Trådlösa hörlurarna som är bäst i test Image

Trådlösa hörlurarna som är bäst i test

Hör på! Sladd är omodernt och bluetooth-hörlurar är det enda rätta. Här är de trådlösa hörlurarna som är bäst i test.

Att ha ett par schyssta hörlurar är nästan ett måste, både för vuxna och barn. Hos oss på Sportamore är bluetooth-hörlurar de mest populära, antagligen eftersom det är smidigast både under träningen och till vardags.

Utvecklingen av trådlösa hörlurar har gått framåt oerhört snabbt. I dag kan du till skillnad från för några år sedan, få ett par riktigt schyssta bluetooth-hörlurar till ett bra pris som dessutom är enkla att koppla ihop med telefonen. Gör dig av med dina gamla snäckor med sladd och investera i en bättre variant – och hör sen! Vår kundpanel guidar dig rätt.

Test av: Skullcandy Method In-Ear Trådlös

method in ear
Märke: Scullcandy
Modell: Method In-Ear
Ordinarie pris: 599 kronor
Sammanfattning: Välsittande bluetooth-hörlurar för alla situationer
Testpanelen säger:

De här lurarna gjorde testpanelen positivt överraskad. Hörlurarna sitter fast fixerade runt nacken när du har dem på dig, tack vare nackstödet.

– Det gör dessa hörlurar till en av de bästa in-ear-lurarna jag har sprungit med. Många av de konkurrerande in-ear-lurarna som jag har sprungit med har en tendens att studsa ut ur öronen, men de här sitter på plats tack vare nackstödet, säger en av testarna.

Hörlurarna är enkla att koppla ihop med mobilen och synkar snabbt. Däremot upplevs de lite långsamma att starta upp.

– Som på många andra bluetooth-hörlurar kan du följa batteritiden direkt i bluetooth-symbolen i mobilen vilket känns bra, så att man inte får en tråkig överraskning att hörlurarna laddat ur, berättar en annan testare.

Hörlurarna fungerar även bra som headset och mikrofonen fungerar som den ska. Designen är stilren men med en kul twist.

– Ljudmässigt håller de förhållandevis hög nivå där såväl bas som diskant återges klart givet hörlurarnas prisklass.

Skullcandy Method In-Ear Trådlös hittar du HÄR.

Test av: Monster Isport Freedom V.2 Wireless

Monster
Märke: Monster
Modell: Isport Freedom V.2 Wireless
Ordinarie pris: 1 995 kronor
Sammanfattning: De perfekta träningshörlurarna
Testpanelen säger:

Är du ute efter ett par tåliga och svettsäkra hörlurar med bra och behagligt ljud, som du kan träna i? Och som fungerar utmärkt även om du står på händer eller gör burpees? Då är det här rätt lurar för dig.

– De sitter bekvämt runt öronen, klarar all typ av träning och sitter skönt på huvudet, förutom om du till exempel hänger passivt i ett par romerska ringar då axlarna av naturliga skäl pressas mot öronen. Mer går inte att begära, säger en av testerpersonerna.

Som en bonus är de väldigt enkla att installera.

– Jag har tidigare haft problem att koppla ihop trådlösa hörlurar med min mobil men det här var gjort på tio sekunder utan instruktionsbok, berättar en annan.

Hörlurarna har inbyggd mic och i ett tyst rum så hör personen du pratar med samtalet helt perfekt. I en lite stökigare miljö, som i en tunnelbana i rusningstrafik, så tar den in mycket av ljudet runt omkring i mikrofonen. Batteritiden däremot är helt fantastisk, hela 24 timmar.

– Det här är en produkt som jag varmt kan rekommendera. Hög kvalitet på ljudet utan att ljuder läcker ut, och hörlurarna känns robusta och stabila. De passar perfekt för dig som tycker om att träna med musik i öronen!

Monster Isport Freedom V.2 Wireless hittar du HÄR.

Test av: Skullcandy INKD In-Ear Trådlös

scullcandy
Märke: Skullcandy
Modell: INKD In-Ear Trådlös
Ordinarie pris: 499 kronor
Sammanfattning: En budgetfavorit som håller
Testpanelen säger:

Det här är ett par hörlurar som sitter väldigt skönt i öronen och det finns även möjlighet att byta storlek på öronsnäckornas gummidel. Inte heller nackstödet stör, du känner det inte ens efter en minut.

– De är inte ömtåliga, du kan tappa dem eller ha dem i en väska utan att det får några konsekvenser. Trots det är de inte så bra för gymträning där du till exempel växelvis står upp och ligger ned, för nackstödet vrids runt halsen, vilket skapar drag i öronsnäckorna så att de åker ut ur ögonen. Men om du bara springer, står på en crosstrainer eller cyklar går det bra, säger en av testpersonerna.

Lurarna går att prata i telefon med och har bra ljud och bas även om de inte är optimala att ta långa samtal med, eftersom mikrofonen plockar upp för mycket bakgrundsljud.

