Träningstrosorna som är bäst i test Image

Träningstrosorna som är bäst i test

Casall, Röhnisch, Craft, Puma, Kari Traa eller Under Armour - hvilket merke har de beste treningstrosene? Vi har testet!

Du trener sikkert i tights, topp og bh som er laget for nettopp trening. Men hvordan er det med underklærne? At sporta i trosor som er designade för träning och tillverkade i funktionsmaterial gör stor skillnad för fukttransport och bekvämlighet jämfört med en vanlig trosa i bomull. Träningstrosor er spesielt utformade passformsmässigt med träning i åtanke och kommer inte att skava eller skapa onödig friktion. Da kan du sluta bry dig om hur funktionstrosorna sitter - och bara fokusera på träningen!

TEST: Kari Traa, Ness Hipster

Kari Traa Ness Hipster.jpg

Finnes også i: Rosa

Testpanelen säger:

En otroligt mjuk och bekväm funktionstrosa i hipstermodell. Materialet er medeltjockt og ekstremt fleksibelt.

- Jeg trodde de skulle være like stretchiga som andre trosor, men de här är stretchigare. Og materialet er på skikkelig silkeslent, sier en testare.

Du känner inte av trosorna under träningspasset, och inte en enda gång behövde vår testpanel rätta till dem, trots utfallssteg, marklyft och höftlyft. Trosorna sitter som en smäck.

- Vissa modeller sitter bra men skär in i midjan eller på skinkorna, det gör inte den här modellen. Hur Kari Traa samtidigt har lyckats skapa en modell som sitter på plats utan att klämma åt för hårt är ett under. Jag är sjukt nöjd, säger en annan testare.

Någon nackdel kan testpanelen inte skrapa fram. Kanske bristen på färger, önskemål på modellen i svart, korall och blått dök upp. Till sist vill testpanelen hylla fukttransporten. Visst blir materialet noe blött kring bikinilinjen, men inget som direkt märks. Passformen og designen smickrar kroppen. En trosa som overraskar!

TEST: Röhnisch, 2-pakning Hipster

röhnish korr

Finnes også i: rosa + svart, grå + svart

Testpanelen säger: Det här är en älskad modell av alla i testpanelen, och en storsäljare på Sportamore som finns i många färger. Hipster-trosan fra Röhnisch er nesten perfekt.

- Det er en jätteskön modell, som dessutom har en gullig spetskant runt linningen. Trygg og skön förstärkning i grenen, men den känns som bomull, säger en testare.

- Det som den her trosan gör bättre än alla andra trosor i testet är att den absorberar all svett, så trosan kommer vara dyblöt när du har tränat klart, men skinkorna kommer vara snustorra, säger en annan av testpersonerna.

Hipstertrosan är ganska normal i storleken, men något stor i midjan. På rumpan har trosorna en ganska kraftig söm, som syns genom tights. Det hamnar på minussidan, men å andra sidan bidrar kanske den där sömmen till att trosorna sitter på plats hela träningspasset, oavsett vilka rörelser du utför.

- Sist men ikke minst har de snyggt mönster! Du kommer garanterat att bli nöjd om du köper den här trosan, som dessutom har ett bra pris, säger en av testpersonerna.

TEST: Casall, Thong

Casall Thong.jpg

Finnes også i: svart, rosa

Testpanelen tycker: Ett par väldigt diskreta träningstrosor som är osynliga till och med under de tunnaste träningstightsen. Inga konturer syns - ikke ens om trosorna korvar sig lite.

- Jag är imponerad av att de är helt osynliga, tack vare materialet är så tunt! säger en testare.

Det tunna materialet medför också fler fördelar. De her funktionstrosorna ventilerar på topp, och bara fuktiga, aldrig blöta ens efter att du kört spinning i dem - nej, inte ens mellan låren.

- De skaver heller ingenting, og materialet er så lent at det glir mot huden til og med når de er fuktige.

