Test: Träningsskon Reebok Nano X Image

Test: Träningsskon Reebok Nano X

Nu släpper Reebok Nano X för att fira att skomodellen fyller 10 år. Så här tyckte vår testpanel om den uppdaterade skon.

Reebok har gjort det igen – släppt en sko avsedd för högintensiv träning som är bättre än någon annan tidigare modell. Nano X är den tionde i ordningen, vilket betyder att favoritmodellen Nano firar tio år!

SHOPPA DIREKT: Nano X för dam och herr

Flera saker är uppdaterade med Nano. Bland annat har man uppdaterat Flexweave-materialet i ovandelen för bättre stabilitet, passform och komfort. Sulan är utrustad med ett tätare EVA-skum för en bättre första känsla när du sätter i foten, och den nya designen på utsidan av sulan ger ett perfekt grepp oavsett om du ska springa, lyfta eller styrketräna.

Vår testpanel har tränat i skon, och här är deras utlåtande!

Reebok Nano X.jpg

Först och främst måste vi påpeka vilken otroligt entusiastisk testpanel vi har efter det här skotestet. Alla i panelen är minst sagt imponerade.

– Reebok har fått till det! Personligen tycker jag att Reebok har blandat och gett med sina Nanos under åren. Med Nano X så har de hittat det gyllene snittet, säger en testare.

Hälen på skon samt plösen är mycket tjockare och högre än tidigare modeller, vilket rent visuellt ger ett annorlunda intryck.

– Det tog några minuter innan jag förstod det här genidraget. Tillsammans med den nya snörningen så är detta den mest bekväma träningsskon jag provat!

Nano X imagebild tjej kille"Reebok har hittat det gyllene snittet", säger testpanelen om träningsskons perfekta balans mellan stabilitet och smidighet. 

Testade under svettiga förhållanden

Skon sitter som gjuten oavsett vilka övningar du gör. Testpanelen satte verkligen skorna på prov med double-unders, löpning, squats, armhävningar och olympiska lyft.

– Flera svettiga wod:ar senare sitter skon precis likadant som innan träningspasset började. Tidigare skor har haft en tendens att töja sig under längre pass, men inte Nano X.

Perfekt stabilitet kombinerad med smidighet

Testpanelen passade även på att jämföra Nano X med föregångaren Nano 9.

– Nano 9 gillar jag för stabiliteten, men Nano X är minst lika stabil i sulan och dessutom ger den en mjukare och smidigare känsla.

Vid tunga knäböj så står du väldigt stadigt på marken och fästet på sulan är som klister mot backen. Även fästet mot repet i repklättringsövningar får mycket väl godkänt. För övningar så som handstand pushups glider hälen däremot bra mot väggen, precis som den ska.

”Reeboks bästa sko hittills”

Testpanelen avrundar med att konstatera att det här är Reeboks bästa sko hittills. 

– De har överträffat sig själva i målet att kombinera smidighet, stabilitet och komfort. Trots att mina Nano 9 endast är några veckor gamla tänker jag beställa ett par Nano X på en gång!

SHOPPA NU: Nano X för dam och herr

LÄS MER: Nya Nano X – lika mångsidig som du