TEST: Höstens hetaste sneakers för honom Image

TEST: Höstens hetaste joggesko for ham

Du kan aldri få for mange sneakers. Möt hösten med ett par nya favoriter - vi har testat 7 trendiga modeller för herrar.

Psst! Det her testet er fra 2018. For å se våre snyggaste sneakers 2020, se hit!

Björn Borg R100 Low Spt M

BB se


Märke: Björn Borg

Modell: R100 Low Spt M

Rekommenderat pris: 799 kronor

Finnes i färgerna: svart

Materiale: Yttermateriale i tekstil og vit gummisula.

Passform: Den her modellen sitter perfekt rundt foten. De upplevs däremot som lite stora i storleken, så pendlar du mellan två bör du gå upp en halv, till en hel storlek.

Komfort: Lätta skor som känns väldigt mjuka när du går i dem. De omsluter hela foten på ett bekvämt sätt. Også om sulan ger ett skönt intryck vid första användning, är det en rätt stum sula utan en högre stötdämpning.

Design: En tøff sko som gir deg en sporty look med en fin kombinasjon av mesh og mocka, og Björn Borgs logo på siden. De vita detaljerna och meshpartiet på ovandelen ger skon karaktär och även en bra andningsförmåga.

Sammanfattning: Vil du ha en slitstark sko som samtidig er snygg och mångsidig? De her fra Björn Borg är stilrena och kan användas till jobbet, under promenaden eller till och från gymmet. Helt enkelt en sportig sko som gir deg en skön komfort och säkerställer din stil för dagens alla olika aktiviteter. Tummen opp for den svarte fargen som gjør de aningen tåligere nå under høsten.

Adidas Cloudfoam Ultimate

Adidas Se

Märke: Adidas

Modell: Cloudfoam Ultimate

Rekommenderat pris: 899 kronor

Finnes i farger: grå/vit, grön, blå, helsvart, svart

Materiale: Skor i textil.

Passform: True to size i størrelse men lite bredare framtill. Passar perfekt för dig som har bredare fötter eller bara vill ha ett par bredare skor med mycket utrymme vid framfoten.

Komfort: Bekväma och lätta skor med en flexibel och strumpliknande, stickad ovandel som ger dig en perfekt passform och hög andningsförmåga. Skorna har en mjuk och bekväm sula som gör att du vill bära den här modellen hela dagen.

Design: Designmässigt har vi en kombination av en snygg streetsko och en löparsko. Looken upplevs som klockren och stilren hos testpanelen, med de tre karaktäristiska ränderna på sidorna och en snyggt designad sula som gör skorna kompletta.

Sammanfattning: En sneaker du kan bruke overallt men helst en solig høstdag da de ikke er vanntette og kan være litt ömtåliga med sin ovandel i textil. Den lyse kulören gör sig bäst när höstsolen tittar fram. Skon er väldigt bekväm och smidig som ger dig en sportig stil. Passar bäst för dig som har aningen bredare fot och gärna vill kunna ha på dig skorna en hel dag utan att tårna kläms ihop.

Lyle & Scott Burchill

Lyle SE

Märke: Lyle & Scott

Modell: Burchill

Rekommenderat pris: 749 kronor

Finnes i färgerna: blå, vit

Materiale: Skor i mocka med skinndetaljer og yttersula i gummi.

Passform: Du som er van med Lyle & Scotts sneakers vet at de oppleves som normale i størrelse og har en skön passform. Burchill er intet unntak. Det er en smalare og nättare modell som passar extra bra för dig med långsmala fötter.

Komfort: Skorna ser lite hårda ut men väl på foten är de mycket mjukare och flexiblare än du först trott. De är även överraskande sköna. Den bekväma sulan känns lite tjockare och ger ett stabilt intryck när du går i dem. Ovandelen omsluter føttene på et skönt sätt.

Design: Fräsch design i marinblå mocka som gir en litt mer uppklädd look med läderdetaljerna som ger en snygg kontrast. Den klassiske Lyle & Scott-ørnen er med på siden av skon i gull.

Sammendrag: Kledd for suksess! Her har du en mångsidig, snygg sneaker som du kommer att vilja bo i. Den är lika snygg till kostymen på jobbet som den är till ett par jeans för en lunch på stan med kompisarna. Sulan er veldig bekväm och mer flexibel än du först tror. Den lille modellen er ingen höjdare för dig med väldigt breda fötter, men sitter som gjutet för andra tack vare sin tighta passform. Modellen er den minst sportslige i testet og passer derfor perfekt for den modemedvetna som vil ha en litt mer dressad sko uten å kjenne seg alt for oppklädd.

Nike Air Max Vision

Nike Air se

Märke: Nike

Modell: Air Max Vision

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Finnes i farger: svart, vit, svart/vit, grå og grön

Materiale: Skinnimmitasjon og tekstil med en yttersula i gummi.

Passform: Normala i størrelsen, så satsa på din vanliga Nike-size. De kan däremot upplevas som aningen trånga, så vill du ha lite extra utrymme i framfoten kan du gå upp en halv storlek.

Komfort: Sköna skor med bra dämpning. Omsluter bra baktill men är snäppet smalare framtill. De ger en skön komfort runt hela foten och mesh-delen bidrar till att skon andas bra och du slipper bli allt för varm om fötterna.

