Tre riktigt tuffa magövningar Image

Tre riktigt tuffa magövningar

Utmana din magstyrka! PT:n Victor Wolfgang visar tre bra övningar för dig som (tror att du) har en core av stål. 

Victor Wolfgang arbetar som personlig tränare på Best condition i Stockholm. Han har en bakgrund som elitbrottare men arbetar nu dagligen med både professionella idrottare och motionärer.
Här visar han tre magövningar som kräver en hel del corestyrka. Testa dem och se om du är så stark som du tror!

1. Benlyft på pilatesboll

Ställ dig så att du har fötterna på en pilatesboll och armarna rakt ned i golvet. Händerna ska vara rakt under axlarna. Ryggen ska vara rak och spänd. 

ovning
Så här ska det se ut när du för ena benet åt sidan. Håll magen spänd!

Släpp ena benet från bollen och för det utåt åt sidan. Håll kvar det i luften i några sekunder. Byt sedan och gör samma sak med andra benet. Orkar du inte ta ut det i sidled kan du i stället lyfta det rakt upp.

– Ju längre i sidled du lyfter benet, desto mer belastas den sneda magmuskulaturen. Är pilatesbollen för tung att starta med kan du öva upp styrkan genom att sätta upp fötterna på en låg bräda i stället, tipsar Victor Wolfgang.

2. Tårna i taket

En mer komplex övning som stärker de raka magmusklerna men också triceps, axlar, rygg och greppstyrkan i händerna. 

häng
Halvvägs igenom en repetition ska din kropp vara formad som ett L innan du använder din styrka och lyfter upp dem så att tårna nuddar stången. 

– Du ska i utgångsläget hänga med raka armar och benen rakt ned. Sedan ska du så kontrollerat som möjligt lyfta benen så att tårna till slut nuddar stången du hänger i. På vägen ner ska du bromsa benen så mycket du kan så att du inte börjar gunga. Du som är extra stark kan bromsa ned benen halvvägs och hålla de stilla rakt ut innan du ger dig på nästa repetition.

3. L-sitt på kettlebell

Den här övningen kräver mest av dig, både i form av styrka och smidighet. Målet är att vila på raka armar och med rak rygg, med benen sträckta utåt. 

sitt
Från den här positionen ska du sträcka benen rakt framåt, ut i luften. Klarar du det är du imponerande stark!

– Här får du också med axlarna, triceps och framsida lår när du når slutpositionen, men framförallt är det bålen som får jobba. Kommer du inte ända ut med benen kan du börja med att öva upp styrkan genom att sitta med böjda ben mot bröstet.

Psst! Vill du har fler utmanande övningar ska du kolla in Victor Wolfgangs Instagramkonto

LÄS MER: Bli smidig som en brottare

LÄS MER: Den jobbigaste magövningen du (sannolikt) inte gör