TEST: De bästa pendlarjackorna för henne Image

TEST: De bästa pendlarjackorna för henne

Hur tar du dig till jobbet? Vi har testat de bästa jackorna att pendla i som passar till de olika sätten att åka till jobbet på. Hitta den rätta pendlarjackan för dig!

Kari Traa Nora JacketKari Traa SE

Märke: Kari Traa

Modell: Nora Jacket 

Rekommenderat pris: 749 kronor 

Finns i färgerna: orangesvartblårosa och turkos 

Material: polyester 

Passform: Storleken är normal och har en perfekt längd över armar och övriga kroppen. Passformen är figursydd och feminin. Ta din vanliga storlek och du kommer få en jacka som sitter som en smäck!  

Temperatur: Jackan är väldigt tunn och perfekt som skaljacka. Den står emot hård blåst och har en bra andningsförmåga samtidigt som den inte blir för varm. Att den dessutom är snabbtorkande är ett stort plus!  

Komfort: En fjäderlätt jacka med en lite högre krage och en nederkant som går att dra åt –perfekt för att skydda mot blåst som annars lätt kan dra in. Mycket skön och behaglig att ha på sig. 

Sammanfattning: Cyklar eller springer du till jobbet? Då är Kari Trea Nora Jacket den perfekta pendlarjackan med sina vindtäta och snabbtorkande egenskaper. Sitter fint och följsamt på kroppen med bra detaljer, som en extra hög krage och en dragsko längst ned om du vill dra åt jackan och bära den ovanför höftkanten. Den har två praktiska och rymliga fickor framtill med dragkedjor där du kan lägga det du vill ha närmast dig. En liten detalj att tänka på är att färgen på jackan är lite starkare i verkligheten.  

Craft Belle Rain JacketCraft SE

Märke: Craft 

Modell: Belle Rain Jacket 

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: rosa och svart 

Material: polyester och elastan  

Passform: Jackan är lite mindre i storleken med en tightare passform. Vill du ha den åt det slimmade hållet kan du ta din vanliga storlek, annars rekommenderar vi att gå upp en storlek. 

Temperatur: En tunn och lätt skaljacka som fyller sin funktion som vind- och vattentät. Den andas bra med hjälp av ventilationsöppningar på ryggen och i armhålorna.   

Komfort: Jackan är stretchig och väldigt lätt att röra sig i, sitter inte åt någonstans. Den är kortare fram men blir sedan längre baktill och en bit över rumpan.    

Sammanfattning: En utmärkt jacka att ha på sig om du exempelvis cyklar eller springer till jobbet. Den håller dig sval samtidigt som den ger ett pålitligt skydd mot kyliga vindar. Den har en ficka som sitter på ryggen med en dragkedja där du kan förvara det allra viktigaste. Har det blivit varmare på eftermiddagen kan du lätt packa ner jackan utan att den tar någon extra plats i väskan. Helt enkelt en stilren skaljacka men med en roligare färg som piggar upp i höst. 

Wyte VendelaWyte Vendela SE

Märke: Wyte 

Modell: Vendela 

Rekommenderat pris: 599 kronor 

Finns i färgerna: svartbeige och blå 

Material: PU-material 

Passform: Jackan är åt det större hållet. Du kan gå ned en storlek och du kommer ändå få plats med ett tjockare lager under. Snygg passform och en fin modell som går ned en bit baktill. 

Temperatur: Regnjackan värmer inte i sig men kan bli ganska varm när du rör på dig. Den har ventilationshål i armhålorna som ger luftgenomsläpp.  

Komfort: Sitter riktigt bekvämt och känns knappt att du har den på dig. Att luvan inte går att dra att och därför åker av när det blåser ordentligt drar ned komforten något, men i övrigt är det en välgjord jacka som inte gör oss besvikna.  

Sammanfattning: En prisvärd och skön jacka som passar särskilt bra att ha till jobbet en regnig dag. Jackan känns trendig och snyggt avslappnad. Är du frusen av dig har du bra med plats att under jackan för att kunna bylsa på dig utan att det blir för tight. Jackan har en skön och hög krage som skyddar bra mot regnet. Luvan är rymlig, men den går inte att dra åt och kan lätt åka av om det blåser hårt vilket är värt att ha i åtanke. Resten av jackan håller ute blåsten ordentligt tack vare både dragkedja och tryckknappar. Vid ärmsluten kan också du justera jackan beroende på hur hårt du vil ha den runt handlederna. 

Tenson NidingenTenson SE

Märke: Tenson 

Modell: Nidingen 

Rekommenderat pris: 899 kronor  

Finns i färgerna: blå och svart 

Material: PU-material 

Passform: Skön och följsam jacka som är helt normal i storleken, välj din vanliga. Du får dessutom plats med ett tjockare lager under för att hålla dig varm. 

