Test: Teddy fleece för dam & herr Image

Test: Teddy fleece for dam & herr

Sugen på å sette på deg noe riktigt varmt, mjukt och gosigt? Da er det en teddyfleece du skal ha. Vi har testat massor av dessa sköna plagg - här är de bästa!

Teddyfleecen, eller pilejackan som den også kalles, er noe av det skjønneste du kan ha på deg under de kaldeste månedene. Plagget funkar som en jacka, mellomlager eller bare som en ekstra varm tröja när kylan kryper sig på. Vårt petiga testpanel har satt tänderna i vårt stora sortiment teddyfleece-tröjor. Här är vinnarna, för både dam och herr. Herr-jackorna ser du längre ner i testet.

Teddyfleece for damer

Mjuk på innsiden og utsiden

DAM_WEARCOLOUR.jpgModell: Boom Jacket

Märke: Bruk farge

Testpanelen säger: Det her er en veldig mystisk teedyfleece i et materiale som er like mystisk på innsiden som på utsiden. I ärmsluten finns mjuka muddar som sluter tätt och värmer, och eftersom tröjan även har hög krage isolerar den väl från kylan där också. Fickorna är stora och rymliga och stängs med dragkedja så att du kan hålla dina värdesaker säkra.

- På vänsterarmen finns en liten ficka med dragkedja där du kan förvara lite småsaker, men mest är det nog en snygg detalj, säger en testare.

I övrigt anser alla i testpanelen är designen är väldigt snygg och clean, både den blå och den vita versionen av tröjan faller dem i smaken.

Som å få en isbjörnskram

DAM_HH.jpgModell: Precious Fleece Jacket

Merke: Helly Hansen

Testpanelen säger: Tack vare att fleecen är likadan på utsidan som på insidan av den här teddyfleecetröjan så är testpanelen lyrisk över plaggets mjukhet. I fickorna, som försluts med dragkedjor, finns dessutom ett mjukt syntettyg som är len mot händerna. Samma tåg återfinns i ärmsluten. Under armhålene sitter en slags stretchig panel i kontrasterende farge for optimal passform. Kragen er høy, og bærs nog bäst något nerdragen, säger en i testpanelen.

- Att ha på sig den här tröjan är som att få en kram av en isbjörn, säger en testare glatt.

En mångfunktionell dröm

DAM_PEAK.jpgModell: Original Pile T-Neck

Märke: Peak Performance

Testpanelen säger: En pilejacka som er like perfekt til en snøig aktivitet som for soffhäng? Du trenger ikke lete lenger! Her har du en herlig teddyfleece med halvzip og uten fickor. Det finnes mjuka muddar i ärmsluten och längst ner på tröjan. Dessutom finns två stoca fickor att värma händerna i. Färgen är något som testarna hyllar, då den är härligt hallonrosalila, men för den sparsmakade finns den även i vackert marinblått. Som alltid har Peak Performance tänkt när det gäller designen, på bröstet finns en liten lapp med märket. Snyggt og diskret!

- Jag har hittat min perfekta teddyfleece, säger en testare.

Kvalitet som holder

DAM_EIVY.jpgModell: Redwood Sherpa Jacket

Märke: Eivy

Testapanelen sier: En noe overdimensjonert modell er det her. Tack vare den rymliga passformen får du garanterat plats med fler lager under om du skulle vilja. For deg som liker loose fit-tröjor er det her altså valet för dig. Tröjan finns i tre fina färger (svart, mossgrön och vinröd) som alla går hem hos testpanelen. Vid ärmsluten finns tumhål som ger tröjan en bra passform, fast det hade varit bra med muddar också, säger en testare. To rymliga fickor finns där du kan lägga både ett och annat eller bara värma händerna i.

-Det här är en kvalitetsteddy, materialet känns slitstarkt och kommer hålla många säsonger, säger en testare.

Snygg og god isoleringsförmåga

DAM_KT.jpgModell: Røthe Midlayer

Märke: Kari Traa

Testpanelen säger: Wow, den her tröjan är så varm och skön! Den har god isoleringsförmåga och är perfekt att slänga på dig över något annat när det blir kallt. Tröjan har muddar i ärmsluten som kontrasterar mot färgen på resten av tröjan samt två fickor med dragkedja och en bröstficka. Den er romslig, men ikke bylsig. Den her modellen får også pluss for at den har to bra fickor på sidorna, som stängs med dragkedjor, samt en extra ficka på bröstet. Det er både en bra detalj, men den er snygg också, då den bryter mot mönstret.

- Kragen er lagom hög och känns supermysig mot halsen, den är varken för hög eller för låg, säger en testare som aldrig mer kommer frysa.

Teddyfleece for herrer

Sportigt var det här

HERR_WEARCOLOUR.jpg

Modell: Retro Pile Jacket

Märke: Bruk farge

Testpanelen säger: En herlig teddyfleece som passer alle. Den har en brystficka med dragkedja som er både praktisk og snygg. To fickor till finns, som även de är försedda med dragkedja. Ganska tunn och lätt för att vara en teddyfleecetröja, vilket gör att den känns sportigare. Snygg panel over ena bröstet med en liten logga på. Inga muddar i ärmsluten.

- Den här kan jag ha både i backen och på stan, den är så snygg, säger en testare.

En ut-och-in-vänd dröm

HERR_HH.jpgModell: Oslo Reversible Pile Jacket

Merke: Helly Hansen

Testpanelen säger: Här har Helly Hansen varit riktigt smarta! Det her fina plagget går att använda både som jacka och som teddyflecce eftersom den går att vända ut och in. På ena sidan är det teddy och på andra är det en vindtyg, som är vattenavvisande. Med andre ord er jackan som gjord for utomhusbruk. Jackan har to fickor på varje sida, kragen är relativt hög och så är det förstärkningar vid axlarna.

- En blåsig dag vänder jag bara jackan så att vindtyget är utåt. Så smart og användbart, säger en imponerad testare.

En prisverdig klassiker

HERR_WYTE.jpgModell: Teo

Märke: Wyte

Testpanelen säger: En klassisk design, til en veldig bra pris! Fickor med dragkedja så du kan förvara dina värdesaker i tröjan om du vill. De er dessutom ganska stora så du får plats med det mesta. Kragen er litt høyere i nacken enn hva den er under hakan. En vit patch med varumärket på ena bröstet ger en snygg detaljtill designen.

- Den har ingen muddar i ärmsluten, men det gör att rörelsefriheten är större, säger en testare.

Modell: Mountain Pile Jacket

SHOPPA HÄR: Vårt utbud av fleecetröjor

LÄS MER: Her er sesongens skidtrender