Design: Skorna känns eleganta med en snygg och sportig look. De er designet i en blanding av tekstil og skinn og har den berömda Air Max kudden synligt i hälen vilket blir en riktigt snygg detalj.

Sammanfattning: Tuffa og stilfulla sneakers i helsvart som är lätta att matcha till allt. De har den perfekte kombinasjonen av snygg design og bra funksjon. Den sköna komforten med høy støtdemping er et stort pluss. Modellen er mer luftig på innsiden enn på utsiden, og gir god ventilasjon tross en langvarig bruk. Utseendemässigt passar de till flertalet tillfällen och är, tack vare sin mörka färg, perfekt anpassade för det oberäkneliga höstvädret.

Converse En stjerne

Converse SE

Märke: Converse

Modell: One Star

Rekommenderat pris: 849 kronor

Finnes i färgerna: svart, grå och röd

Materiale: Ovandel i mocka med en sula i gummi.

Passform: Den her modellen er ganska stor i storleken och du kan lätt gå ned en halv, till len hel storlek för bästa passform. Når du väl har hittat rätt storlek kommer du att märka att de är väldigt sköna på foten och sitter som en smäck.

Komfort: Rett stumma skor med en ganska bred passform som däremot sitter precis där de ska. Ingen större stötdämpning men de har en skön sula och ett vadderat ankelparti som gör skon bekväm och inte lika platt som en Chuck taylor all star från Converse.

Design: En kul vri på en klassisk Converse-sko med snyggt mockamateriale og detaljer som utskurna stjärnor på båda sidor. En snygg design som er lett å kombinere med ulike stilar i høst.

Sammanfattning: Komfortmässigt får den här modellen höga betyg, men gå förslagsvis ned en halv storlek för optimal passform. Skon är väldigt skön på foten och upplevs mycket skonsammare för foten än Chuck taylor all star som har en plattare sula. Den passar bäst som vardagssko och ger dig garanterat en skön casual street-look. Den ungdomliga känslan med stjärnorna på sidan gör den här skon perfekt för skejtaren som vill ha en allround-sneaker du kan matcha till allt. Helt klart et bra valg å bære i høst!

Gant Bari

Gant SE

Märke: Gant

Modell: Bari

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Finnes i färgerna: blå, svart

Material: Tygsko med yttersula i gummi Tygsko med yttersula i gummi

Passform: Den her modellen är true to size men kan upplevas som aningen stor, därför har delar av testpanelen som pendlar mellan två storlekar valt den lägre. Skon har en nøytral passform med en smalare framfot.

Komfort: Bari fra Gant sitter som gjutet kring hela foten. Främst hälpartiet sitter riktigt bekvämt vilket uppskattas för de som annars lätt från skavsår. Sulan är smått stum, men med en innersula som passar just din fot kan du ha den här modellen hela dagen utan att de blir obekväma.

Design: Gant kammar hem full pott på designbetyget! Snygga, enkla och stilrena. Med en klassisk marinblå kulør og uten noen sømmer som sticker ut i en annen farge er de her skorna väldigt omtyckta. De gör sig väldigt bra på foten och sitter som en smäck.

Sammanfattning: Vill du ha en skön sko som har en grym passform? Da er det her modellen får deg. En sko som er normal til smått stor i størrelse og har en skjønn passform med noe stum känsla som lett räddas upp med en extern innesula. Gant får ofta höga betyg när det kommer till designen och det får de även i det här testet. En perfekt sneaker for den modemedvetne. Den funkar som en finare sko på exempelvis jobbet eller varför inte ha den på middagsbjudningen?

Puma Smash v2 L

Puma SE

Märke: Puma

Modell: Smash v2 L

Rekommenderat pris: 499 kronor

Finnes i färgerna: Vit

Materiale: Skinn og yttersula i gummi.

Passform: Akkurat som mange av Pumas skor er den her modellen stor i størrelsen. Du kan gå opp en halv, til en hel størrelse for optimal passform. Modellen er smalare ved mellomfoten og framfoten. Sitter ellers helt fritt på foten.

Komfort: Når du først tar på deg skorna kommer du til å få en stum følelse av sulan, innan du hinner gå i dem. Det mjuka skinnet på ovandelen ger skon en skön passform och gummisulan ger dig ett bra grepp på underlaget.

Design: Snygg og enkel design på et par fräscha vita sneakers. Bortsett fra at du får velge vilka dagar som känns passande med ett par vita sneakers i höstvädret, är materialet väldigt slitstarkt och skinnytan lätt att torka av.

Sammanfattning: En klassisk vit sneaker slår vel aldri feil? Er du en av de som ønsker å forlate vita sneakers på sommeren er Pumas modell i skinn helt riktig val. Den er lett å torka av, har en sula med bra grepp på underlaget og holder väldigt länge. Puma står helt klart for testets mest plånboksvänliga sko. Den klassiska designen känns lika rätt i höst som den var självklar i somras och matchas lika bra till jeans som träningsbyxor. Säg hej till en skön och cool stil med en sportig touch!

LÄS MER: Säsongens sportsklær fra Adidas

LÄSMER: Höstnytt: Löparskorna för honom