8 svarta träningstights som är bäst i test Image

8 svarte träningstights som er best i test

Tights er et treningsplagg som passer til alle former for trening: yoga, høyintensive pass, gruppeklasser og gymtrening. I denne testen har testpanelet testet massor av tights for å finne de beste!

Det finnes alltid plass til et par nye treningstights i garderoben. Strømpebukser er et veldig anvendelig plagg til din trening, hva du enn pyssler med! Men det er ikke alt. Dessuten kan tights lett brukes for å skape et avslappende antrekk sammen med en kul hettegenser og et par sneakers til hverdags. Vårt testpanel har trent og svettats i treningsstights fra Nike, Adidas, Blacc og Casall med flere. Så her tyckte de.

Mjuka och följsamma med det lilla extra

Nike - New Pro Tight.jpgModell: New Pro Tight

Märke: Nike

Passar till: Vanlig gymträning, all högintensiv träning.

Det her var ekstra bra: Gir full bevegelsesfrihet i alle riktningar, följsamt och mjukt tyg.

Sammanfattning: De her tightsen utmärker sig genom att vara otroligt sköna att ha på sig. Tyget är mjukt och relativt tunt. Det finnes i prinsippet ingen kompresjon i tyget, men passformen er kroppsnær og smickrar dine former. Det eneste som ikke er så bra, er det flate resårbandet i midjan som av vissa uppfattar som lite for hårt. I övrigt får även designen får höga betyg.

- De er snygga och väldigt enkla, utan att bli tråkiga. Tack vare midjebandet med print samt meshpartierna på vaderna händer det något i designen, säger en testare.

De her tightsen är ett bra alternativ för dig som letar ett par svarta tights, men som inte nöjer dig med ett par vanliga helsvarta utan vill ha något extra. Stora pluspoäng delas även ut för att de ventilerar optimalt och transporterar bort fukt från kroppen precis som de ska. Sist men ikke minst er de også helt knebøysikre, tross et veldig tunt tyg.

Full pott for en klassiker

Nike One TightModell: One Tight

Märke: Nike

Passar till: All form av träning: yoga, högintensiv, löpning. Ett par allroundtights, helt enkelt!

Det her var ekstra bra: Tightsens passform er så bra at de sitter på plats oavsett övning och oavsett intensitet.

Sammanfattning: Wow, vilka sköna tights! Nike One Tight har rykte av å være "de absolutt skönaste tightsen", vilket verkligen stämmer enligt testpanelen. Tyget känns otroligt mjukt och skönt mot kroppen, men utan att tightsen för den delen tappar passformen. Tyget stramar åt på rätt ställen känns som ett extra skinn.

- Jag älskar att tightsen känns tunna i tyget, vilket är jätteskönt när man blir svettig och varm på träningspasset, säger en i testpanelen.

- Jeg har ganska korta ben, och tycker vanligtvis att Nike har för långa tights för mig. Men denne modellen passer perfekt. Jag rekommenderar dem varmt! säger en annan.

Tightsen har en ganska hög midja, och sitter superskönt. Att köra ett högintensivt pass med burpees, wallballs och liknande är genomgående inget problem. De sitter på plass gjennom hele passet. Testpanelen vill också berömma tightsen för att de ger en smickrande kroppsform, tack vare den höga midjan och sömmen bak på rumpan som går ner mot svanskotan. Designen på tightsen er kul og sticker ut på et bra sätt. Finns i fler färger.

Kompresjonstights til et bh-pris

BLACC - Lava Compression tights.jpgModell: Lava Compression Tights

Märke: Blacc

Passar till: Högintensiv träning och löpning.

Det her var ekstra bra: At de komprimerer og sitter som en smekk på kroppen.

Sammanfattning: De her kompressionstightsen passar lika bra för löpning som träningspass av det hårdare slaget. Testpanelen testade bland annat funktionell träning i dessa tights och de satt på plats hela passet, utan att behöva rättas till eller dras upp i midjan en enda gång. For dig med kortere ben än snittet kan tightsen upplevas som något långa. Er du av medellängd är det däremot inget problem.

