Test! Topp 3 bästa löparskorna från Reebok Image

Test! Topp 3 bästa löparskorna från Reebok

Våre Reebok løpe-ambassadører har sprungit i Reeboks löparskor hela sommaren. Her utvärderar de passform, komfort och funktion hos de tre populäraste modellerna.

Hvis du ikke tidligere har trodd at Reebok er et selvsagt valg av løparomarker, er det på tide å tenke på det. De har storsatsat på sina löparskor i serien Floatride och har lanserat en rad modeller som passar ett neutralt löpsteg på hårda underlag. Våre fem Reebok running-ambassadører Elin Arshi, Malin Marmbrandt, Albert Mirenhart, Martin Adolfsson og Josefin Granberg har sprungit i tre av markedets mest populære modeller under sommeren. Så her tycker de om löparskorna.

TIL HONOM:

Reebok Floatride Run FastModell: Floatride Run Fast

Rekommenderat pris: 1 395 kroner

Finnes i färgerna: Turkos/grön, gul/vit och blå/vit

Størrelse og passform: Nettopp som mange av Reeboks løpesko er den noe store i størrelse. Gå ned en halv størrelse for optimal passform. Väl på foten sitter skon bekvämt. Löparskor är normal till bredden och flexibel så du kan trippa på tå under intervallpasset utpantat skorna är för stela.

Sammanfattning: En intervallsko med låg vikt och grymt grepp.

Albert Mirenhart tycker:

- Jag har sprungit både intervaller och längre distanser i skon och den gör sig helt klart bäst för snabba intervaller och kortare distanspass med högt tempo. Jag behöver mer dämpning och stabilitet när jag ska springa längre distanser, och det ger inte den här skon mig. Siden den er så utrolig lett føles skon aldri klumpig som mange andre løparskor kan gjøre. Jeg tycker att skon ger bra ventilation, vilket är positivt.

Martin Adolfsson tycker:

- Reebok Run Fast er en oerhört lätt och slimmad sko. Att ta på sig den är nästan som att ta på sig en strumpa. Med Floatride-skummet i mellansulan får skon, trots sin låga vikt, bra dämpning för korta till medellånga distanser. Det jeg liker best med skon är yttersulan som har ett fantastiskt grepp med sina små gummidubbar. Ett grepp som jeg faktiskt tycker blir allra bäst på löparbana. Når jeg springer intervaller er det her en perfekt val av sko, sier han og fortsetter:

- Overdelen som er gjord i en tunn mesh gör skon både lätt, slimmad och även bra ventilerad, men den är i mitt tyckte lite för ostadig. Framför allt bidrar det till att främre delen av foten glider runt i skon i sväva kurvor eller när underlaget är ojämnt. Floatride Run Fast er presis som den låter - hurtig. Det er helt klart en sko du kan springa lopp i.

Psst, skon finns även i dammodell i färgerna blå/gul, turkos/vit, vit/gul och gul/vit.

TIL HONOM & HENNE:

Forever Floatride EnergyModell: Forever Floatride Energy

Rekommenderat pris: 999 kroner.

Dammodellen: Turkos/blå, mörkblå, gul/vit, orange/svart, blå/blå og grön/vit

Herrmodellen: Turkos/svart, grå/blå, blå/röd, röd/vit og blå/svart

Størrelse og passform: Stor i størrelse så gå ned en halv til en hel størrelse for perfekt passform.

Sammanfattning: En mängdträningssko som är över förväntan. Lätt, mjuk och prisvärd!

Martin Adolfsson tycker:

- Forever Floatride Energy er min nya favoritsko för mängdträning och långdistans. Den er velkjemmet, stabil og sitter veldig skönt på foten. Ibland kan väldämpade skor kännas klumpiga och tunga men mellansulan i Floatride-skum är skon väldigt lätt och smidig. Du kan springa både snabba intervaller och framför allt längre lopp i modellen. Det eneste negative synes jeg, løjligt nog, är skosnörena - som jag anser är lite för breda och onödigt långa för att sitta på en löpsko. Her finns det lite mer vikt att kapa!