De her stringtrosorna är med andra ord ett väldigt bekvämt val för dig som vill kunna köra djupa good mornings utan att det varken skaver eller att du råkar flasha de andra på gymmet.

TEST: Craft, Greatness Midjebånd Boxer W

Craft Greatness Waistband Boxer W.jpg

Finnes også i: rosa/grå, svart/vit, svart/vit, rosa, flerfärgad

Testpanelen tycker: Riktigt bra träningsboxertrosor som finns i flera färger, både enfärgade och mönstrade. Vårt testpanel forstår direkt varför de är så populära och att de kostar lite mer än övriga trosor i testet.

- De her trosorna är verkligen mumma för en gumma! De sluter om hela rumpan istället för att skära rakt över skinkorna, vilket är väldigt bekvämt.

Tyget er ganske tunt og dessuten silkeslent. Det er stor sjanse for at du kommer til å elske dem fra første sekund for at de er så sköna. De har en liten resår i midjan, men skär inte i det minsta.

- Jag tycker de sitter uppe på ett bra sätt under träningen. La deg ikke avskräckas av priset som ligger i det övre segmentet, du får verkligen valuta för pengarna!

De her trosorna känns lyxiga och andas kvalitet, och håller tvätt efter tvätt även om du torktumlar dem (vilket inte rekommenderas av tillverkarna). Det enda minuset er at de suger opp svett fra kroppen, så de blir litt blöta i grenen og baktill etter ett svettigt träningspass.

- Jag tycker inte att de känns blöta under under själva passet, även om de är det när jag tar dem av mig, berättar en testare.

Om du er mellom to storlekar rekommenderar testpanelen att gå upp en storlek. Tyget gjør at de sitter fint også om de er noe for store.

TEST: Under Armour, PS Thong 3-pk

Under Armour PS Thong 3-Pack.jpg

Finnes også i: endast svart

Testpanelen tycker: Mjuk treningstrosa med bra og skön passform! De her stringtrosorna kommer i trepack, vilket bra det i sig är praktiskt. De er tillverkade av ett extremt tunt tyg, som gör dem osynliga under tights.

- Materialet er veldig stretchig, noe jeg elsker, det gjør at de er veldig sköna å trene i.

De her treningstrosorna har så kallade laserskurna kanter, vilket bidrar til en hög komfort. Det finnes med andre ord ikke en enda söm som skaver!

- Jag tycker att funktionstrosorna passar bra för all typ av träning men dem kommer till sin rätt i högintensiv träning, såsom hiit-träning, spinning, cirkelträning, bodycombat och så vidare, säger en testare.

Ventilationsförmågan så väl som fukttransporten är nämligen på topp i de här trosorna från Under Armour. De er også helt true to size og enkle å finne riktig størrelse i.

TEST: Puma, Iconic String 2-pack

puma iconic korr

Finnes også i: svart, hvit

Testpanelen tycker: En snygg träningstrosa med ett lite bredare midjeband i en resår som känns mjuk och len mot huden. Materialet på trosorna är en blandning av modal, bomull och elastan, vilket gör dem sköna och stretchiga, tycker testpanelen.

- Trosorna sitter väldigt skönt på, och jag upplever inte att de skaver märkbart, även om de inte har en sömlös design.

Den her modellen klarar inte riktigt högintensiv träning lika bra som de andra trosorna, men får ändå fullt godkända poäng. Det er derimot tveklöst den trosa i testet som har roligast design.

- En liten nackdel är att trosan har sydda kanter, vilket ger tyget en tydligare kant än trosor i seamless-modell. Det finns viss risk för att de syns genom tightsen om man nu bryr sig om det, säger en testare.

I övrigt är det verkligen komforten som du ska köpa de här trosorna för. Også nämnvärt är att de kommer i tvåpack och finns i tre olika färger.

SHOPPA HÄR: Alle trosor i vårt sortiment

LÄS MER: Hur ska jag tvätta mina löparkläder?