Träningen som får dig att klara laxtrappan! Image

Träningen som får dig att klara laxtrappan!

Laxtrappan, laksestigen, er ett av de vanskeligste øyeblikkene i Ninja warrior. Lær deg å bemästra den med Instagramstjernen Fanny Ahlfors tips!

fanny_josefineLaxtrappan ser ut så her og inngår i hinderbanetävlingen Ninja warrior som vises på Kanal 5. Foto: Pressbild / Kanal5

Laxtrappan ställer inte bara krav på styrka utan även på koordination. Med hjelp av din egen kropp ska du, hängandes i med armarna i stången, flytta stången uppåt eller nedåt för stegen i trappan. Fanny Ahlfors, kjent for sin Instagramkonto @fanny_josefine som følges av over 30 000 personer, elsker ninjaträning og i synnerhet att vässa sin teknik på laxtrappan på Extremfabriken i Järfälla.

- Laxtrappan er min favoritövning alla dagar i veckan. Den var verkligen jättesvår och jag har lagt ned så många timmar på att klara av den. Men glädjen i att hoppa laxtrappan försvinner inte, jag tycker fortfarande att det är så kul och det går hela tiden att utveckla med nya utmanade kombinationer, säger Fanny Ahlfors.

LÄS MER: Fanny Ahlfors ninjaträning gör succé på Instagram

Hva er det første steget for å kunne gjøre laksetrappan?

- Hvis du aldri har testet laxtrappan, kan du begynne å bruke chins. Att dra sig upp några gånger är en bra förutsättning för att klara laxtrappan. Steg nummer to er sedan att få till hoppen. Det kan du börja öva genom explosiva chins där du övar på att nudda något ovanför stången. Når du klarer det kan du börja öva på laxtrappan. Det finnes ulike teknikker for å klare det, men det er bra å prøve å få med en kipp i høyden samtidig som du raskt, bestemt og eksplosivt rykker til med stangen.

Hva er ditt beste råd til den som synes det føles läskigt att våga hoppa ett steg uppåt?

- Öva, öva, öva. Ha tålamod och lägg mattor under om det är läskigt.

Fanny Ahlfors råd for å klara av laxtrappan!


Prenumerera på Fanny Ahlfors Youtubekanal för att inspireraras av fler coola klipp på avancerade och fantasifulla övningar!