Trendigaste solglasögonen 2020 Image

Trendigaste solglasögonen 2020

När sommarsolen, utomhuslunchen och parkhänget närmar sig vet vi precis vad du behöver – ett par nya solglasögon. Här är de trenderna brillorna!  

Dags att skaffa nya solglasögon? Vi har tagit hjälp av Hamish Tame, Creative Director på Le Specs, för att få reda på vilka solglasögontrender som egentligen dominerar i år.

– Vi kommer från ett par år där de mindre solglasögon dominerat. Men den här säsongen ser vi i stället stora, glammiga over size-glasögon med bland annat skarpa grafiska, säger Hamish Tame.

SHOPPA HÄR: Solglasögon för dam och herr

Vissa stilar riktar sig till både kvinnor och män, medan andra solglasögontrender brukar gå hem hos antingen eller. 

 – De som är mest populära bland kvinnor är våra moderna klassiker, speciellt glasögonen Air Heart som är en fräsch uppdatering av de kattögonformade solglasögonen.

Medan många kvinnor fokuserar på stil och form är männen mer noggranna vad gäller funktionerna.

– Våra Le Tough-glasögon är de som är mest populära bland män, eftersom de är väldigt lätta och flexibla. Det innebär att de är perfekta för killar som vill ha solglasögon som du inte behöver vara så varsam med, men som trots det håller.

le specs kattformade solglasögonI år är det de kattformade solglasögonen som du kommer få se dominera på stranden, men ett par vanliga pilotglasögon är inte helt fel det heller!

Pilotglasögonen – en tidlös trend

Så till en mer kontroversiell fråga – spegelglasen.... hot or not? Helt klart hot, om vi frågar experterna.

– Solglasögon med spegelglas är fortfarande inne, både när det gäller mer försiktiga spegelglas och mer lyxiga, fräscha färger.

Vad gäller solglasögontrender har vi de som kommer och går, som runda solglasögon eller de med kattögonform. Men det finns även de varianter som aldrig går ut tiden.

– Ett par klassiska pilotglasögon är de perfekta valet om du vill ha en tidlös modell, som alltid är modern.

Att välja solglasögon efter ansiktsform

En annan frekvent förekommande frågeställning vid köp av solglasögon är om olika glasögon passar olika ansikten.

– Jag brukar generellt säga att har du ett runt ansikte så kan du balansera det med fyrkantiga ramar, och vice versa. Men jag tycker också att med rätt självförtroende passar du i alla former!

le specs herrHar du ett avlångt ansikte ska du i regel satsa på solglasögon som är runda, men med rätt självförtroende klär du i allt!

SHOPPA HÄR: Årets hetaste solglasögon!

LÄS MER: Superga – den enda tygskon du behöver