Träna hemma! Hanna Öberg visar 5 övningar Image

Träna hemma! Hanna Öberg visar 5 övningar

Du behöver inte gå till gymmet för att ge hela kroppen en genomkörare. Fitnessprofilen och träningsbloggaren Hanna Öberg visar fem övningar du kan göra hemma med några få redskap.

Att träna hemma sparar inte bara tid, utan du slipper även utgiften med ett gymkort. Med bara några få redskap kan du variera din träning väldigt mycket!

Fitnessprofilen Hanna Öberg, som driver en populär träningsblogg på Hannaoeberg.com, visar fem övningar som tillsammans blir ett effektivt helkroppspass. Det enda du behöver för att göra det är: Ett par hantlar och en kettlebell i lämplig vikt, en pilatesboll, en step up-bräda och en yogamatta. 

Hanna Öbergs effektiva helkroppspass du kan göra hemma!

Gör 10 x 3 av varje övning!

1. Sidolyft (lateral raises) för utsida axlar

hanna öberg

hanna öberg– Det här är en bra övning för att bygga upp mer definierade och synliga axlar, samt en enkel övning att göra både för en nybörjare och en erfaren gym-atlet. Den är bra att kombinera i ett superset och går lätt att trötta ut muskeln med genom dropset, där du varierar med att lyfta en arm åt gången och att hålla armarna statiskt.

2.  Boxhopp

hanna öberg


hanna öberg– Den här övningen är en riktig killer! Jag brukar använda den här övningen som avslut på mina ben– och rumppass. Den tröttar ut och ger en utmaning för uthålligheten samt ger ett bra tryck av mjölksyra i ben och rumpa. 

3. Sida mage (oblique)

hanna öberg

hanna öberg– Det här är en enkel övning som både sträcker ut och jobbar med dina sidomuskler. Jag älskar den här övningen och i stort sett vem som helst klarar av den! Bra övning att lägga i ett superset.

4. Abs crunch på pilatesboll

hanna öberg

hanna öberg– Det här är en bra övning för stabiliteten i coremusklerna. Men bäst av allt är kontakten du får i magen. Jag får alltid galet bra träff av den här övningen och det är en klar favorit! I början kan det vara lite svårt att hålla balansen, men börja då med att bara stå i utgångspositionen och jobba dig sedan framåt mot en crunch. 

5. Spider på yogamatta

hanna öberg

hanna öberg– För corestyrkan! Men även för armar och kontroll av balans i kroppen. Jag älskar den här övningen och du behöver inte göra många repetitioner för att bli riktigt trött. 

Psst! Hanna Öbergs snygga Wyte-t-shirt hittar du HÄR för 149 kronor.

Foto: Hanna Öberg. Ännu mer träningsinspiration hittar du på hennes populära Instagramkonto @hannaoeberg!

LÄS MER: Hanna Öberg kör #sportacore

LÄS MER: Allt du behöver för ett hemmagym