Topp 5: Våra allra bästa träningstights Image

Topp 5: Våre aller beste treningstights

Her finner du årets beste tights for gym og løping. Vårt testpanel har testet modeller fra Nike, Adidas, Better Bodies og Casall.

Löpning, gymträning eller HIIT-pass. Uansett hva du skal träna i dina nya tights är en sak säker - de behöver prestera på topp för att du också ska kunna göra det. Men hvilke treningstights er best? Her viser vi våre akkurat nå heteste treningstights med høy midje, löpartights og tights med camo-mønster!

Test av: Air 7/8 Hr Tights, Nike

Nike tights

Märke: Nike

Modell: Air 7/8 Hr Tight

Sammendrag:

Det her er en veldig fin tights for løping. Materialet känns påkostat och exklusivt, säger testpanelen. Den største fordelen er at tightsen holder en behagelig og sval temperatur gjennom hele løprundan, tross at det er plusgrader og strålande sol.

- Jag tycker de här tightsen är hellånga, trots att det står att de har en 7/8-delslängd. För dig som är kortare kan de bli lite för långa, säger en testare.

I övrigt sitter de däremot som en dröm på kroppen. Tightsen har grym fleksibilitet med mye stretch i materialet, vilket gör att du kan ta ut ditt löpsteg obehindrat. Midjan er en annen fordel som testpanelen lyfter fram som ekstra positiv, da det sköna midjebandet holder tightsen på plats, utan att klämma åt.

- Det kan være värt att nämna att de är lite stora i storlek, så ligger du mellan en M och en L skulle jag rekommendera dig att välja M.

Sist men ikke minst får de her löpartightsen pluspoäng för fickan i svanken. Där får du plats med en mobiltelefon, som skyddas mot svett tack vare att fickan är fodrad.

Test av: Adidas D2M 3 Stripes Longtight

adidas d2m tights

Märke: Adidas

Modell: D2M HR L 3S

Sammanfattning:

Adidas tights er ekstremt snygga, de tre ränderna är en klassiker i träningsvärlden och du kommer kunna använda de här tightsen tills de är totalt utslita. Og nei, de blir aldri omoderna heller! Tightsen upplevs som väldigt stora i storlek, så gå gärna ned en storlek.

- Verkligen supersköna tights! Passformen er stram og midjan er ganske lav. Den slutter presist under navlen. Materialet er veldig bekvämt, det är kompakt men har ändå god andningsförmåga, säger en av testpersonerna.

En sak att notera är att benen är ganska korta. Er du 1,70 så blir bena en litt kortere modell, som brukar kallas 7/8. Är du däremot kortare blir de fullängd.

- Alla vi i testpanelen gillar de här tightsen. Men om du vill ha stöd för magen när du till exempel gör tunga benböj, så är den här midjan för låg. For lågintensiv trening, promenader og dans er de däremot perfekta.

Test av: Casall Sculpture High Waist Tights

casall sculpture tights

Märke: Casall

Modell: Sculpture High Waist Tights

Sammanfattning:

De her tightsen är överlägset dyrast, men också överlägset bäst. Casall Sculpture Tights gör verkligen skäl för sitt namn, benen ser mer tonade ut när du har dem på dig och de tightar till både lår och rumpa.

- Ett par tights som har hög midja och är tillverkat i ett squatsäkert, tunt material. De sitter så sjukt bra på kroppen. Extra plus för att den höga midjan är tunn, inte supertjocka som på många andra tights. Men likevel så "håller den in" magen på ett bekvämt sätt, säger en nöjd testare.

Oavsett aktivitet, som löpning och crosstraining, känns tightsen lagom svala. De ger perfekt stöd och har en kvalitetskänsla utöver det vanliga.

- De trycker in så mycket att tightsen lämnar små ränder på sidorna av benen efter någon timmes användning. Derfor tycker vi att de är perfekta för tuff träning där du behöver hög kompression, men ingenting du väljer i stället för mjukisbyxor en dag hemma.

Grym kompresjon, fleksibilitet og fukttransport! Dessuten får de høyeste betyg for designen!

Test av: Better Bodies Camo High Tights

better bodies tights

Märke: Better Bodies

Modell: Camo High Tights

Sammanfattning:

Det absolutt beste med de her tightsen er at de er helt galet stretchiga og dermed også bekväma. Tross det kan testpanelet ikke sluta prata om designen.

- Jeg elsker at de har et camo-trykk, men som ikke er så påtagligt. De er altså kaxiga, men på ett ganska diskret sätt och det gillar jag, konstaterar en testare.

I övrigt har de här tightsen en felfri passform med en hög midja som är hur bekväm som helst. Värt att nämna är att de dessutom är 100 procent squatsäkra. Du kan med andre ord våga dig på riktigt djupa good mornings utan att riskera en nakenshock.

- De her tightsen fra Better Bodies ble raskt en favoritt for meg. Jeg liker at de finnes i flere farger. Formodligen kommer jag klicka hem ett par till!

Test av: Vera Tights, Blacc

vera tights

Märke: Blacc

Modell: Vera Tights

Sammanfattning:

Vera Tights fra Blacc er en par snygga tights som sitter bekvämt, men är åt det lite styvare hållet. De passer perfekt for deg som er over medellängd eftersom benlängden är av det längre hållet.

Testpanelen vill dela ut ett plusspoäng för midjebandet, som består av dubbla tyg. Det gjør at tightsen holdes på plass, tross intensive treningsformer.

- Midjan er väldigt hög, vilket jag älskar! Detaljerna framhäver även kroppen på ett grymt sätt, berättar en testare.

Dessuten er midjehöjden de beste detaljerna designen och passformen. Vera Tights sitter verkligen precis så som träningstights ska göra, vilket gör dem både snygga men också praktiska. Du kan säga hejdå till att behöva gå och dra upp dem mellan seten.

- Det eneste jeg kan si i negativ bemärkelse är att de stramar lite i knävecken kring meshpartierna, men det ger med sig efter ett tag.

Sist men ikke minst bør det nevnes at det knappast kan bli mer prisvärt än så här!

SHOPPA HÄR: Gå til hele vårt sortiment av strømpebukser

LES MER: Her er Sportamores beste selgere!