Test: Snygga vita sneakers för damer Image

Test: Snygga vita sneakers för damer

Vita höga sneakers, Nikesneakers eller chunky sneakers? Smaken är som baken, men en sak är säker - här finns skor för alla!

Känslan av att packa upp ett sprillans nytt par vita sneakers är oslagbar. Det spiller heller ingen rolle hva du matcher med - jeans, klær eller treningstøy - det finnes alltid en anledning for vita skor! Her har vårt kvinnelige testpanel kontrollert passformen, designen og størrelsen på 9 av sesongens fineste modeller.

En høy sneaker med viss edge

palladium sneaker

Test: Pampa Hi Ladies, Palladium

Det bästa med skorna: Att de är perfekta för dig som letar efter ett par höga sneakers!

Sammanfattning: Det her er en snygg och klassisk tygsko i canvas. Vid tårna är skon förstärkt med gummi, vilket är bra då det ofta är där tygskor slits ut först.

- Det her er en ganske grov sneaker, både til sulan sett, men også i og med förstärkningarna som ger ett rejälare intryck, berättar en testare.

Mange tygskor kan kännas lite instabila i ovandelen, men det gäller inte den här modellen från Palladium. Hälkappan är förstärkt, vilket bidrar till att fixera din fot i skon. Sulan holder høy komfort og har förvånansvärt mycket dämpning för den här typen av sko. Mönstret på sulan är grovt, vilket sätter lite kant på designen.

- För att vara en hög sneaker så är den förhållandevis sval. Jeg kan absolutt tenke meg å ha den også på sommeren når det blir varmt.

Klassisk lågsko fra Vans

Vans asher

Test: Asher, Vans

Det beste med skorna: Designen, med det shackrutiga, diskreta mönstret på ovandelen.

Sammanfattning: Ett par lave joggesko med diskret design. Det her er en slip-on-modell som du enkelt glir i og ur tack vare resårer på "plösens" sider.

- Jag är väldigt svag för alla Vans-sneakers och gillar skatestilen! berättar en testare.

Sulan i den her modellen fra Vans er platt og ikke särskilt ergonomisk. Tross det er skon relativt skön och sitter mjukt kring hela foten.

- Jeg som har höga fotvalv hade först lite svårt att få på mig skon, eftersom resårbanden i början var lite stela. De gav däremot med sig med tiden.

I övrigt får designen tala för sig själv i den här modellen. Testpanelen ger den 8 av 10 möjliga poäng, eftersom skon passar till de flesta stilar och outfits.

Bekväm chunky sneaker

svea sneaker

Test: Fly Sneakers, Svea

Det bästa med skorna: Designen och det kaxiga uttrycket!

Sammanfattning: Den här sneakern ser vid en första anblick klumpig ut, men så fort testpanelen packar upp den ur kartongen får de sig en glad överraskning.

- Den väger absolut ingenting, utbrister en testare.

Trots att det här är en väldigt chunky sneaker känns den smidig på foten, mycket på grund av hur lite den väger, men också tack vare ovandelen, som sitter tight och kramar foten.

- Snøringen er nesten unødvendig. Skon sitter som en strumpa.

Skosnörena är en av de delar som lyfter en annars helvit design till något lite extra - de färgglada snörena samt det rosa bandet som sitter baktill på hälen för att du lättare ska kunna stoppa ned foten i skon är två snygga detaljer som går hem hos testpanelen. Avslutningsvis vill testarna uppmärksamma hur hög sulan är, framför allt under hälen. Det bidrar til litt ekstra dämpning.

Moderne sneaker med plate

buffalo sneaker

Test: Fierce P1, Buffalo

Det beste med skorna: Hur rätt de är i tiden!

Sammanfattning: Mer chunky enn så her blir det ikke. Sulan på den her modellen er extremt hög, nästa så hög att man kan kalla det platå. Testpanelen älskar det och drömmer sig tillbaka till slutet av 90-talet.

- De her skorna känns väldigt rätt i tiden, ungdomliga och moderna, konstaterar en testare.

Komforten er høy da sulan bidrar til mye støtdemping. Den her sneakern är dessutom den i testet som är mest ombonad inuti, med mycket mjuka material i hälkappa och ovandel.

- Den är lite varm, det är min enda anmärkning, säger en testare.

Ovanpå skorna finns ett meshtyg som trots allt släpper ut viss överskottsvärme och ventilerar. Skon er dessuten förstärkt med läderimitation på sidorna, för att den ska bli mer slitstark.

Komfortabel, chunky sneaker

ellesse

Test: El Sparta, Ellesse

Det beste med skorna: Komforten!

Sammanfattning: Den här modellen är lite stor i storleken och bred i lästen, men går du ned en halv storlek från det du normalt har sitter den som en smäck och är superskön.

- Sulan är det jag gillar bäst. Den er hög och har mycket dämpning, vilket gör att du kan gå i dem en hel dag utan att få ont i fötterna!

