TEST: Säsongens nya gymskor från Puma Image

TEST: Säsongens nye gymskor fra Puma

Letar du efter träningskor snygga nog att extraknäcka som sneakers är Puma ett säkert val. Så her tycker våra testare om höstsäsongens nya godbitar.

Puma Nrgy Neko Knit WSE_PUMA_NRGY_KNIT.jpg

Anbefalt pris: 699 kroner

Farge: svart/rosa

Testpanelen säger:

Passform: Som ofte med Puma er størrelsen veldig generøs. Til tross for at den stickade ovandelen är stretchig bör du gå ned minst en storlek från din vanliga för att skon ska sitta på rätt sätt och inte glappa.

Komfort: Om vi bortser fra at skon er ungefär en hel storlek för stor för en del testare, så är komforten riktigt bra. Med rätt storlek får du en skön, tight träningssko med tillfredsställande stöd för foten.

Sula: Bouncy utan att bli svampig. Vi skulle ikke springa långa sträckor i dem, men dämpningen är fullt godkänd för korta löpturer liksom gymklasser med många hopp.

Design: Puma vet hur man gör träningskläder- och skor med hög modegrad. De er supersnygga og kan uten tvekan brukes som sneakers. Vi gillar mixen av olika texturer tillsammans med det svarta och rosa. Cleant utan att bli det minsta tråkigt.

Sammendrag: Den største fordelen med de her skorna er at de passar för många olika typer av träning. Det er de ultimate allround-løperne som gir nokså mye dämpning for korte sprintere, men samtidig gir støtte som holder for gymträning og en del løft. På semestern er det dine beste kompisar: du kan gå långa sträckor utan att få ont i fötterna (eller skämmas för designen) och slipper ha med ett par extra par till att träna på hotellets gym. Pluss i kanten for at de er sjukt smidiga att ta på och av.

Puma Nrgy Neko WSE_PUMA_NRGY_NEKO.jpg

Rekommenderat pris: 699 kroner

Farger: rosa og svart

Testpanelen säger:

Passform: Precis som den stickade Nrgy Neko är den här skon stor i storleken. Välj en halv till en hel storlek mindre än din vanliga. Tack vare den strumpliknande passformen sitter skon som en smäck när du prickar in rätt storlek.

Komfort: Skaftet er ganske høyt, vilket tyvärr gör att du lätt får skavsår med vanliga (korta) träningsstrumpor. Ett tips er å sette på deg et par høyere strumpor. Utover det er komforten veldig bra. Sköna och mjuka skor.

Sula: Om du er van vid lite hårdare träningskor, typ Metcon eller Nano, kan den här upplevs som mer dämpad. Den er verkligen bekväm, både när du lyfter tunga vikter och bär skon till vardags.

Design: Supersnygga! Lyxig, rosa farge som føles krispig og frisk sammen med den hvite sulan. Nättyget på ovandelen skapar lite struktur som snörningen bryter av snyggt. Vi gillar att det finns en flärp i hälkappan att ta hjälp av när du ska ta på och av skon.

Sammanfattning: Letar du etter ett par treningskor som du kan ha på jobbet, gymmet og under klasser der løpeintervaller varvas med styrketräning är Nrgy Neko ett toppval. Sulan er veldämpad och ger en mjukare och på många sätt snällare känsla än ett par "hårdare" X-fitskor. Färgen och designen gör att du gärna drar på dig dem här så fort du får chansen. Gå ned i størrelse så får du en skön sko som sitter som gjutet.

Puma Defy WSE_PUMA_DEFY.jpg

Rekommenderat pris: 999 kroner

Färger: vit och svart

Testpanelen säger:

Passform: Som övriga skor i testet: alldeles för stora. Även något breda. Inget för dig med smala fötter. Men med en størrelse mindre enn din vanlige får du en perfekt passform.

Komfort: Tack vare att skon sitter så pass bra på foten får du inga skavsår alls. Det er verkligen ett par träningskor för dig som är krävande gällande komforten: de här är riktigt snälla mot fötterna.

Sula: Mjuk og dämpad sula som, även om den är skön, är lite för klen för CrossFit och tyngdlyftning då du vill ha något stabilare. Men for gymmet, HIIT-pass eller hemmatrening er den suverän.

