Träningstrosorna som gör jobbet! Image

Träningstrosorna som gör jobbet!

Bomullstrosor må være skönt til vardags, men på gymmet är funktionsmaterial att föredra närmast kroppen. Testpanelen vet hvilke trosor som er best.

Att träna och sporta i underkläder gjorda för rörelse borde vara lika självklart som att bära tights och sport-bh. Funksjonsmaterialet absorberer ikke bare svett betydelig bedre enn vanlige trosor, det er også stor forskjell når det kommer til komfort. Träningstrosor er framtagna för att minimera skav och onödig friktion. De er også skurna så de sitter på plats när du tränar - allt för att du ska fokusera på din träning och slippa jobbiga troskanter som glider runt.

Her er alt du trenger å vite om passformen hos noen av våre mest populære hoftemodeller.

SHOPPA HÄR: Hele vårt utbud av trosor

Craft Greatness BrazilianSE_CRAFT_DAM.jpg

Märke: Craft

Modell: Greatness Brazilian

Rekommenderat pris: 179 kroner

Testpanelen säger:

De dagene da du trener riktigt hårt och svettas mycket är de här trosorna ett par pålitliga favoriter.

- Oavsett hur svettig du är så håller sig de här trosorna torra. Superbra! Tyget är tunt och superstretchigt och formar sig efter rumpan, säger en testare.

De er riktig store i størrelsen. Går du opp en storlek får du lite mer tyg över rumpan, går du ned en storlek så skär de över halva rumpan. Å andra sidan kan de korva upp sig lite när du tränar om du har en för stor storlek medan en mindre storlek sitter på plats. Samma trosa blir också högre eller lägre beroende på storlek.

- Laserskurna kanter gör att du inte får någon troskant under tights eller jeans, vilket uppskattas. Fint mønster også! Och färgerna samt formen på trosorna håller tvätt efter tvätt, säger en testare som äger flera par av just den här modellen.

Det eneste som kan hända om du torktumlar dina trosor är att det lilla skyddstyget i grenen släpper lite med tiden.

- De får högsta betyg gällande bekvämlighet och jag rekommenderar dem absolut till en vän, säger en tjej i testpanelen.

Björn BorgSE_BJORN_DAM.jpg

Märke: Björn Borg

Modell: Hipster Hope Seasonal Solids

Rekommenderat pris: 179 kronor

Testpanelen säger:

De her trosorna sitter perfekt på kroppen uten å kjennes. De er gjorda i ett väldigt tunnt tyg vilket är mycket tacksamt när du tränar.

- De skaver inte, åker inte runt eller skär in i rumpan utan sitter perfekt under hela passet. De er så tunna at du knappt känner av dem. Känns faktiskt nästan som att du glömt trosorna! säger en tjej.

De kan kännas lite blöta efter riktigt högintensivt aktiviteter, men svettet torkar lika snabbt som det uppstår tack vare det fukttransporterande tyget. Testpanelen tycker överlag att tyget andas bra och det blir absolut ingen eld i baken av dessa trosor utan temperaturen är behaglig hela passet igenom.

- Det ser ut som at troskanten skal skära in men väl på sitter de skönt. Designet er rent, enkelt og fint. De här kan jag helt klart ha även till vardags, säger en testperson.

SHOPPA HÄR: Ullunderkläder perfekta för träning

Röhnisch HipsterSE_ROHNISCH_DAM.jpg

Märke: Röhnisch

Modell: Hipster

Rekommenderat pris: 129 kronor

Testpanelen säger:

Om du finner riktig størrelse er komforten på topp med de her stretchiga funktionstrosorna som flera testare mer än gärna drar på sig även till vardags. Tyget er tunt og føles knappt när du tränar, bortsett från sömmen på rumpan som inte är lika stretchig.

- Trosan är lite stor framtill med en ganska hög midja. Jag personligen föredrar trosor som dessa som inte är för tighta över midjan och höften, säger en testare.

Funktionsmässigt finns inget att klaga på. De andas bra och absorberar fukt effektivt.

- Jeg hadde dem både til høy- og lågintensive pass og synes at de funkar galant for begge. Efteråt är trosorna blöta av svett men det är inget du känner av eftersom materialet absorberar så bra, säger en tjej.

Designet følger samme enkle linje som övriga trosor i testet. Klassiska och fina, men med en dekorativ troskant i spets som ger ett extra plus i kanten! Derimot kan stretchtrådarna krypa ut vid spetsen med tiden efter användning och tvätt.

Hipster fra Röhnisch finns också i blått, grått, blåmönstrat och mörkblått.

Casall HipsterSE_CASALL_DAM.jpg

Märke: Casall

Modell: Hipster

Rekommenderat pris: 199 kronor

Testpanelen säger:

Dyrast i testet, men her får du kvalitet for pengene. Hipster er, akkurat som navnet tilsier, en hipstertrosa i et svalt og skönt funktionsmaterial. Den er precis lagom högt skuren och sitter perfekt både over rumpan och i midjan.

- En klassisk "osynlighets-trosa". Den varken känns eller syns under tightsen och det i sig är ju bevis för hur bekväm den är. Riktigt bra! säger en tjej i testpanelen.

Kvaliteten på tyget er noe som flere testare vill lyfta fram då den är tunn utan att trosorna känns för sladdriga. Som treningstrosor har de egentlig alt du kan ønske deg.

- Jag gillar särskilt att materialet är så mjukt mot huden. Noll tendens till skav och de sitter där de ska under squats, hopp och löpning, säger en testare.

De är tillräckligt sköna för att kunna ha på sig varje dag men materialet gör dem bäst för intensiva aktiviteter. De har definitivt förmågan att absorbera svett och även om själva trosorna är genomsvettiga efter ett pass, är det ingenting du direkt känner av under själva träningen - utom under riktigt svettiga aktiviteter.

- Etter et jobbigt intervallpass på cykeln kändes dem lite blöta, men det tror jag man får räkna med när det gäller vilka trosor som helst, säger en tjej i testpanelen.

Casalltrosan finns förutom i svart även i vitt, grått, och vinrött.

LÄS MER: Derfor skal du kjøpe funksjonsunderkläder

LÄSMER: Trenger du eller trenger du ikke å glemme sport hjemme?