Test: Bästa byxan för din vandring Image

Test: Beste byxan for din vandring

Skal du ut og vandra i sommar? Vi hjelper deg å finne riktig vandringsbyxa så du får ut det meste av ditt kommende äventyr.

Vandringsbyxor for henne (scrolla ned for honom)

Bergans of Norway Moa Lady PantSe-Moa Lady Pants.jpg

Märke: Bergans of Norway

Modell: Moa Lady Pant

Rekommenderat pris: 999 kroner

Testpanelen säger:

En superskjønn byxor i softshell-materiale som er både vind- og vannavvisende. De ventilerar bra og torkar snabbt om du blir fuktig men det som utmärker de här byxorna är stretchen. Den höga andelen elastan gör att du kan klättra, böja dig ned och röra dig fritt utan några som helst problem.

- Jag gillar att de är luftiga och framför allt att de är så stretchiga. Det er en av de stretchigaste byxorna jag har testat - sjukt sköna! säger en testare.

Storleksmässigt är de normala, men passformen upplevs som något osmickrande baktill eftersom modellen är så pass rak. Den beiga färgen känns dessutom lite för safariaktig.

- Det er en ganska ren modell, vilket jag gillar, men det är synd att det inte finns några bakfickor. I övrigt upplever jag dem som praktiska och perfekta för en sommarvandring, säger en testare.

Plusspoäng för att sidofickorna är försedda med dragkedjor och att det finns en extra ficka (också med dragkejda) på höger lår.

Om du er sugen på et par Moa Lady Pant, som også finnes i svart, fra Bergans of Norway finner du dem her.

Houdini MTM Liquid Rock PantsSE-MTM Liquid Rock Pants.jpg

Merke: Houdini

Modell: MTM Liquid Rock Pants

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Testpanelen säger:

Det mjuka stretchiga tyget gör de här byxorna extremt bekväma och sköna att röra sig i. Eftersom de är så lätta känns det knappt som att du har på dig några byxor. Trots den lätta känslan tål de en del vind och är slitstarka.

- Ett par smidiga vandringsbyxor som är precis lagom praktiska med två bakfickor samt två sidofickor med dragkedjor. Uttänkt design som inte är "för mycket", säger en testare.

Byxan er noe romslig i størrelsen. Det finns en hel del plats kvar i midjan och de är relativt lösa i rumpan, men det är inget som stör.

- Jag gillar att byxorna är rymliga där det behövs mer plats, som över rumpan och låren. De har også en ekstra fin knagg som gjør det ekstra smidigt å bøye og røre seg, sier en testperson.

Den stilrena designen gör att du kan ha dem även utanför vandringsleden utan att skämmas. De er dessutom riktigt smidiga att ha med sig på en längre vandring då de är extremt lätta och knappt tar någon plats alls i väskan.

MTM Liquid Rock Pants fra Houdini finner du her.

Haglöfs Mid III Flex Q PantSE-Mid II Flex Q Pant.jpg

Merke: Haglöfs

Modell: Mid III Flex Q Pant

Rekommenderat pris: 1 595 kroner

Testpanelen säger:

En slitstark, vattenavstötande byxa med fyrvägsstretch som är lite varmare än övriga byxor i testet. De er ikke like stretchiga och har en styvare känsla, men är definitivt stretchiga nog för att kunna röra sig helt obehindrat.

- Byxorna från Haglöfs påminner lite om täckbyxor men är betydligt stretchigare och mjukare. En detalj som jeg tenkte på er resåren i midjan. Det positive er at du ikke får noen glipa bak, men den ger en lite barnsligare känsla, säger en testare.(Byxor for barn hittar du HÄR! Reds. Anm.)

Plus for två handfickor, en bakficka med blixtlås samt två blixtförsedda lårfickor där den högra har en särskild ficka för mobilen.

- Jeg uppskattade att de kan göras vidare med hjälp av en dragkedja på varje vad, vilket är bra om man vill ha på sig ett par grövre kängor.