Design: Litt klumpete, men likevel fin! Et bra alternativ for deg som vil ha litt mer bekväma skor til vardags som kan passera som sneakers.

Sammanfattning: Største plussset med Defy er verkligen sulan, den är så underbart mjuk och skön! Du vil ha på deg de her skorna hela dagen. Minuset blir dock att sulan är för instabil när du kör CrossFit eller lyfter tungt. Da skulle åtminstone testpanelen välja en sko med mer stöd och hårdare sula. For klasser, powerwalks eller lange stadspromenader velger vi derimot de her skorna. Maks stil og komfort i ett!

Puma Ignite Flash EvoKNITSE_PUMA_IGNITE.jpg

Rekommenderat pris: 799 kroner

Farger: svart/rosa

Testpanelen säger:

Passform: Skon er lite strumpliknande, det finns ingen lös plös men ovansidan är mjuk, flexibel och stretchig så det är superlätt att få på sig skon. Men - gå ned en hel størrelse om du ikke har testet Puma tidligere.

Komfort: Siden skon er så pass myk, dämpad och stretchig blir det nästan som att ha på sig ett par strumpor. Komforten er det største plussset med skon, uten tvekan.

Sula: Det er en hel del dämpning i sulan, vilket gör att det funkar fint att springa i dem. Du står stabilt når du gjør knebøy og løfter men om det er hovedfokus for deg skal du nok velge en modell med mer støtte.

Design: Til tross for at det er et par grå skor føles de absolutt ikke tråkiga. Sulan og de små poppiga färgklickarna gör att skorna känns både snygga och pigga. Funkar finfint også som joggesko.

Sammanfattning: Det er en väldigt mjuk och tunn sko - dock med en hyfsat tjock sula som dämpar bra. Skon är lite strumpliknande, det finns ingen lös plös men ovansidan är mjuk, flexibel och stretchig så det är superlätt att få på sig skon. Minus med skon er bare at den er extremt mjuk, stretchig och flexibel - vilket inte passar all sorts träning. Ska du träna tyngre grejer eller spela volleyboll/innebandy eller liknande behövs en stabilare doja. Komforten er det som gjør de her skorna til vinnare. Den stretchiga ovandelen blev en stor favorit hos testpanelen. Materialet er dessutom relativt tunt, så fötterna känns inte instängda eller svettiga. Dessuten er skorna designmässigt snygga nog att bära som sneakers.

Puma AMP XTSE_PUMA_AMP.jpg

Rekommenderat pris: 799 kroner

Färger: vit

Testpanelen säger:

Passform: Stor i størrelsen, men så lenge du kjenner til det og velger en mindre størrelse er det ingen konstigheter å finne riktig følelse på foten.

Komfort: Første intrycket er at skon sitter veldig skönt og omsluter foten bra. Sulan føles noe hard og ikke så fleksibel. Runt vristen har skon en mjuk, elastisk del som gjør at skon sitter åt runt hela foten. Det er både skönt och en snygg detalj!

Sula: Tack vare en stum och stabil sula får du stöd när du lyfter tyngre vikter eller jobbar i övningar som kräver att du står stadigt på hela foten. Däremot är skon inte särskilt smidig när du vill vara smidig och snabb i sidled eller när du gör burpees.

Design: Den vit/blå designen blir ekstra snygg med Puma-loggan i rött på den vita öglan. Det bryter av mönstret fint og ger lite edge på en i ellers väldigt clean design. Att skon är vit och fräsch gör det enkelt att matcha den med det mesta i garderoben.

Sammanfattning: Som gymsko er den utmärkt, du får mycket markkontakt och står stabilt när du tränar styrka eller stabilitet. Den funkar till klasser med konditionsfokus men är kanske inte det bästa valet när du vill vara smidig och snabbt ta dig upp och ned. Passformen runt ankeln är det som vi gillar mest, det är en detalj som gör att skon sitter superskönt. De väger också väldigt lite och du känner knappt att det sitter ett par skor på fötterna. Også om looken er sportigast i testet kan du absolut snöra på de här i ställer för sneakers till vardags.

SHOPPA HÄR: Treningskor for henne

LÄS MER: Coretipsen som alla tjejer borde läsa

LÄS MER: 12 tightsnyheter du ikke vil misse