Test: Långärmade träningströjor för dam Image

Test: Långärmade träningströjor för dam

Vi har sprungit, gymmat och tränat i höstens snyggaste träningströjor med långa ärmar. Her er modeller fra blant annet Casall, Röhnisch og Nike som er best i test!

Så fort sommaren blir höst och temperaturen kryper nedåt är det dags att fylla garderoben med långärmade träningströjor. For at din tröja ska hålla dig varm måste den även vara följsam och transportera bort överskottsvärme och svett. Deretter kommer det til personlige preferanser. Många gillar till exempel träningströjor med en halfzip och muddar vid ärmsluten. Her har vår pandel tränat i lite av varje. Hva blir din favoritt?

SHOPPA DIREKT: Träningströjor för dam

Casall, Essential langermet

casall

Finnes i farger: svart, grå og blå.

Testpanelen tycker:

Den her väldigt klädsamma träningströjan från Casall går hem hos testarna med detsamma. Passformen er tight och kroppsnära, med en ganska djupt skuren linning framtill som ger ett väldigt feminint snitt. Det kan dock vara smart att hålla lite koll på storlekarna.

- Jeg tycker att Casalls kläder generellt är lite små i storlekarna och det gäller även den här tröjan. Jag brukar oftast ha storlek 36 i överdelar men nu hade jag storlek 38 och skulle inte kunna ha gått ned i storleken, berättar en testare.

Når du väl hittat rätt storlek är den däremot hur bekväm och bra som helst. Den her langvarige treningsstrømmen ble testet ved ulike aktiviteter.

- Jag testade tröjan under tre pass - styrkepass på gymmet, HIT-pass inomhus och löpning. Tycker tröjan funkade bra för alla tre träningsformer.

Tröjan transporterar bort fukt effektivt och materialet torkar relativt snabbt. Du kan med andre ord svettas en hel del utan att känna dig ofräsch och fuktig. Det sagt så kan den upplevas aningen varm, om du kör riktigt intensiva intervaller inomhus.

- Designen er veldig stilren og diskret uten en masse unødvendige detaljer - akkurat slik som jeg liker mine klær. Jeg skulle säga att den passar de flestas stilar, säger en testare och fortsätter:

- Casall-tröjan har långa ärmar och går även ned en bit i midjan, vilket är perfekt för dig som är lång och annars upplever många tröjor som för korta.

Nike, ThermasphereHalfzip Topp 2.0

nike

Finnes i farger: svart, rosa og blå.

Testpanelen tycker:

- Okej, först och främst - sjukt snygg tröja! Den är lite längre över rumpan och har ett snyggt snitt i sidan! Det ger en mycket feminin look, utbrister en testare så fort hon fått tröjan över huvudet.

Den her Nike-trøya med lange ermar er litt tykkare i tyget. Tacksamt är dock att den saknar den luva som många andra tjocka träningströjor har. På så vis slipper du irritasjonsmomentet når en luva havner i veien når du springer eller trener. I stället har tröjan en högre krage som skyddar mot vinden.

- Det er veldig smidigt at tröjan har en ficka på vänster arm, där man enkelt får ned ett betalkort samt sina nycklar. Ärmarna är även förlängda med tumhål längst ut, så att tröjan sitter på plats samt att det extra tyget värmer händerna. Hvor smart er ikke det?

I tillegg til mange bra løsninger er også basfunksjonene over forventan i den her modellen. På innsiden finnes små sydda kanaler, hvis funksjon er å transportere bort fukt fra kroppen. På så vi slipper du bli nedkyld etter å ha svettet under en lengre tid. Det i kombinasjon med materialets tykkelse gjør det her til en treningströja for både tidlig og sen høst.

- Storleken er true to size. Köp den du brukar, tipsar en testare.

Gavelo,Marvel Lizzy LongSleeve

gavelo

Finns i färgen: blå/grå.

Testpanelen tycker:

Skön tröja, bra passform och snygg - det är testarnas omdöme och vad mer kan man önska? Gavelo är relativt nytt på Sportamore, men är du en van gymmare har du säkert sett deras snygga träningskläder skymta förbi tidigare. Varumärket utmärks ofta av vågade mönster och färger, men just den här långärmade träningströjan är ganska avskalad och stilren.

- Jeg testet den når jeg spilte tennis og på gymmet ved vanlig styrketrening. Den fungerade bra till båda aktiviteterna men vid tennisen så blev den aningen varm efter ett tag. Då körde jag dock i hall, hade vi spelat utomhus hade den varit suverän.

Träningströjan från Gavelo är figursydd och relativt tajt. Gillar du en mer avslappnad passform er det kanskje ikke modellen for deg. Prova att gå upp en storlek om du ändå vill ge den en chans.

- Jeg reagerar direkt på att det är väldigt bra längd på ärmarna. Du som er over medellängd vet att det värsta som finns är en tröja som sitter bra tills du lyfter ena armen, och ärmen kasar upp!

Det her er en så kallad träningströja med halfzip, alltså en dragkedja i halsen som du kan dra ned efter uppvärmningen. Veldig praktisk.

Kari Traa,Nora LS

kari traa

Finns i färgen: rosa.

Testpanelen tycker:

Kari Traa er mest kända för sina underställ, men alla som också provat deras träningskläder vet att de inte är så dumma de heller. Den her träningströjan med lång ärm är för det första väldigt snygg, men håller även väldigt hög komfort.

- Tröjan är superskön att springa i nu när temperaturen sjunker på kvällarna. Den värmer lite i början av passet och tack vare det tunnare tyget under armarna och längs sidorna är den även riktigt skön och sval när jag blir svettig.

Storleken är true to size - köp samma storlek som du brukar ha - men tänkt på att passformen är kroppsnära. Testpanelen anmärker på att den sitter tightare än vad den gör på produktbilden.

- Den sitter bra og stramt på kroppen uten å korva seg eller åka upp. Möjligen att den är något kort i ärmarna för dig som är lång, anser en testare.

Designmässigt får Kari Traa-tröjan höga betyg. Også om treningstrøyans siluett er enkel, på grensen til blygsam, højs helhetsintrycket av den klädsamma färgen som sticker ut, utan att vara för mycket.

- Materialet er mykt og följsamt, så även om tröjan sitter väldigt tight känner du dig aldrig stel eller begränsad. Skulle absolutt rekommendera den här!

Röhnisch, Miko Long Sleeve

röhnisch

Finnes i färgerna: rosa och svart.

Testpanelen tycker:

Den her treningströjan med lang erme er framförallt väldigt väldigt snygg. Over axlarna är den tillverkad av ett tunt, halvt genomskinligt tyg om får designen att gå från tråkigt enfärgad till spännande.

- Dessuten er det på alle måter en jätteskön tröja, som passar till de flesta träningsformer, berättar en testare.

Eftersom materialet på axlarna är så tunt passar tröjan bäst att ha under de lite varmare dagarna eller träning inomhus. Vid utomhusträning rekommenderas varmare lager ovanpå, kanske en vindjacka under hösten.

- Materialet er väldigt tunt och följsamt, säger en testare och fortsätter:

- Tröjan ventilerar även precis som den ska. Her finnes ingen risiko for at jeg blir overdrivet svettig.

Storleksmässigt är den något liten, men inte så pass att du behöver gå upp en hel storlek från det du normalt köper. Passformen er normal.

SHOPPA NU: Alla träningströjor för dam

LÄS MER: Ny i! Squatsäkra tights fra Blacc