Test: Så bra är nya Adidas Alphaskin Image

Test: Så bra är nya Adidas Alphaskin

GRL PWR! Vi lät några av Sveriges främsta influencers testa kompressionskollektionen Alphaskin från Adidas. Här är träningstjejernas dom.  

Adidas Alphaskin är en ny kollektion med kompressionskläder som finns för både dam, herr och barn. Vi samlade ihop ett gäng träningsproffs som du kanske känner igen från Instagram, för att sätta kläderna på prov. Tillsammans fick de köra ett träningspass på Kampsportslabbet under ledning av Fannie Redman i tights och långärmad tröja från Adidas Alphaskin och därefter utvärdera kläderna. Så här tyckte testpanelen.  

SHOPPA HÄR: Spana in hela kollektionen från Alphaskin

Test av: Adidas Alphaskin 360 Top LSAdidas_alphaskin

Färger: Finns i både blått och svart

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Sammanfattning: Tight tröja med smarta detaljer som ger full rörelsefrihet.

Testpanelen säger:

Det här är en tröja som följer kroppens rörelser och sitter på plats, oavsett hur du rör dig. Rörelsefriheten är påtaglig och du känner dig superflexibel och bekväm. 

– Tröjan sitter på plats och åker inte upp när du tränar. Känslan är mjuk och jag tycker att det är en väldigt bra tröja, det enda jag saknar är ett hål för tummen, säger Elin Kjos, tränare på Barrys.

Passformen är tight och tyget kramar åt kroppen, men trots det blir du inte för varm när du tränar, eftersom tyget leder bort värmen från kroppen.

– Snygg tröja, jag gillar den tighta passformen! Extra plus för att det inte finns några sömmar som stör, säger Frida Allander, som jobbar med personlig träning online.

Fannie Redman gillar tröjan eftersom den sitter på plats och passar hennes idrottande, med fokus på brottning och MMA. Tröjan passar också bra utomhus, eftersom den har reflekterande tejp över sömmarna och UV-skydd i tyget. 

– Tröjan känns väldigt lätt, du känner inte att du har något på dig, säger friidrottaren Bianca Salming och får medhåll av PT:n Charlotte Bejier, som håller bootcamps i Stockholm: 

– Den är väldigt skön att träna i trots att den är så tight. Den sitter där den ska hela passet, säger hon.

Test av: Adidas Alphaskin 360 Long Tightstights alphaskin

Färger: Finns i både blått och svart 

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Sammanfattning: Kompressionstights som passar till både träning, löpning och som underställ.

Testpanelen säger: 

Har du en gång börjat träna i kompressionstights, kan det vara svårt att sluta. Kompressionen ger stöd till musklerna under träning och kan göra så att återhämtningstiden efter träningen förkortas. Alphaskin-kläderna är dessutom gjorda i ett så funktionellt tyg att du kan ha dem som ett underställ när du vill transportera bort svett från kroppen. 

– Jag gillar allt med de här kompressionstightsen förutom att de kanske är lite glidiga, säger Bianca Salming.

Alphaskin-tightsen är stilrena och enfärgade i ett svagt randigt mönster och har tejpade sömmar som inte skaver. Tyger håller dig sval trots att du utför högintensiv träning. Att midjan inte klämmer åt gillade testpanelen, men för att minska risken att de ska åka ned hade vissa testare gärna sett en lite högre midja, i stället för den något lägre V-formade midjan.  

– De sitter på plats och åker inte ned. De har skön passform och är inte för tighta i midjan och jag skulle använda dem till löpning framför allt, säger Elin Kjos och får medhåll av Frida Allander: 

– Jag rekommenderar dem också för löpning, men jag hade gärna sett en lite högre midja eller knytning i midjan, säger Frida Allander.

Fannie Redman tycker att tightsen är perfekta för kampsportsträning eftersom de är gjorda för rörelse. De passar dock inte dig som ogillar tighta kläder. Trots att tightsen kramar åt benen ordentligt är de inte genomskinliga, tvärtom tyckte testpanelen att de var snygga på. 

– Enligt mig passar de här tightsen till all sorts träning eftersom de är sköna att röra sig i och är väldigt rörliga trots att de är så tighta. Dessutom snygg och diskret logga i midjan, säger Charlotte Beijer.

LÄS MER: Därför tränar Fannie Redman i Adidas Alphaskin

LÄS MER: Vilka löpartights från Adidas för dam är bäst i test?

SHOPPA HÄR: Sportamores hundratals produkter från Adidas