- Materialet kan kännas stumt första minuten, men mjukas upp direkt när du blir varm. Svett transporteras snabbt bort från kroppen och håller dig torr och sval, säger en testare.

- Jeg skulle rekommendera de här tightsen till alla mina vänner. De er perfekte for löpningen eller träningen där kläderna ska sitta på plats och inte störa, säger en annan.

Tightsen har en tightare passform än ett par vanliga träningstights men det gör inget, inte ens i övningar när flexibilitet är ett måste. Designen hyllas också tack vare reflexdetaljerna och det lite glansiga tyget som är snyggt och stilrent. Testpanelen tycker också att tightsen smickrar benen fint. De får også plusspoäng för att de finns i hela sju färger.

Smickrande skulpturstrømpebukse

Casall - Sculpture 7-8 Tights.jpgModell: Sculpture 7/8 Tights

Märke: Casall

Passar till: Gymträning och i viss mån även löpning.

Det her var ekstra bra: Det beste med de her tightsen fra Casall er hvor smickrande de er for dine former. Liksom navnet skvallrar om formar de din kropp tack vare lätt kompression.

Sammanfattning: De her tightsen er väldigt stilrena i sin design, med bara några få glansiga svarta detaljer (beroende på modell, de finns även i guld och silver). Derfor er de helt riktig for deg som helst ikke stjäl all spotlight på gymmet.

- De her smickrar figuren enormt alltså. Jag vill ha dem på mig varje dag, säger en testare.

Den höga midjan som ger behaglig passform och håller in där det behövs. Även komforten får högt betyg. Det her er kanskje ikke den modellen du vil ha når du skal kjøre stretchøvelser og yoga, men ved alle typer løft ger de ett skönt tryck över musklerna. Tyget är tunt, men "tätt" och allt annat än fladdrigt.

En klassiker i allroundforpakning

adidas - D2M HR L 3S.jpgModell: D2M HR L 3S

Märke: Adidas

Passer til: Alt fra svettiga gympass til yoga. Også följsamma nog för att klara av ett löppass.

Det her var ekstra bra: Bra og mjuka allroundtights som passar många. Det gjør dem til et sikkert kort for deg som velar mellom olika par.

Sammanfattning: Designet er klassisk for Adidas: svart med de tre vita ränderna. De er enkle til utseendet og väldigt sköna, med mjukt följsamt tyg. Også korte personer i testpanelet opplever dem som lagom lange. Her vill panelen däremot ge en heads-up för storleken, då de är något stora i modellen. Du kan med letthet gå ner en størrelse i de her tightsen, framförallt om du gillar när de sitter kroppsnära. For deg som elsker en høy midja er de her tights virkelig et toppval.

- Tross at tyget er av det tykkare slaget er de tillräckligt följsamma för flera typer av träning. Bäst är de för riktigt hårda träningspass, säger en testare.

Fukttransporten får høyt betyg, du håller dig torr och sval genom hela träningspasset. Det finnes også en ficka på tightsen där du får plats med nyckeln till gymskåpet till exempel, perfekt för dig som inte vill bära runt på småsaker i gymmet eller träningssalen.

Bastights alla borde ha

ASICS - Silver Tight.jpgModell: Silver Tight

Märke: Asics

Passar till: Kondotionsträning som löpning eller spinning, men även andra träningsformer.

Det her var ekstra bra: Dragkedjan nedtill på tightsen som gjør at de sitter slimmat längs med vaden och benslutet.