– Stort plus för det intuitiva sättet att få dem att funka. Via bluetooth kopplar du ihop dem med telefonen på ett felfritt sätt varje gång, ingen av oss i testpanelen har noterat problem med ihopkopplingen eller bristande kontakt med hackigt ljud som följd, säger en testare.

Sammanfattningsvis uppskattar testpanelen hörlurarnas pris och funktion.

– De är användarvänliga och smidiga. Se bara upp så att inte nackstödet krånglar in sig i en tröjkrage. De är enormt prisvärda, och är väl värda varenda krona.

Skullcandy INKD In-Ear Trådlös hittar du HÄR.

Test av: Urbanista Seattle Wireless

Urbanista
Märke: Urbanista
Modell: Seattle Wireless
Ordinarie pris: 999 kronor
Sammanfattning: De snyggaste hörlurarna av alla testade!
Testpanelen säger:

De här trådlösa hörlurarna är ett bra allround-alternativ för dig som vill kunna ha dina hörlurar både till vardags, på promenader och vid vanliga styrketräningspass.

– De omsluter öronen bra och bekvämt, både om du har stora eller små öron tyckte vi i testpanelen. Ljudet stängs ute på ett bra sätt, vilket är skönt, säger en person som har provat dem.

Ett minus är att de krånglar lite i kontakten med telefonen. Alla tyckte att de var enkla att koppla ihop, men en av testpersonerna behövde starta om telefonen ibland för att få ny kontakt om han hade haft hörlurarna avstängda.

– De är smarta på många sätt, du behöver aldrig ta fram telefonen utan kan ändra låt, volym och ta samtal genom att trycka på ena hörluren. Det finns någon millisekunds förskjutning av ljud om du till exempel tittar på Instastories, men ljudet i sig är klanderfritt och perfekt för musik och ljudbok. De är vikbara och tar liten plats i väskan, super! säger en av testpersonerna.

Urbanista-lurarna går att prata i telefon i, men micken tar in ganska mycket ljud från omgivningen, vilket kan vara lite jobbigt för mottagaren om du är i en stökig miljö. Största förtjänsten med det här paret? Designen. 


– De finns i flera färger och alla är snygga – antingen väldigt cleana eller trendiga. Du kommer inte bli besviken av funktionen och du kommer att älska utseendet.

Urbanista Seattle Wireless hittar du HÄR.

Test av: Skullcandy XT Free In-Ear Trådlös

XT Free

Märke: Skullcandy
Modell: XT Free In-Ear Trådlös
Ordinarie pris: 999 kronor
Sammanfattning: Enkla och smidiga att använda
Testpanelen säger:

Är du orolig för att inte kunna koppla ihop dina hörlurar med mobilen? Då ska du kolla in de här lurarna. De kopplas ihop med mobilen direkt, så fort du slår på bluetooth.

– De var enkla att använda redan från start och kopplades ihop med mobilen direkt. Ganska snygg design och när man väl hade kommit på hur man ska ha dem i öronen så var de sköna och satt på plats hela löprundan, säger en av testpersonerna som gillar att springa med musik i öronen.

Även till vardags, utanför löparspåret, är lurarna ett bra val.

– Ljudet utanför lurarna stängdes ute väldigt bra, vilket var skönt. Det enda negativa med dem var att de laddades ur ganska snabbt, jag hade velat att de höll längre. Men ska men höll löprundan ut så det var absolut inga problem men kunde ha hållit lite längre. Snygga, smidiga och håller bra ljud, sammanfattar en annan testare.

Skullcandy XT Free In-Ear Trådlös hittar du HÄR.

Test av: Skullcandy Grind On-Ear Trådlös

scullcandy grind on ear
Märke: Skullcandy
Modell: Grind On-Ear Trådlös
Ordinarie pris: 899 kronor
Sammanfattning: Grymma vardagslurar som sitter löst
Testpanelen säger:

– Det första som slog mig var hur enkla dessa var att koppla ihop med mobilen. Starta hörlurarna, slå på bluetooth på telefonen och parkoppla! Svårare behöver det inte vara, säger en av testpersonerna.

En annan av testarna reagerade främst på komforten.

– När jag satte på mig hörlurarna märkte jag direkt hur sköna de var. Kuddarna var väldigt mjuka, vilket gjorde dem sköna att ha på sig. Hade jag fått önska något, hade jag gärna sett att de satt lite hårdare runt huvudet.

Ljudet får högt betyg av testpanelen som anser att det är behagligt och med en bra bas. Tyvärr läcker dessa hörlurar ut ljudet en del, vilket hamnar på minuskontot. De stänger heller inte ut ljuden runtomkring.

– En sak jag uppskattade var batteritiden. Enligt tillverkaren ska den vara tolv timmar, vilket är lite i överkant, men jag tycker att batteritiden för dessa hörlurar slår de flesta trådlösa hörlurar jag har testat tidigare. Jag skulle säga att de passar bäst för dig som vill ha med ett par hörlurar på resan eller avnjuta din musik hemma, i stället för dig som letar efter ett par träningshörlurar.

Skullcandy Grind On-Ear Trådlös hittar du HÄR.

LÄS MER: PT:n tipsar: Så får du ut mer av promenaden