Storleken er helt normal men det finnes øglor i midjan for den som vil sette i et skjær og dra åt dem litt ekstra.

Mid III Flex Q Pant fra Haglöfs finnes her.

Vandringsbyxor for ham

Houdini M's Action Twill PantsSE-M's Action Twill Pants.jpg

Merke: Houdini

Modell: M's Action Twill Pants

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Testpanelen säger:

Vandringsbyxor i en design som påminner litt om et par vanlige byxor - og de føles nesten som et par jeans mot huden.

- Om du letar efter ett par funktionsbyxor som inte är för "äventyrliga" i stilen är det här rätt val. Men de ger inte riktigt den fartiga och praktiska känslan jag letar efter i ett par vandringsbyxor, säger en testare.

Det finnes en grenkil som gjør at det blir en hel del overblivet tyg i det området. Testpanelen gillade inte den detaljen, även om det gav ökad rörelsefrihet och god luftgenomströmning.

- Riktigt sköna och stretchiga byxor som är smidiga att röra sig. De andas bra och torkar snabbt om du blir fuktig, säger en testperson.

Byxorna har en knappjustering i benslutet så de kan sitta ordentligt runt skon. Andre detaljer som er värda att nämna är de två, djupa bakfickorna samt två handfickor varav den högra har en liten myntficka med blixtlås.

M's Action Twill Pants fra Houdini kan du klikke her.

Haglöfs Breccia Lite PantSE-Breccia Life Pant.jpg

Merke: Haglöfs

Modell: Breccia Lite Pant

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Testpanelen säger:

Det som utmärker de här byxorna är framför allt den stilrena designen i en fin blå färg, samt att de är väldigt tighta.

- Jag är ganska liten för min storlek, men de satt ändå tight på mig så jag skulle absolut rekommendera dig att gå upp en storlek. Utöver det har dem en otroligt snygg passform, säger en testare.

Det finns ett kardborreband i linningen som du kan dra åt och softshell-materialet är mycket stretchigt, så det är inget problem att gå upp en storlek.

- Jeg gillar att de tre fickorna framtill känns uttänkta, men eftersom storleken är så pass tight får du inte plats med jättemycket i dem vilket också påverkar känslan, säger en testare.

Designmässigt är de här byxorna riktiga favoriter och den cleana looken gör att du kan ha på dig dem till mer än bara vandring. Et annet pluss er det lette materialet som gjør dem utmärkta att ta med på resan. En bedre storlekstilpasning hadde blitt en fullträff.

Breccia Lite Pant fra Haglöfs finner du her.

Bergans of Norway Moa Pant SE-Moa Pants.jpg

Märke: Bergans of Norway

Modell: Moa Pant

Rekommenderat pris: 999 kroner

Testpanelen säger:

Ett par vandringsbyxor i en tidløs modell som fungerer til det meste og kan bäras i stan uten problem. Passformen er ganska tight, särskilt vid låren, så det är kanske inte en byxa för dig med bitiga hockeylår.

- De är normala i storleken, men något långa i benen eftersom modellen är så smal. Tyget er ikke heller jättestretchigt vid ankeln, säger en testperson.

Designet er ganske enkelt - på et bra sätt. Det finns en lagom mängd detaljer och ett genomtänkt antal fickor, bland annat en ficka på framsida lår för att förvara kartor eller liknande.

- Jeg uppskattar att de känns lite minimalistiska i sin design och inte har fickor överallt. Snygga, enkla och praktiska vandringsbyxor, säger en testperson.

Den svartgrå färgen får plusspoäng liksom det lätta materiaelt som gör det smidigt att packa med sig byxorna i ryggsäcken.

Moa Pant fra Bergans of Norway finner du her .

Psst! Var du på jakt etter et par byxor fra Lundhags? De er ikke med i testet, men vi har et stort utvalg av Lundhags-byxor som du finner HÄR.

LÄS MER: Guide: Velg riktig vannringskor

LÄSMER: 3 tips inför vandringsturen