Sammanfattning: Designen på de her tightsen er diskret og klassisk, testpanelen säger att de passar till alla andra kläder i träningsarderoben. Tightsen er tunna och bekväma, och transporterar fukt under träningspasset perfekt. For dem i testpanelen som er litt lengre er tightsen ungefär som 7/8 i längd, och inte hellånga. Det finnes en dragsko i midten som gjør at du enkelt kan tilpasse størrelsen etter dine ønsker. Det gjør også at de sitter på plats bättre, något som testarna uppskattar. Det finns även en dold ficka där du kan förvara mindre värdesaker.

- De är lite tunnare i tyget, vilket är perfekt för konditionsträning, säger en testare.

- Alla behöver ett par bastights som passar till allt, och de här är ett bra sådant alternativ, avslutar en annan.

Ny favoritt som får testpanelen på høsten

Better BodiesModell: Leggings med høy midje

Märke: Better Bodies

Passar til: Löpning, träning och powerwalks.

Det her var ekstra bra: Den höga midjan och kompressionen.

Sammanfattning: Better Bodies träningskläder riktar sig till allt från hardcore-gymmaren till nybörjaren även om deras främsta målgruppen identifierar sig som den förstnämnda.

- Jag hade nog en hel del fördomar mot Better Bodies innan eftersom de känns så hardcore träning, men jag måste säga att jag älskar de här tightsen! De förvandlar all deg på min kropp till muskler, formar, lyfter och har även funktion i världsklass! säger en nöjd testare.

Materialet suger bort fukten fra kroppen og klarar även den svettigaste träningen. Derimot er tightsen liten i størrelse. Framförallt i midjan, men även över rumpan. Det blir särskilt tydligt om du väljer dem i någon annan färg än svart.

- Men de ger sig lite i tvätten, så om du kommer i dem utan att spräcka midjan när du drar den över höften så kan de sitta som en smäck efter en tvätt eller två.

Längden är perfekt och midjan är superhög, vilket samtliga testare älskar. Det ger stadga och support på ett skönt sätt.

- Främsta anledningen till att jag använder mina gång på gång är att de har en stor mobilficka på låret där jag kan ha min iPhone plus utan problem. Det er en stor frihet å kunne gå ut på lange promenader uten å ha en väska med seg.

Nykomling i et annerledes treningsmateriale

Röhnisch - Nora Lasting High Waist Tights.jpgModell: Nora Lasting High Waist Tights

Märke: Röhnisch

Passer til: Trening, löpning og yoga.

Det her var ekstra bra: Den medelhöga midjan som sitter oppe oavsett träningsövning och yogaposition.

Sammanfattning: De her tightsen ser ut lite som ett par ridbyxor eftersom att de har sömmar bak över rumpan (som kan vara svåra att se på sajtens bilder). Tyget är också lite speciellt för att vara ett par träningstights.

- De er ikke supermjuka eller glansiga som många andra tights, utan mer sträva i känslan. På den positive siden er de helt täta i tyget så at det inte går att se igenom och de är också gjorda av återvunnet material, säger en testare och en annan fyller i:

- Når man tränar så sitter tightsen uppe och åker inte ned. De har en liten dragsko i midjan men den er faktiskt helt onödig, de sitter uppe ändå. Inte ens under ett vinyasa-pass med alla möjliga och omöjlia yoga-övningar åkte de ned.

Röhnisch er storleksmässigt lite extra generösa i vissa modeller, men de här är verkligen true to size. Størrelse M tilsvarer 38/40 snarere enn 40/42. Midjan når opp til naveln på deg som er medellang.

- Det største plusset er at de går å bruke til i prinsippet alle treningsformer. Det største minuset er at de drar åt seg damm samt har en tendens til å noppra sig mellan låren.

I linningen finns även en nyckelficka, där nyckeln ligger perfekt och säkert under träningspasset. (Så sikkert at en av testarna lät en anställd på Sats plocka fram en bultsax för att klippa upp hänglåset på skåpet innan hon kom på att hon hade nyckeln i den lilla fickan, hehe).

SHOPPA HÄR: Alla våra träningstights

LÄS MER: Våre pulsklockor som er best i test