Test: Blaccs nya fjäderlätta löparkollektion Image

Test: Blaccs nya fjäderlätta löparkollektion

Blacc har gjort det igjen - nå er den nye løpekolleksjonen her. Plaggen er funksjonell, trendy og passer alle løpere. Uansett om du springer 3 kilometer eller 3 mil skal du spana i det her testet, der deler av kolleksjonen satt på prov!

Er du redo att ge dig ut i spåret? Blacc lanserar nu en ny löparkollektion för dig som älskar att röra dig snabbt som långsamt, långt som kort. Att ha rätt kläder när du löptränar är viktigt.

- Tilpass alltid klærne etter klima og din egen opplevde kroppstemperatur. Er det blåsigt ute passar en vindtät jacka för att du inte ska bli kall. Har du däremot för varma kläder kan du känna dig tröttare än vad du egentligen är. Lager på lager er alltid en bra idé, sier Erika Adolfsson, produktutviklare på Blacc och fortsätter:

- Den nya löparkollektionen är till för alla som vill synas i löpspåret. Kollektionens neongula farge ligger helt rett i trenden og gjør seg så bra sammen med det lysgrå. Kolleksjonen består av lettvektsplagg som skal få deg til å føle deg lett som en fjær i spåret! Plaggen har också genomtänkta detaljer, till exempel fickor som rymmer din mobiltelefon.


blacc shorts
Modell: Feather Limited Shorts

Rekommenderat pris: 449 kronor

Finns i färgerna:
Svart

Fukttransport
: Shortsen transporterar fukt bra, men under riktigt svettiga pass på varma dagar blir de trots allt något blötare eftersom du svettas mer.

Ventilasjonsförmåga:
Feather Limited Shorts känns sköna och svala och ventilerar väldigt bra under passet.

Komfort:
Komforten på tightsen er også väldigt hög då innershortsen är i ett superskönt tyg, sömmarna skaver inte och materialet känns mjukt mot huden. Innershortsen er ikke noe lenger enn visse andre löparshorts, så den er fin. Mange andre löparshorts kan kännas för korta. Shortsen känns väldigt lätta och storleken är verkligen true to size. Resårbandet i midjan er også bekvämt och skaver inte.

Design:
Designet er pent, rent og enkelt. Shortsen føles funksjonell og samtidig snygga. Et pluss for designen er også at det finnes to innerfickor som har plass til mobil og nøkkel. Det finnes virkelig ikke mange andre shorts som stoltserer med det.

Sammanfattning:
Sammanfattningsvis är det här ett par snygga, praktiska och bekväma löparshorts med både innershorts och yttertyg. Du behöver inte oroa dig för att visa mer hud än vad du önskar om yttertyget glider upp. De her shortsen passar till intervallträning och normaldistanslopp, men även till annan typ av träning.


blacc alona
Modell:
Alona Bra

Rekommenderat pris:
299 kroner

Finnes i färgerna:
Gul/grå, svart, blå/röd, lila/turkost mönster, rosa

Fukttransport
: Sport-bh:n transporterar fukt bra. Etter et riktigt grisigt pass är testaren blöt nedertill på baksidan av sport-bh:n, men långt ifrån dyngsur. Det er ingenting som stör under träningen.

Ventilationsförmåga:
Sport-bh:n andas väl. Meshtyget på ryggen gjør at tyget holder seg torrare, og slipper i uppskattad luft.

Komfort:
Sömmarna känns sköna och mjuka och skaver inte under passet. Resåren runt bröstkorgen är aningen tjock, och det hade kanske varit ännu skönare om resåren var lite tunnare, då den hade känts mer "hudnära" då. Alt holdes på plass med den tajta modellen. Den har ingen vaddering vilket passar dem med mindre byst bättre än de med större byst.

Design:
Det her er en klassisk modell fra Blacc som har fått en ny, oppdatert farge. Den unike fargekombinasjonen neongul og grå, som forekommer på flere plagg i kolleksjonen, føles både trendig og snygg. Du syns i löpspåret!

Justerbara band:
Nej

Sammanfattning:
En mångsidig sport-bh som inte bara kan användas till löpning utan även till annan träning. Den har testet både under løping og x-fitträning og gir bra støtte på begge pass, delvis tack vare at den er sydd i dubbla lager och ger extra komfort och stöd. Designet er stilrent og pent og kan brukes av de fleste og under alle typer treningsklær.


efter korr foul tank
Modell: Foul Tank

Rekommenderat pris:
249 kronor

Finns i färgerna:
Vit

Fukttransport: Fukttransporten er super, materialet absorberer svett uten å bli bløtt eller tungt. Skönt!


Ventilasjonsförmåga:
Tyget i polyester och elastan har små, små ventilationshål på hela linnet och bidrar till en väldigt sval känsla när du springer i det. Materialet er også lent mot huden, noe som gjør armhulen i löpningen veldig behagelig.

