Test: Kortärmade träningströjor för kvinnor Image

Test: Kortärmade träningströjor för kvinnor

Undrar du vilken t-shirt som är skönast att träna i? Vår kvinnliga testpanel vet!  

Test av: Vibe Mesh Tee, Craft

craft

Rekommenderat pris: 299 kronor

Finns i färgerna: Svart och turkos

Sammanfattning: T-shirt som håller dig torr 

Testpanelen säger:

Vi älskar design som sticker ut – utan att för den delen vara skrikig. Exakt det lyckas Craft med här, som gör en enfärgad tröja men som är genomskinlig och fint rundad. 

– Den här tröjan passar all typ av träning och löpning, klarar även de mest högintensiva passen! Den håller dig sval oavsett vilken aktivitet du utövar, vilket är bekvämt. Men tischan är inte det bästa valet om du vill ha något värmande eller mysigt som vid yinyoga, säger en av testarna.

Tröjans material är väldigt ömtåligt, så tvätta i tvättpåse och akta tyget för kardborrar på boxningshandskar och i väskor. Tyget känns bekvämt mot huden och är tekniskt avancerat.

 – Du tänker inte ens att du har den på dig för att den sitter så skönt. Efter ett pass är du helt torr på kroppen, tröjan gör ett jättebra jobb! Jag tycker tröjan är så fin att jag vill ha den även när jag inte tränar.

Test av: Astoria Tee, Better Bodies

better bodies

Rekommenderat pris: 499 kronor 

Finns i färgerna: Svart, grå och camo

Sammanfattning: För dig som har glimten i ögat 

Testpanelen säger:  

Det här är tröjan för dig som gillar att vara lite kaxig, tröjan har nämligen ett citat på ryggen. På camo-tröjan står det "Don't you wish your girlfriend could squat like me" – vilket testpanelen tycker är roligt. 

– Perfekt tröja för gymmet. Passformen är aningen lös men ger ändå en smickrande figur. Det gör att tröjan både sitter extremt skönt och ser bra ut på. På grund av det tunna materialet och den sköna komforten kan du även köra yoga, cykla och pass i den här tröjan, säger en av testarna.

Det bästa med tröjan är svalheten efter ett svettigt pass, tack vare det tunna materialet. Det är fantastiskt att träna och ändå känna att tröjan kan kännas sval mot huden. På minussidan är att hålen för armarna är aningen små och sitter åt lite första gången du tar på dig t-shirten, vilket kan upplevas som störande. 

– Här får du en snygg t-shirt som framhäver dina biceps. Camo-mönstret ökar tuffhetskänslan och du känner dig nästa lite bad ass i den. Nästa mål är att kombinera den med ett par camo-tights! 

Test av: Response SS Tee, Adidas

adidas

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finns i färgerna: Svart och rosa

Sammanfattning: Din nya bästis under löprundorna

Testpanelen säger:

En t-shirt som lämpar sig bäst för löpning. Den har bra funktionsmaterial som transporterar bort svett, vilket ger en skönare känsla när du springer. T-shirten är i allmänhet bekväm, har en bra längd så att det inte blir en glipa mellan t-shirt och tights och har en figurnära passform. 

– Det märks att de har tänkt till när de gjort den här tröjan. Den skaver inte i halsen och är inte för tight i ärmarna. Dessutom har den reflekterande detaljer, som gör att du syns i mörkret. Det enda jag saknar är något som får tröjan att sticka ut lite, säger en av testarna.  

Tröjan är skön och ventilerad, även du som svettas mycket när du springer kommer att tycka det är behagligt att ha den här funktionströjan. 

– Jag känner mig sportig och snabb i den här t-shirten och har rekommenderat den till flera kompisar. 

Test av: Fashion SS Graphic, Under ArmourUnder Armour tröja

Rekommenderat pris: 299 kronor

Finns i färgerna: Svart

Sammanfattning: Oversize-tröja som känns som bomull

Testpanelen säger: 

Tyget i den här tröjan känns som bomull, men torkar mycket snabbare. Däremot finns det andra tröjor i testet som suger upp svetten bättre, så ska du träna högintensivt kan du satsa på en tunnare tröja.

 – Jag älskade oversize-passformen och tyckte att den var riktigt skön att träna i samt supersnygg. Den är lätt och bekväm men jag föredrar att gymträna framför att springa i den, säger en av testarna.  

Att tröjan ger en lyxig sportlook även när du inte tränar ses som ett plus av testpanelen.

 – Jag gillar att träna i löst sittande t-shirt framför linne. Trots att jag svettas ganska mycket vid träning så upplevde jag att den här tröjan gör ett bra jobb. Superskön! Dessutom har jag haft den till ett par jeans, det tycker jag blir en schysst street-outfit

Test av: Tailwind Breathe Top, Nike

nike

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finns i färgerna: Svart, peach, lavendel, isblå, mullvad och lila

Sammanfattning: Den ultimata t-tröjan för träning i sommar

Testpanelen säger:

Vill du ha något luftigt och superventilerande även vid hög intensitet är det här ett bra val. Mjukt och skönt material som känns tåligt – som passar både till löpning, yoga, soffmys eller ett pass på gymmet.

– Materialet är helt klart ett plus, samt den ventilerade ryggen. En del funktionströjor kan ibland känns som att de klistras lite mot huden, den här känns lös och ledig och fläktig trots att man blir svettig, säger en av testarna.

Det är svårt att hitta något dåligt med tröjan, förutom att den är ganska fyrkantig i utformningen. Ventilationen i ryggen är det enda som sticker ut. Inga irriterande detaljer, utan bekväm och följsam. Du känner dig cool under träningen i den här, varför inte köpa någon i en somrig färg? 

– Jag vill definitivt rekommendera den till andra. Tycker tröjan är prisvärd och känns väldigt hållbar, dem kommer att hänga med mig länge. 

Test av: Helion II, Blacc

blacc

Rekommenderat pris: 99 kronor

Finns i färgerna: Svart, ljusrosa, vinröd, ljusblå, lila, rosa och multifärgad

Sammanfattning: Prisvärd supertisha för sommarens löpturer 

Testpanelen säger:

Snygg, bekväm och sval. Så känner du dig i det här budgetkapet från Blacc. Rekommenderas till alla som vill ha en funktionell träningstisha i klassisk, enkel design och den finns i flera pigga färgalternativ för de som inte har svart som sin happy color.

 – Tröja till alla typer av aktiviteter och träning men passar framförallt bra till löpning. Du kan även ha den till vardags under en kofta. Mjukt, följsamt material som känns skönt mot kroppen. Passformen är tight men utan att kännas klaustrofobisk, säger en av testarna.

T-shirten är bekväm och skärningarna gör att den sitter på plats även vid mycket rörelse, så du inte behöver dra i tröjan för att rätta till den hela tiden.

 – Den är väldigt basic i designen. Jag gillar det, men kan uppfattas lite trist av vissa.

Förvånansvärt sval, vilket jag tackar tröjan för. Luftar bra via meshpaneler i sidan och jag tänker inte alls på tröjan under träningen, vilket är det bästa betyget en tröja kan få.

LÄS MER: Bäst i test: T-shirts för träning (för män)