Test: Så bra är Fresh Foam-löparskorna från New Balance Image

Test: Så bra er Fresh Foam-løparskoene fra New Balance

Väldämpad, neutral eller minimalistisk. New Balance har sko med Fresh Foam til alle typer løpesko. Hvilken modell passer deg best? Vi vet!

Løpeskoene kan se ganske like ut ved første øyekast, men egentlig har de helt forskjellige egenskaper. De kommer nesten i en tripp-trapp-trull-stege der det finnes veldig stabile løpartikler, et fint mellanting og mer minimalistiske varianter. Vi lot et testpanel med løpere, både herrer og damer, på ulike nivåer provspringa tre modeller som ser litt like ut - men som er helt forskjellige å springa i. Her er deras testresultat, kanskje kan det hjelpe deg å finne riktig löparsko 2017?

new balance löparskor 2017

Test av: New Balance, Fresh Foam 1080 v7

Länk: HÄR hittar du herrmodellen och HÄR hittar du dammodellen.
Rekommenderat pris: 1 695 kroner
Sammanfattning: Väldämpad löparsko för dig med ett klassiskt löpsteg
Testpanelen säger:

Det her er en löparsko som er superskön att springa långa distanser i. Är du ute etter en väldämpad sko med hög komfort har du kommit rätt.

- Den her skon är mjuk och följsam, men ger ändå stabilitet och har ett bra hälgrepp. Inte så svampig att du inte känner underlaget, men ändå riktigt väluppbyggd. En klassisk mängdträningssko, säger en av de kvinnliga testpersonerna, som springer flera gånger i veckan.

- Hög komfort och även breda fötter får plats i den här modellen. Jag hade höga förväntningar på den här skon och den kändes kanon även för mig som är en lite tyngre löpare, säger en av de manliga löparna som springer ungefär en gång i veckan.

Fresh Foam 1080 v7 klarer av både asfalt og litt tuffare terräng tack vare at den er så stabil. Den har også en overdel som er veldig bra.

- Är du en traditionell hällöpare så ger den här modellen allt stöd du behöver, säger en kvinnlig testare.

new balance löparskor 2017

Test av: New Balance, Fresh Foam Boracay v3

Länk: HÄR hittar du herrmodellen och HÄR hittar du dammodellen.
Rekommenderat pris: 1 395 kronor
Sammanfattning: Distansesko for dig med ett löpsteg där du landar på framfoten
Testpanelen säger:

Boracay er precis som 1080 en distanssko, skillnaden är att den har lite lägre drop (alltså höjd från häl till tå) och passar därför dig som har ett löpsteg där du landar på mellan- eller framfoten.

- En smidig löparsko, som ändå går att springa långt i. Lagom med dämpning och jag tror att den här skon passar de flesta Svenssons. Känns som en storsäljare, säger en kvinnlig testare som springer två gånger i veckan.

Ovandelen är skön och luftig, och skon i sin helhet uppfattas som lätt och skön.

- Den her skon passade mig perfekt och underlaget som mestadels är asfalt för min del trivdes den här skon bra med. Stabil, och bra dämpning som höll hela passet. Får känslan att den här skon är tekniskt avancerad, säger en manlig testlöpare som springer flera gånger i veckan.

En annen sak som testpanelen uppskattade var designen på skon.

- Eftersom jag inte är en superlöpare så vill jag inte att mina skor ska se ut som att jag är en superlöpare heller, utan jag bryr mig faktiskt om att mina skor är snygga. Den här skon är jättesnygg, lagom sportig utan att vara skrikig, säger en manlig testare som springer en gång i veckan.

new balance löparskor 2017

Test av: New Balance, Fresh Foam Zante v3

Länk: HÄR hittar du herrmodellen och HÄR hittar du dammodellen.
Rekommenderat pris: 1 295 kroner
Sammanfattning: En racingsko som passer perfekt for intervaller og lopp
Testpanelen säger:

Det her er en sko som er ultralett og litt mer minimalistisk og rask enn de andre testede modellene.

- Vissa löparskor är så otroligt minimalistiska, men den här är faktiskt allround för att vara en racingsko. Den går også utmärkt att göra utomhusträning i, säger en av de kvinnliga testarna som är en van löpare.

- Väldigt skön och lätt sko som jag blev sugen på att springa snabbt i så fort jag testade den. Att springa snabbt är tyvärr inte riktigt min grej, så för den som vill köra intervaller är nog det här en mer lämpad sko än för mig, som mest springer 6-8 kilometer i långsammare tempo, säger en manlig testare som springer ungefär en gång i veckan.

Skon sitter skönt på foten och passar perfekt till korta, snabba löppass. Den er også så lett at den passer under et konkurranseløp. Også designen får godkänt av testpanelen, även om de tycker att Boracay är snyggast i testet.

- Bra passform, förvånansvärt bra stötdämpning och snabb design gör den här skon till en vinnare för dig som inte bara vill ha ett par löparskor hemma, utan vill fylla på löparskogarderoben med fler modeller som passar olika typer av löpare, säger en kvinnlig testare som springer en gång i veckan.

LÄS MER: Löparskotest 2016: New Balance