Ovandelen i läderimitationen är slitstark och tål måttlig väta i form av duggregn och stänk från blöt asfalt. Det gjør den dessverre noe varmare än de modeller i testet som har en ovandel av mesh, men for att vara en fakelädersko är den inte särskilt varm, utan överraskar positivt.

- Funkar for både sommar, höst och vår, skulle jag säga, förutsatt att det inte är över 30 grader varmt, avslutar en i testpanelen.

En uppklädd finsko

starlily sneaker

Test: Starlily Plane, Dasia

Det beste med skorna: Dämpningen och den ergonomiska sulan.

Sammanfattning: Dasia är kända för sin komfort, och det gäller även den här modellen. Att sulan är mjuk och skön att gå på konstaterar testarna, men det är inte det första de lägger märke til.

- Till skillnad från den andra slip-on-modellen i testet så har den här skon en betydligt större öppning vid ankeln, säger en testare.

Den stora öppningen innebär att du kan behöva tänka på strumpvalet, annars finns risken att de syns. I övrigt bidrar det till ett mer uppklätt intryck, förutsätt att du matchar med rätt strumpa.

- Jeg kan lett tenke meg å ha på meg den her modellen ved mer formella sommartillfällen, kanske på kontoret eller någons studentskiva.

Den vita ovandelen är av äkta läder, vilket bidrar till den lite mer exklusiva känslan, som gör det här till en finsneaker med grym komfort.

Tidløst fra Björn Borg

björn borg sneaker

Test: T1500 Low Cls, Björn Borg

Det beste med skorna: Tidlösheten.

Sammanfattning: Det her er den typen sneaker som du kjøper og kan ha i flere år, siden den aldri riktig er moderne .

- Det finnes liksom ingenting å ogilla med den her typen av sko. Den er snygg, stilren och matchar alla stilar, tillfällen och klädval, säger en testare.

I övrigt är mellansulan ganska platt och inte lika chunky som många andra skor i testet. Komforten er høy, tack vare mjuka materialval på insidan av skon.

- Hälkappan är lite hård i början, men du går snabbt i den! Etter det er den veldig fin og holder foten på plass på et bra sätt.

Et stort pluss er at Björn Borg-skon er relativt slitstark och tål viss väta. Det gör att den går att använda en bra bit in på hösten också.

Mjuk som en drøm

adidas korr

Test: Cloudfoam Pure, Adidas

Det beste med skorna: Uten tvekan komforten!

Sammanfattning: Den her Adidassneakern er veldig myk, både sett til ovandelen og sulan. Sulan är väldigt behaglig och ger skön dämpning. Det føles omtrent som å ha på seg en toffel. Tyvärr finns viss prinsessan-på-ärten-effekt.

- Om jeg råkar trampa på en lite större sten kan jag känna den igenom sulan. Men i övrigt är dämpningen verkligen på topp!

Det her er sammen med andre ord en bra verdi for en dag på stan, men betydligt sämre om du ska lulla runt i utkanten av en grusplan.

- Ovandelen er veldig myk og fleksibel, hvilket er bra, for også om den ikke ser ut som det så regner jeg den her skon som en slip-on-modell.

Du ska med andra ord inte låta dig luras av att det finns en snörning. De her skorna från Adidas behöver inte alls knytas, utan sitter tight ändå. I övrigt får de plus för att de väger väldigt lite, vilket också det bidrar till en skyhög komfort. Testpanelen menar faktiskt att den inte hade kunnat bli skönare, trots prinsessan-på-ärten-effekten. Derfor får den her skon 10 av 10 möjliga poäng för komfort!

Vår mest solgte sneaker

Nike Tanjun

Test: Tanjun, Nike

Det beste med skorna: Komforten og designen!

Sammendrag: Tanjun er en riktig klassiker på Sportamore, faktum er at vi solgte den siden vi først åpnet opp for ti år siden. Tross mange år på nacken har Tanjun åldrats med värdighet.

- Det er väldigt mycket löparsko i den här Nikeskon, trots att det är en sneaker. Sulan är studsig och skön, ovandelen är ventilerande, säger en testare.

Ovandelen av den her sneakern er av mesh, vilket innebär att den släpper ut överskottsvärme - som perfekt till sommaren. Akkurat som mange andre Nikeskor er Tanjun aningen liten til størrelsen sett.

- Jeg går oftest opp mellom en og en halv størrelse når jeg kjøper skor fra Nike. I den her modellen gikk jeg opp en halv og da sitter den perfekt.

I övrigt är Tanjun klockren för de dagar då du ska gå mycket, eftersom komforten då får komma till sin fulla rätt, samtidigt som den ändå är tillräckligt proper för att bäras till exempel på kontoret en arbetsdag.

SHOPPA HÄR: Alle våre joggesko

LÄS MER: Video! Hvordan vasker man joggesko?