Trendiga sandaler för herr som är bäst i test Image

Trendiga sandaler för herr som är bäst i test

Sommaren = åpne skor! Och vad är bättre än ett par trendiga sandaler eller tofflor? Spana inn vårt herligste av sesongens favoritter for fotterna!

Sandaler, tofflor, slip-ins... ja, kärt barn har mange navn. Det har blitt dags for vår manliga testpanel att prova säsongens trendigaste sandaler och tofflor (ja, du hittar ett par Birkenstock i testet). Les videre og se om du kommer til å klikke hjem en ny sommarfavoritt!

Test av: Teva, Universal Trail

Herr - Teva Universal Trail.jpgFinns i färgerna: svart och grön.

Materiale: Sula i EVA.

+ Lätt uppbyggnad vid hålfoten ger en ergonomisk passform och grym komfort. Mjuka sandaler som du kan gå flera kilometer i utan att få ont i fötterna.

+ Grym slitestyrke - den her modellen kommer ikke til å vika i første taget.

+ Stabil Vibram mega grip-sula som har et bra feste på ulike underlag. Inte ens kullersten är ett problem eftersom du även får extra stabilitet tack vare remmarna på sidorna av fötterna.

- De er noe tunge, vilket kan kännas klumpigt på foten.

Sammanfattning: En perfekt vandringssandal for den aktive som gjerne tar lange spaserturer ved strandkanten, eller leter etter en sandal å ta med på stadsresan. Sulan greppar både asfalt och lättare terräng. Det er litt som en arbeidsko i den beste sandalformen. Kult design som mange i testpanelet anser begynner å bli alt trendigare å ha også til hverdags!

SHOPPA HÄR: Sandaler fra Teva

Test av: Cruz, Shawnee Sandal

Herr - Cruz Shawnee Sandal.jpgFinnes i färgen: svart.

Materiale: Sula i kork og gummi.

+ Väldigt bekväm sandal som har dämpning under häl och trampdyna.

+ Sköna, breda remmar med spännen som kan regleras på två ställen för optimal passform.

+ Ekstremt prisgunstig!

- Tofflan er normal i størrelse men har en liten passform. Du med breda fötter kommer märka att du nästan trampar ned kanterna vid hälen, vilket kan skava något. Om du er orolig for det kan du gå opp i en størrelse og tilpasse spennene for en bedre passform.

Sammanfattning: Klassisk sandal med slip in-passform. En bra toffla som funkar lika bra som innesko på kontoret som utesandal å ha i trädgården. Den är mjuk och bekväm, samt har en tidlös design. Yttersulan har ett något mönstrat utseende, men den är inte speciellt greppvänlig. En bra sommersandal for en plånboksvänlig summa. Matchas gärna med ett par solbrillor och en glass i handen!

SHOPPA HÄR: Sandaler fra Cruz

Test av: Adidas, Comfort Sandal

Herr - adidas Comfort Sandal.jpgFinns i färgen: svart.

Materiale: Sula i EVA, ovandel i syntet.

+ Tofflor i EVA som på så måte tåler vann og kan brukes til og fra badestranden.

+ De er ekstremt lette på foten, vilket uppskattas av samtliga i testpanelen. Det bidrar til en frihetskänsla.

+ Miljötänket från Adidas är på topp, då sandalerna levererarras i en påse gjord av återvunnen plast!

- Designen upplevs mer "sportig badtoffel till stranden" än en sandal som du kan ha under de fina sommarkvällarna till en uppklädd look.

Sammanfattning: Ett par klokkerene sandaler for strandhänget og solsemestern der du vet at dine skor både kommer til å få sand og vann på seg. Eftersom sulan är i EVA tål den vatten och kommer inte att ge sig i första taget. Obs, undvik att ha sandalerna stående i solen eftersom det svarta materialet blir stekhett (alla som haft en bil med skinnklädsel vet vad vi pratar om...). Sammenfattningsvis en sporty sandal for korte promenader, siden den ikke har noen oppbygning eller ergonomisk forutsetning for å passere langpromenaden. Ekstra pluss for at den förpackas i en påse av återvunnen plast!

SHOPPA HÄR: Sandaler fra Adidas

Test av: Birkenstock, Arizona Habana

Herr - Birkenstock Arizona Habana.jpgFinns i färgen: brun.

Materiale: Sula i kork og ovandel i läder. (Sandalen finnes også med syntetisk ovandel HÄR samt helt tillverkad i EVA HÄR)

+ Ekstremt holdbar! Sköter du om den rätt håller sandalen i flera år. Remmarna i läder är väldigt robusta.

+ Uppgjutnignen vid hålfoten ger en grym komfort, som uppskattas av samltiga i testpanelen. Komfort er Birkenstocks ledord, og det märks.

+ Bra materialval i form av en sula i kork. Till skillnad från en sula i EVA blir den här inte lika varm och svettig.

- Det eneste som testpanelet kan komme på er at sandalen ligger i den øvre prisklassen. Men som tur er så finnes det prisvennlige versjoner av Arizona - med en ovandel i syntet eller helt tillverkad i EVA.

Sammendrag: Om du bare ska köpa ett par trendiga tofflor som du vill kunna ha till finkläder såväl som hemma i trädgården är Birkenstock det rätta valet. Den klassiske modellen Arizona er en trandsandal som figurerar både blant modeeliten og ute på landet. Komforten er i høysetet og den her sitter perfekt på foten, har en behagelig dämpning som bare blir bedre med tiden og en robust ovandel. Vissa testare kallar den för originaltofflan, och de har ju inte fel med det uttalandet!

SHOPPA HÄR: Sandaler fra Birkenstock

Test av: Teva, Voya Flip Leather

Herr - Teva Voya Flip Leather.jpgFinnes i fargen: brun.

Materiale: Sula i EVA, rem i läder.

+ Skönt materiale på remmen som påminner om mocka på insidan, ingen risiko for skav mellom tårna.

+ Stabil och mjuk sula som formar sig efter foten.

+ Passar dig med långa tår!

- Den upphöjda "kudden" under hälen syns verkligen och ser lite knasig ut. Men den er däremot extremt skön för fötterna.

Sammanfattning: Ett par flipflops med rem i läder för att få en lite högre stilnivå än andra modeller på marknaden (det här är trots allt ett test av trendiga sandaler). Voya Flip Leather er en klokkeklar val til deg som glider rundt i flipflops hele sommeren, og vil ha en snyggare variant som passer til chinos. Delar av testpanelen får lite gå-på-bryggan-vibbar medan andra främst skulle använda den till lugna strandpromenader. De er lette og veldig bekväma. Passformen er lang, spesielt framtill ved tårna. Summa kardemumma bättre än "vanliga flipflops", enligt testpanelen.

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av sandaler

LÄS MER: Kan jag tvätta mina sandaler i maskin