Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy Image

Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy

Vår manliga testpanel har spurtat och gjort snabba vändningar i våra nya träningsskor för inomhussport. Här är innebandyskorna som är bäst just nu!

Grym sko med hög stabilitet 

Herr - Salming - Kobra 3.jpgTest av: Salming, Kobra 3 

Finns i färgen: Gul 

Storlek och passform: Till skillnad från många andra Salming-skor är den här modellen något stor i storlek, gå gärna ned en halv storlek för perfekt passform. I övrigt är skon som bredast framtill vid tårna. 

Bästa egenskaperna: 

  • Stabilitet är A och O på innebandyplanen och de här skorna får högsta betyg på den punkten. 
  • Skorna sluter om hälen och mellanfoten på ett väldigt bekvämt sätt. 
  • Designen! Den gula nyansen lyser lika brett som testarnas leenden när de ser Kobra 3. 
Vad hade kunnat vara bättre? Eftersom den här innebandyskon är något bred framtill passar den bäst till dig med breda fötter. Har du smala fötter kan den komma att bli lite stor vid tåpartiet. 

Sammanfattning: En grym sko som inte gör någon besviken. Den höga stabiliteten gör skon lite långsam i sidledsförflyttningar, men framåt kan du få upp en riktigt hög fart! Trots det får du optimal rörelsefrihet oavsett riktning. Kort och gott en sko som passar alla spelstilar. 

Kvick och lätt testvinnare 

Herr - adidas - Adizero FastCourt.jpgTest av: Adidas, Adizero FastCourt 

Finns i färgerna: Vit/svart, rosa och gul/blå

Storlek och passform: Normal i storlek, välj den du brukar ha hos Adidas. Passformen är något smal. 

Bästa egenskaperna: 

  • En riktigt komfortmässigt skön innebandysko som omsluter foten perfekt från häl till tå. 
  • Passformen är åt det smalare hållet, vilket gör att skon anses väldigt smidig, rörlig och snabb. Testarna känner sig riktigt kvicka med de här skorna på fötterna. 
  • Till sist vill de hylla designen. “Klass rakt av” och  “10 av 10” är kommentarer som flyger omkring när de här skorna delas ut till testpanelen. 

Vad hade kunnat vara bättre? Den smala passformen är inget för dig med en bred fot. 

Sammanfattning: En perfekt sko för den snabba och kvicka spelaren med fötter som är åt det smalare hållet. Den här skon skiljer sig lite från de andra i testet eftersom plösen är fastsydd, vilket ger en tight känsla utan en massa onödigt material. Lätt, smidig och skön, en vinnare på plan, oavsett vilken inomhusaktivitet du kör.

Mjuk och ventilerad sko 

Herr - Hummel - Aerocharge Supremeknit.jpgTest av: Hummel, Aerockarge Supremeknit Uni 

Finns i färgerna: Beige och blå

Storlek och passform: Normal i storlek med en något smalare, strumpliknande passform. Inuti skorna finns även en upphöjning vid hålfoten som ger stabilitet. 

Bästa egenskaperna:

  • Passformen. Det är lite klurigt att komma i skon eftersom den är så tight, men väl på foten sitter den fantastiskt! 
  • Wow! Till skillnad från andra innebandyskor har de här en hög ventilationsförmåga. Det är inte så vanligt när det gäller inomhusskor.  
  • Yttersulans fäste är på topp!
Vad hade kunnat vara bättre? Designen. Looken känns lite retro, vilket inte faller alla i smaken. Testpanelen önskar mer färg och detaljer, vilket kan vara energigivande på planen, inte minst för att vardagsskor ofta har en dovare look. 

Sammanfattning: Okej, det här är egentligen en handbollssko, men funkar lika bra på innebandyplanen, enligt våra testare. Det är en flexibel inomhussko som passar dig som inte behöver supermycket support vid sidledsförflyttningar samt önskar en sko som andas väldigt mycket. Skon sitter mjukt kring ankeln så att du kan gå ned och täcka skott utan att få blåmärken av en hård plös eller hälkappa. 

Rejäl sko för de tyngre spelarna 

Herr - Salming - Hawk 2.jpgTest av: Salming, Hawk 2 

Finns i färgerna: Gul och vit

Storlek och passform Salming är ofta något små i storleken jämfört med exempelvis Adidas inomhusskor. Gå gärna upp minst en halv storlek mot vad du vanligtvis har. Passformen anses normalbred. 

Bästa egenskaperna: 

  • En av de bästa sakerna med de här innebandyskorna är att de är otroligt stabila. Testarna märker direkt att det är en rejäl sko som har alla komponenter du behöver på plan. 
  • Greppet är perfekt. Trots att du spelar i en dammig gammal rackethall i Sollentuna funkar greppet perfekt. 
  • Till sist vill testarna även lyfta designen. Det här är en riktigt snygg och cool sko! 

Vad hade kunnat vara bättre? Vikten är åt det tyngre hållet, så det här är kanske inte en sko för den rangliga junioren. De är även något varma, precis som många andra innebandyskor är. 

Sammanfattning: En rejäl innebandysko som har hög stabilitet, fäste och komfort. Du känner verkligen att foten är ordentligt ombonad i skon. Trots det tycker testarna att den både är och ser ut att vara smidig. Den tyngre vikten gör att de passar de tyngre spelarna bäst.

Uppbyggd hålfot 

Herr - Mizuno - Wave Stealth V.jpgTest av: Mizuno, Wave Stealth V 

Finns i färgerna: Svartröd och vit

Storlek och passform: True to size med en normal bredd. Sitter bra på fötterna. 

Bästa egenskaperna: 

  • Stora och stabila skor, vilket gör att du springer säkert. Tack vare den uppbyggda innersulan som stödjer hålfoten och den stabila passformen är den här skon klockren för spelaren som behöver det extra stödet samt lägger mycket tyngd i steget. 
  • Skorna väger väldigt lite, så du känner dig lätt när du springer trots den stabila känslan. 
  • Komforten är 10 av 10. Efter en träning har du med andra ord inget behov av att snabbt få av skorna, de sitter riktigt skönt på fötterna. 

Vad hade kunnat vara bättre? Det är inte den snyggaste skon på marknaden, vilket är synd eftersom de är klockrena på alla andra punkter. 

Sammanfattning: En helt suverän sko som används flitigt. Du känner dig både snabb och stabil! 

SHOPPA HÄR: Skor för inomhussporter

LÄS MER: Test! Asics Gel-Rocket 6 – inomhussporternas vinnare