Twin Skin Pro – längdskidorna du slipper valla Image

Twin Skin Pro – längdskidorna du slipper valla

Tycker du om att åka längdskidor men inte att valla? Då kan Twin Skin Pro-skidor från Fischer vara ett perfekt val för dig. 

Allt fler upptäcker hur enkelt och praktiskt det är med ett par vallningsfria längdskidor, som gör att du snabbare kommer ut i spåret. Tidigare hade vallningsfria längdskidor rykte om sig att inte ge så bra glid, men när teknologin utvecklades och allt fler märken började tillverka skidor med så kallat skin (stighudsremsor) under, fick det många att ändra åsikt. Nu är skin känt för att vara ett utmärk val om du vill ha en skida som går bra i alla typer av fören. 

– Alla varumärken har en egen skin-konstruktion och vi kallar vår för Twin Skin. Det är en stighud som sitter under fästvallazonen, på vardera sida om styrspåret på skidan, och är gjord för att efterlikna en traditionell vallningsskida i så hög grad som möjligt, säger Niclas DarinFischer.

Twin Skin Pro – längdskidorna du slipper vallaMed Twin Skin får du glid i alla fören, den är framförallt bra i isiga förhållanden! HÄR hittar du skidorna Twin Skin Pro, som säljs tillsammans med längdbindning och pjäxor. 

Twin Skin från Fischer är tillverkad i 70 procent mohair och 30 procent syntet. Fördelen med mohair är att det ger bättre glid på blöt snö eftersom den inte suger åt sig så mycket. 

– Twin Skin är integrerad och limmad i skidans belag. Det är två remsor som går jättelätt att byta, men du behöver inte göra det så ofta eftersom de håller för ungefär hundra mils åkning.

Behöver jag inte valla Twin Skin Pro-skidorna alls?

– Nja. Framför och bakom skindelen har du zoner med slätt belag och det är en fördel om du behandlar de glidzonerna med någon typ av glidvalla. I synnerhet om du planerar att åka Vasaloppet med dina Twin Skin Pro-skidor. 

Vilken typ av längdåkare ska köpa Twin Skin Pro?

– Alla som vill kunna åka längdskidor på ett så enkelt och smidigt sätt som möjligt!

SHOPPA HÄR: Fler vallningsfria längdskidor

LÄS MER: Bra längdskidor för dig som ska åka Vasaloppet

LÄS MER:
Vallningsfria skidor från Salomon och Atomic