Komfort:
Testaren av det her linnet brukar ofta träna i linnen som ser ut som t-shirtar med avklippta ärmar. Problemet med de modellerna är att urringningarna under armarna lätt blir så djupa att sidorna på magen syns. Det her linnet har samme type av halslinning samt samme passform, men det går ikke like djupt i urringningarna under armarna. Veldig positivt!

Design:
Testaren kan ikke komme på noe negativt med modellen. Kanskje er den ikke optimal for de med stor byst siden den høye halslinningen ikke blir spesielt smickrande. Linnet er også något genomskinligt, men matchar du det med en neonfärgad sport-bh är du trendigare än trendigast. Trots det menar testaren att det vore roligt om linnet fanns i fler färger!

Sammanfattning:
Det her linnet passar till att springa intervaller i, samt korta till medellånga distanser. Når du springer maraton vill du däremot hellre ha något tightare, så att du kan svänga på armarna helt fritt. Det er helt enkelt et topplinne for deg som ikke vil ha noe åtsittande eller tight.


blacc resistance tights
Modell: Resistance Tights 2.0

Rekommenderat pris:
399 kronor

Finns i färgerna:
Grå

Fukttransport
: Fukttransporten fungerer bra, men ikke klokrent og tightsen passer bedre under mindre svettiga pass.

Ventilasjonsförmåga:
Eftersom tyget är åt det tjockare hållet skulle testaren välja ett par tunnare tights under en riktigt varm träningsdag. Men for svalare dager fungerer de her tightsen som en drøm.

Komfort:
Materialet er fulgt og supermjukt. Det gjør at du vil ha dem på deg hele tiden. Da det er så följsamt blir tightsen mångsidiga med flera användningsområden än bara löpning. Siden at tyget er litt tykkare så passar de bäst under de dagar då det inte är supervarmt och kommer vara perfekt till höstlöppasset. Snygga detaljer og väldigt smickrande form är också utmärkande. Det her paret skaver heller ikke noenstans og testpanelet vil dessuten gjøre oss oppmerksomme på at de er lite kortere i bena enn vanlige tights.

Design:
Tightsen er i en kjempefin grå farge med fine detaljer og smarte løsninger. De har en fiks baktill der en mobiltelefon, nøkkel, betalkort og kanskje en ekstra tofs får plass. Veldig praktisk! Bandet i midjan gjør så at de ikke glir ned ved treningspasset.

Sammanfattning:
Sammanfattningsvis är de här tightsen snygga i färgen, har stilrena detaljer, är sydd i ett superskönt material och är perfekta för löpning. Testpanelen gillar också att det går att dra åt dem i midjan så de inte åker ner. Om du har lengre ben enn gjennomsnittet kan de muligens oppleves litt kortere.

Turmalin tank efter korr
Modell:
Turmalin Tank

Rekommenderat pris: 299 kronor

Finns i färgerna: Gul, blå, svart, lila.

Fukttransport: Om du brukar vara dyngsur i slutet av ett löppass, så kan du undvika det i det här linnet. Inte ens under ett extremt hårt träningspass i 31 graders värme är testaren speciellt blöt, bra fuktig.

Ventilationsförmåga: Tyget ventilerar överraskande bra och håller testaren relativt torr trots att hon svettas kopiösa mängder på ryggen. Otroligt imponerande! Testaren konstaterar direkt att hon definitivt kommer införskaffa linnet i fler färger.

Komfort: Plagget sitter bra på kroppen. Det er lagom langt, og passformen er tajt men ikke glatt. I ryggen finnes en cut out-detalj, som er veldig snygg men som tyvärr inte riktigt gör som man vill. "Hålet" er format som en diamant, men på sidorna av diamanten så böjs tyget utåt när testaren har på sig plagget. Kanskje sitter det bedre på en person som er lengre enn testaren (162 centimeter). Linnet passar utöver det alla typer löpare. Det har en sån passform at det sitter tajt men ikke så tajt at det åker upp medan du springer. Inga sömmar skaver heller, vilket är ett plus!

Design: Fina refleksdetaljer i form av tre vertikale prickar i nacken samt en reflekslogga fram- og nertill på linnet. Snyggt og stilrent! Linnet er i en riktigt lysande neongul färg som syns, inte ljusgult som det ser ut på produktbilden ovan. Trendigt och snyggt att matcha till exempelvis svart, grått eller vitt. Det här är ett linne som sticker ut, och är inget för den blygsamma typen.

Sammanfattning: Materialet er polyester og elastan, noe som gjør det mykt og följsamt samt at det även passar till annan träning än löpning, vilket är bra. Foruten at det er superskönt på og dessuten tjusigt så har det också många coola och uppskattade detaljer. En slik detalj er at det finnes en ögla i nacken där du kan trä igenom hörlurssladden. På det viset så slipper du tappa hörlurarna under löppasset, såväl som den "duns" som sladden annars kan åstadkomma varje gång den studsar mot din bröstkorg.


LÄS MER: Toppa formen med Charlotte Kalla

SHOPPA HÄR: Blacc løper