Vattentätt test: UV-dräkter för barn Image

Vattentätt test: UV-dräkter for barn

Äntligen badsäsong! Vår badglada lilla testpanel har testet sommerens beste UV-apparater for barn.

Handle direkte: Alle våre UV-klær

Det er viktig for barn å ha gode badeklær når de er på stranden eller henger ved bassenget. UV-draktere er veldig populære, spesielt blant mindre barn, siden de dekker mer enn en badedrakt eller bikini. Hvorfor det er så bra er for at solens stråler er så sterke, også på molniga dagar. Och barnets hud är känsligare än en vuxens. For at ditt barn skal kunne bada och leka utan att du ska behöva springa efter och bättra på med solskyddskrämen kan en UV-dräkt vara lösningen. Sjekk inn resultatet av vår test der vi vurderer passform, størrelse og design i sesongens 6 beste UV-klær!

Virvelvind Sandig UV One Piece.jpgModell: Sandig UV Onepiece, Virvelvind

Det her var ekstra bra: De långa ärmarna och benen som ger bra skydd mot solen.

Testpanelen säger: En superfin, ljusrosa/prickig UV-dräkt med halv dragkedja, som faktiskt ska sitta i ryggen och inte fram. Dräkten har hellånga ärmar, som är något långa men som skyddar väl mot solen. Likaså med benen, som går ned til knäna. Modellen er noe stor i størrelsen. Tyget er ganska tunt och följsamt, samt torkar snabbt. Den har også UPF 50 (UV-klädernas motsvarighet til SPF som står for Ultraviolet Protection Factor), hvilket betyr at den blokkerer 98 prosent av solens stråler når barnet har den på seg.

- Den känns somrig, fin och lagom gullig, sier en i testpanelets mamma.

Virvelvind Sandig UV Set.jpgModell: Sandig UV-set, Virvelvind

Det her var ekstra bra: Her har man tenkt til hva gjelder lengden på overdelen, som passer perfekt ihop med underdelen.

Testpanelen säger: Tröjan i det här superfina gröna tvådelade setet är ganska lång, vilket är jättebra för då blir glappet mindre mellan överdelen och shortsen när barnet rör sig. Passformen er bra, kanskje er den noe tight over brystet, synes en i testpanelen. Den går opp i halsen men uten å bli for tight. Tyget har UPF 50, og er tunt og mykt mot kroppen. Shortsen er ganska kort, vilket är bra för varma dagar. De går absolut att bära för sig, om ni känner för att skippa överdelen. Både barn og foreldre er överens om att designen är top notch! Den grønne kulören är ljuvligt somrig.

- Jag dansar i den, säger en liten testare glatt när hon får prova UV-setet.

Reima Galapagos Sunproof Recycled Swim Overall.jpgModell: Galapagos solsikker resirkulert badedrakt, Reima

Det her var ekstra bra: Passformen! Snacka om perfekt.

Testpanelen säger: Den her UV-dräkten er den i testet som flest testare inte vill ta av sig. Passformen er nesten perfekt og den pigga turkosa fargen er virkelig bassengkompatibel. En haf-zip fram gjør at den er lett å ta av og på. T-skjortene er lange og går ned til armbåndene. Også bena på den her fine UV-drakten går langt ned, til knäna ungefär på den längsta i testpanelen. Tyget er tunt og följsamt och torkar snabbt, samt har UPF 50. Sömmarna är mjuka, och skaver inte det minsta.

Reima Santorini Sunproof Recycled Swim Trunks.jpgModell: Santorini soltett resirkulert badebukse, Reima

Det her var ekstra bra: Att de är så pass långa och därmed ger ett bättre skydd mot skadliga solstrålar.

Testpanelen säger: Ett par lange badshorts perfekte for lange dager på stranden. UPF 50 i tyget beskytter barnet mot solens UVA- og UVB-stråler. Tack vare längden på shortsen är barnets känsliga hud mer skyddad än i ett par korta badshorts. Färgen är stilrent mörkblå men finns även i rosa och orange för de föräldrar som gärna vill kunna hålla koll på barnet på långt avstånd. Tyget er fulgtamt, mjukt og skaver ikke noenstans. Dessuten er deler av fiberstoppningen i tyget gjort av återvunna pet-flaskor. Miljøsmart, Reima!

- Dragskon i midjan er toppen så man lettere kan tilpasse passformen. Ibland behövs de dras åt i midjan när de är blöta, säger en förälder till en testare.

Didriksons Surf Kids SS UV Top + Breeze Kids UV Shorts.jpgModell: Surf Kids SS UV Top, Breeze Kids UV Shorts, Didriksons.

Det her var ekstra bra: Materialet känns rejält och slittåligt. Det her setet holder veldig lenge og kan med fordel ervas av syskon.

Testpanelen säger: Det her er en badtröja och ett par badshorts som tillsammans bildar ett väldigt fint UV-set. Ärmarna, som är i t-shirtmodell är långa och går ned till armbågen. Materialet føles robust og av høy kvalitet. Tyget torkar snabbt och är tillverkat på ett sådant sätt att det inte ska blekas av sol eller klorvatten. UPF i den her dräkten ligger på 50. Setet er marinblått med oransje detaljer og Didriksons logga i vitt. På shortsens ena sida finns en ficka i meshtyg.

- Jag tycker om färgerna, säger en i testpanelen och fortsätter:

- I fickan kan jag lägga en grön boll.

Wyte Jr UV Onepiece.jpgModell: Jr UV Onepiece, Wyte

Det her var ekstra bra: Designen, den føles sommer- og vanninspirerende!

Testpanelen säger: En onepiece med halfzip i ryggen for lettere av- og påkledning. Prisvärd! Ärmarna är hellånga, och modellen upplevs som något stor i storleken. Benen, som går hele veien ned til knäna, är ganska vida vilket ger bra rörelsefrihet. UV-drakten har en randig design med poolblå ermar. Tyget er tunt og tørker raskt og har UPF 50.

- Jag ska ha den varje dag, säger en minitestare bestämt.

SHOPPA NU: UV-kläder för barn

LES MER: Her er det nye varemerket Virvelvind