Test: Så bra är nya löparkollektionen från Blacc Image

Test: Så bra er den nye løpekolleksjonen fra Blacc

Etter sommarens lange rea begynner nyheter trilla inn på Sportamore. Vårt testpanel har tittat närmare på löparkollektionen "Vibrant force" från Blacc - här är deras favoriter.

Om du er på jakt etter høstnyheter kanskje du allerede har lest artikkelen om Blaccs nye supersnygga löparkolleksjon, som innehåller löparplagg perfekta för sensommaren. Vi lät vår kvinnliga testpanel springa i kollektionen och välja ut sina favoritplagg.

Test av: Löpartröjan "Graphite" fra Blacc

graphite

Rekommenderat pris: 299 kroner

Farger: Rosa (nyhet), grå og grønn

Testpanelen säger:

+ Känsla: Megamjuk og skön löpartröja som lyckas med konststycket att vara både värmande och ventilerande på samma gång, perfekt för en tidig morgon eller sen kväll i augusti. Tyget er följsamt utan minsta söm som skaver och det känns lite som att springa i en pyjamaströja.

+ Funksjon: Materialet torkar snabbt och blir inte alltför blött när du är svettig. Det er den perfekte deleløsningen når temperaturen kryper nedover, eller som et mellomlager når det blir enda kaldere. Fungerar väldigt bra även som uppvärmningströja. Lagom ringning som värmer övre delen av bröstet som lätt kan bli kallt.

- Størrelse: Om du har størrelse small i vanlig fall kan størrelsen S/M kännas väl rymlig. Det blir ingen tight fit utan tröjan sitter då löst och ledigt över både armar, axlar och mage.

+ Design: Så fin! Mjuk härlig färg, som lingon blandat i mjölk. De mønstrade partierna är smart placerade så att du får känslan av en figursydd tröja.

Test av: Löpartröjan "Zenith" fra Blacc

blacc

Rekommenderat pris: 249 kroner

Farger: Rosa (nyhet), multifärgad, svart, lila

Testpanelen säger:

+ Passform: Ekstremt true to size. Den sitter som en smäck och är precis lagom tight överallt. Åtsittande utan att bli för slimmad. Materialet er väldigt tunt och skönt att springa i med platta sömmar som varken skaver eller irriterar. Känns lent mot huden. För att vara så pass tunt täcker det mycket bra!

+ Användningsområde: Til tross for at den er gjord for löpning passar den också för cykling eller andra distanssporter. Fint med ett par refleksdetaljer og en ögla för hörlurar på vänster axel. Et gjennomtenkt produkt, helt enkelt.

- Fuktfläckar: Svetten syns direkt. Vissa gillar att det syns att de jobbat hårt, andra vill absolut inte ha svettfläckar.

+ Design: Det er den perfekte langærmade tröjan i en enkel og ren design. Färgen gör allt. I en helt svart, grå eller vit kulör hade den kännts lite för enkel men nu känns den ändå lite kul.

Test av: Sport-bh:n "Alona" fra Blacc

blaccRekommenderat pris: 249 kroner

Färger: Rosa (nyhet)

Testpanelen säger:

+ Bekvemmeligheten: Som en skön allround sport-bh sitter den åt lagom mycket. Skönt att bandet under bysten går ned lite, både snyggt och bekvämt. Observera att den är något stor under bysten.

+ Användningsområde: Du kan förstås springa i den, men den hade behövt lite mer stöd för långa löppass. Passar bättre som tränings-bh, tycker vi. CrossFit, gymklasser eller lågintensiva pass som til eksempel yoga. Bra fukttransport holder deg tørr og sval.

- Stödet: For små eller medelstora bröst är det här ett bra alternativ för löpning. Har du derimot större bröst är det här förstås lite för lite stöd, då behöver du antagligare en kraftigare sport-bh. Den saknar också vaddering i axelbanden. I stället kan du då ha den här för till exempel gymträning eller annan träning utan hopp och studs.

+ Looken: Racerback-ryggen er jättesnygg og gjord i ett trevligt meshmaterial! Det er det absolutt fineste med designen, helt klart. Den er fin å ha til en litt høyere tights.

Test av: Löparshortsen "Run" fra Blacc

shorts

Rekommenderat pris: 349 kroner

Farger: Blå (nyhet), marinblå og svart (nyhet)

Testpanelen säger:

+ Smartheten: Det finnes to riktigt smarta funktioner med de här shortsen. Det første er at linningen i midjan er väldigt bred och gjord i dubbelt tyg, så att de sitter uppe och ger stöd. I midjan finns också ett band att dra åt. Det andre som er värt en applåd är benen. Benlengden er litt lenger enn på mange andre hotpants og bensluten er utstyrt med en silikonkant, noe som gjør at byxene ikke korvar opp seg når du springer. Du slipper med andre ord lårskav i de her shortsen.

+ Bekvämligheten: Komfortmässigt är de riktigt sköna, inte som mjukisshorts utan de signalerar träning, inte soffhäng. Tyget er svalt og luftig også når du springer i varierende temperaturer, men det gjør også at tyget blir lite gjennomskinlig om du gjør dypa knebøy. De her shortsen är gjorda för just löpning, inte för styrketräning.

- Smådetaljer: Det finnes en liten ficka innanför linningen baktill att förvara nycklarna i. Den har ingen dragkedja men den är visserligen rätt djup.

+ Design: Trendigt utseende på shortsen gör att de funkar även till vardags med en stor collegetröja eller t-shirt. For å være et par shorts i "sykkelbyxmodell" er de riktigt fina! Passformen er akkurat som den skal være. Fin meshskärning i sidorna och väldigt smickrande sömmar över rumpan.

LÄS MER: Blaccs nya (supersnygga) löparkollektion är här