Albert Mirenhart tycker:

- Jag gillar dämpningen i skon, frånskjutet blir riktigt bra och energiåtergivningen i löpsteget blir bättre när jag springer i de här löparskorna. Det er en komfortabel og fleksibel sko som samtidig føles stabil. Mellansulan er utformad för en naturlig fotrörelse och jag tycket att modellen passar från korta distanser upp till en halv eller hel mara, för dig som springer flera dagar i veckan.

Malin Marmbrandt tycker:

- Skon är ganska platt inuti och passar ett lågt fotvalv, men har man som jag ett lite högre fotvalv så kan man lägga in en inläggssula om man tycker att den ger för lite stöd. Ovandelen er enkel og føles skön mot foten, inga sömmar eller annat som stör eller skaver. Bra ventilasjon, lagom vadderad plös och en bra snörning som gör att man kan få fast fot på ett säkert och bekvämt sätt i skon. Mellansulan er verkligen grym, ett lätt material som gör att skon får en låg vikt men samtidigt känns väldämpad. Den er mjuk utan att bli svampig.

Elin Arshi tycker:

- Det beste med skon er den fantastiske mellansulan som er lett, fleksibel og samtidig väldigt dämpad. Det som er dårligere med skon er den platta innesulan. Jag som har ett högt fotvalv var skeptisk till en början, men det visade sig snabbt att löparskon funkar superbra på min fot. Ingen smärta eller iläggssula behövs! Det här är en ny favorit till mina distanspass.

Josefin Granberg tycker:

- Det jeg liker med skon er at den erbjuder bra stöd, bra dämpning och ventilation samtidigt som skon är väldigt lätt på foten. Jeg har både sprungit lange og korte distanser og synes at Forever Floatride Energy gjør seg rettferdig under begge to. En riktig allroundsko som passer de fleste underlagen, fra asfalterte veier til smala skogsstigar.

TILL HENNE:

Reebok Floatride RunModell: Floatride Run

Rekommenderat pris: 1 495 kroner

Finns i färgerna: Lysblå, vit, rosa, svart og mörkblå

Størrelse og passform: Stor i størrelse med en fleksibel og myk passform. Det kan være litt klurigt att få skon så pass tight kring foten att den funkar för snabba vändningar och sidledsförflyttningar.

Sammanfattning: Mjuk och bekväm sko för lättare löppass och promenader.

Malin Marmbrandt tycker:

- Den stickade ovandelen är stretchig och luftig och ger en bra ventilation. Jag har en lite bredare fot och den sömlösa ovandelen anpassar sig efter min fot. Det er litt svårt att få skon att sitta tight kring hälen eftersom det är ganska få hål för snörena och inga extrahål högst upp. Den stretchiga ovandelen gör även skon lite instabil i snabba vändningar och inbromsningar. Mellansulan är lätt, mjuk och väldämpad, perfekt för lugna distanspass.

Elin Arshi tycker:

- Skon är väldigt snygg, cool och ger upphov många komplimanger. Innersulan kändes uppbyggd och gav ett skönt stöd för hålfoten. Skon passar bäst för kortare löpturer på asfalt eller på plant underlag. Dette siden skon saknar stöd i sidled. Floatride Run er en veldig snygg sko att använda vid lugnare löprundor och promenader men passar sämre för de hårdare träningspassen.

Josefin Granberg tycker:

- Etter å ha testet ulike distanser og underlag kjenner jeg at jeg kommer til å bruke den her skon for lugnare löpturer på ett plant underlag. I terrängen saknar jag stabiliteten kring foten som gör att den glider något. Annars tycker jag att sulan i sig är bra uppbyggd, hålfoten får ett bra stöd så länge jag håller mig till jämnt underlag och drar ned på tempot. Skon utmärker sig mycket utseendemässigt och jag har fått många komplimanger för dem.

SHOPPA HÄR: Fler skor från Reebok

LÄS MER: Derfor skal du springa i löparskor från Reebok

LÄS MER: Så knyter du löparskorna för bättre grepp