika bra under tunga lyft som när du kör X-fit, ror eller cyklar.

– Skorna har däremot lite för lite dämpning för att vara sköna att springa långt i, säger en testare.

Det största plusset är helt klart hur otroligt skönt skorna sitter på foten och att de har en snygg design utöver det vanliga. Största nackdelen är att det kan vara lite klurigt att komma i skorna samt att de inte riktigt har tillräckligt mycket dämpning för ett konditionspass med mycket hopp och sprinter.

Adidas Crazytrain Pro 3.0 – Mycket sko för pengarnaCRAZYTRAIN_HERR.jpg

Märke: Adidas

Modell: Crazytrain Pro 3.0

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finns i färgerna: Svart och blått.

Testpanelen säger:

Inte så mycket crazy, mer train! Det är intrycket från testpanelen efter att ha tränat i nya Crazytrain Pro 30 från Adidas. En sko som upplevs som både stilren och funktionell under hopp och studs såväl som under skivstången.

– Med en strumpliknande konstruktion och genomtänkt snörning formas skon fint runt foten och håller den på plats. Mjuka kuddliknande delar bak i hälen ger även en del hälstöd, men framförallt en väldigt bekväm känsla. Komforten är otrolig! säger en testare.

Den relativt lätta skon är som sagt mångsidig och passar därför dig som vill lyfta tungt med en nära markkontakt och gillar en bred och platt sula med bra fäste. Men det är ett bra skoval även för dig som utför aktiviteter som kräver mer flexibilitet, som hopp, korta sprinter eller utfallssteg.

– Vad gäller priset är den helt klart i nedre delen av skalan vilket gör Crazytrain Pro 3.0 väldigt prisvärd! Man tackar ju inte heller nej till den enkla och stilrena designen med den diskreta Adidas-loggan insydd i skons nätovandel, säger en testare.

Värt att nämna är snörfästningen med dubbla hål som är tänkt att vara lite extra ergonomisk. Testpanelen upplevde kanske ingen markant skillnad mot “vanlig” snörning men skon har verkligen en tight, bra fit.

– Den lite speciella snörningen gjorde passformen riktigt skön. Skon kan spännas åt tight för att krama åt foten ordentligt. Det kan kännas lite ovant att snöra på sig skorna, men efter någon minut är det enkelt att förstå hur de ska spännas åt, säger en testare.

SHOPPA HÄR: Spana in hela vårt utbud av träningsskor

Under Armour Commit TR – Mångsidig och följsamCOMMIT_HERR.jpg

Märke: Under Armour Commit TR

Modell: Commit TR

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finns i färgerna: Svart och grått.

Testpanelen säger:

En skön neutral design gör den här träningsskon till något av en ny favorit designmässigt för den som letar efter en stilren look. Delar av testpanelen tycker däremot att skon ger ett lite klumpigt intryck trots sitt cleana utseende, men väl på är känslan allt annat än klumpig.

– Ovanifrån ser skon både bred och klumpig ut men den är faktiskt både smidig och lätt när du tränar du i dem, säger en testare.

Skon omsluter hälen och mellanfoten extremt bra för god stabilitet och komfort, även om den breder ut sig lite vid framfoten. Testpanelen gillar särskilt den sköna dämpningen som ger en mjuk känsla när du landar efter hopp eller skjuter ifrån.

– Den är mycket följsam och känns väldigt mångsidig eftersom den är tillräckligt smidig för att passa många olika typer av aktiviteter. Det är en sko du kan slänga ned i gymväskan när du inte riktigt vet vad du ska träna, ett pålitligt val! säger en kille i testpanelen.

Greppet upplevs som väldigt bra och gör jobbet på gymmet så väl som i boxen och på pass.

Storleksmässigt kan du sikta på din vanliga storlek, eventuellt hoppa ned ett halvt nummer men det beror lite på om du har en bredare fot eller inte.

Nike Zoom Train Command – RetrokänslaZOOMTRAIN_HERR.jpg

Märke: Nike

Modell: Zoom Train Command

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Finns i färgerna: Svart, blått, svartvitt och svartgrått.

Testpanelen säger:

En mångsidig träningssko i ett slitstarkt material. Zoom Train Command ger skäl för sin lite dyrare prislapp. Skon är gjord för högintensiv träning men fungerar lika bra vid tunga lyft eftersom markkontakten är så pass bra.

– Den är suverän för styrkelyftning. Mycket tack vare den breda sulan och tydliga markkontakten, säger en testare.

Konstruktionen kan göra det lite svettigt att få på sig skon eftersom plösen är fastsydd i själva skon. Men det gör å andra sidan att foten verkligen hålls på plats när du gör snabba sidoförflyttningar.

– Skon ger en stabil, fastlåst känsla. Du står stadigt med de här på fötterna, säger en man i testpanelen.

Stötar från hopp och löpning är inget problem tack vare att skon har en skön dämpning. Greppet gör ingen testare besviken och materialet på skon ger en slitstark känsla.

– Jag upplever att skon tål en hel del och inte slits av burpees eller liknande övningar. En sko som klarar många tuffa pass i veckan, skulle jag säga! menar en testare.

Komfort och stil möts i Zoom Train Command som har ett lekfullt retrodoftande utseende. Den lite högre modellen, som dessutom finns i flera olika färger, gör att skon sticker ut och ger en härlig vårkänsla till träningsgarderoben.

SHOPPA HÄR: Vårens hetaste sneakers för honom 2018

Nike Metcon 4 – Testfavorit!METCON_HERR.jpg

Märke: Nike

Modell: Metcon 4

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Finns i färgerna: Grått/vittsvart, blått, svart/rött.

Testpanelen säger:

Metcon 4 är en stilmässig dröm som hela testpanelen gärna klickar hem enbart på grund av just designen. Men funktionen är minst lika bra som det yttre. Det är en smidig sko med ett 3D-tryck som ger en grym hållbarhet.

– Först och främst är den en sjukt snygg sko. Den väger också väldigt lite och känns riktigt bekväm och lätt på foten. För mig är det en enorm förbättring från Metcon 3. Tummen upp! säger en testare.

Sulan är flexibel och hindrar dig överhuvudtaget inte under burpees, hopp och tunga lyft. Skon är som gjord för X-fit och det är i boxen den briljerar. Det är grymt att du både kan lyfta tungt och köra högintensivt cirklar med den, det gör den mångsidig.Den stabila gummihälen ger en slitstark stadga.

– Den här nya versionen av Metcon har en häl i ett annat material som ger mer kontroll än tidigare modeller. Ett stort plus enligt mig. Jag gillade också att skon känns mjuk mot foten och gav noll tecken till skavsår ens under första passet, säger en kille i testpanelen.

Metcon 4 är ett säkert val för vårens träningspass, som imponerar när det kommer till både stil och funktion. Vissa testare upplevde däremot att skon är något nätt i storleken, så om du ligger mellan två storlekar kan det finnas en poäng i att välja den större.

LÄS MER: Vi testar träningsbyxor

LÄS MER: Adidas bästa löpartights för herrar våren 2018