Temperatur: En klassisk regnjacka som inte är så varm, här behöver du en ordentlig tröja under. Du kan knäppa åt ärmsluten ett snäpp för att få den att sitta antingen tightare eller lösare och på det sättet släppa in mer eller mindre luft. Du kan även justera nederkanten baktill och välja att öppna upp för att få mer luftgenomsläpp. Ventilationshål finns vid armhålorna.  

Komfort: Jackan är väldigt skön att ha på sig men den värmer inte så mycket i sig, så du behöver ett tjockare lager under. Den har en bra dragkedja som går att justera både uppifrån och ned. Luvan på jackan är riktigt bra, den tippar lite nedåt vilket hjälper till att skydda mot regn och den går även att dra åt.  

Sammanfattning: En klockren regnjacka som skyddar dig under promenaden eller under cykelturen till och från jobbet. Jackan är inte proppad med funktioner men den har precis det som behövs. Passformen är tipp topp med en snygg modell och du får plats med ett tjockare lager under utan att det blir för tight.

Wyte KlaraWyte Klara SE

Märke: Wyte   

Modell: Klara 

Rekommenderat pris: 999 kronor 

Finns i färgerna: gråsvartblå och röd 

Material: nylon 

Passform: Jackan är true to size med en skön passform som tillåter dig att röra dig fritt. Den är mjuk och sitter bra upptill men kan upplevas som lite lösare nedtill. Att jackan är lite längre baktill är både snyggt och skönt eftersom rumpan hålls varm. 

Temperatur: Det är en lättviktsdunjacka som är perfekt när du vill ha en lite varmare jacka en kallare höstdag, eller som ett skönt mellanlager. Den håller värmen bra.  

Komfort: En riktigt skön och bekväm jacka. Med en ordentlig luva skyddar den dig mot blåst, enda minuset är att du inte kan dra åt den men formen på luvan är felfri och sitter fint på. 

Sammanfattning: En bra jacka med två rymliga fickor framtill som du kan stänga med dragkedjor. Perfekt en kallare dag när du tar en promenad till och från jobbet. Snygg grå färg som går att matcha med allt och känns trendig. Du kan ha den till en sportigare look men även till något mer uppklätt. Den gör sig bra till allt, både på stan, skogen eller till vardags. 

Kari Traa Tove MidlayerKari Traa Tove SE

Märke: Kari Traa 

Modell: Tove Midlayer 

Rekommenderat pris: 1 495 kronor 

Finns i färgerna: blå, lila och svart 

Material: polyester och elastan 

Passform: Jackan är normal i storleken. Den sitter perfekt och känns följsam på kroppen med en felfri passform.   

Temperatur: En värmande lättviktsdunjacka. Den värmer samtidigt som den andas bra tack vare att den har partier utan dun under armar och längs sidorna på kroppen. 

Komfort: Väldigt skön jacka komfortmässigt. Den har en skön och värmande krage plus längre armar med tumhål för extra skydd mot vind. Tumhålen gör också att jackan sitter extra bra och inte korvar sig om du vill ha den som mellanlager under ett annat plagg.   

Sammanfattning: Jackan med en feminin touch som värmer dig på promenaden eller cykelturen till och från jobbet. Den har två större fickor på insidan och två fickor på utsidan med dragkedjor. Med en snygg form och med sin fina blå färg blir det en lite roligare jacka till hösten. Vi gillar verkligen den marinblåa färgen som bryts av med den ljusare dragkedjan och organ på bröstet. Plus i kanin för mjuka muddar med sköna tumhål!

Adidas Varilite Hood JacketAdidas Varilite SE

Märke: Adidas 

Modell: Varilite Hood Jacket 

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: svart 

Material: polyester 

Passform: True to size, så ta din vanliga storlek. Sportig och snygg med en passform som går in lite i midjan och ger jackan en fin form.  

Temperatur: Inte jättevarm men passar perfekt en lite varmare höstdag eller som ett värmande mellanlager under ett skalplagg.  

Komfort: Väldigt lätt jacka som knappt känns att du har den på dig. Med en perfekt luva håller du dig varm de blåsigare dagarna i höst. De varmare dagarna när du vill ta av dig den är den superlätt att packa ned i väskan utan att det blir för tungt. 

Sammanfattning: En jacka som inte är fullpackad med smarta funktioner, men perfekt om du vill ha en sportigare stil till och från jobbet när du promenerar eller cyklar. Med den här jackan från Adidas håller du dig varm, trendig och cool. Det är helt enkelt den perfekta sportswear-jackan att bära alla dagar i veckan! 

Blacc PaseoBlacc Paseo SE

Märke: Blacc 

Modell: Paseo 

Rekommenderat pris: 699 kronor 

Finns i färgerna: röd

Material: polyester 

Passform: Normal i storlek med en oversize fit. Vill du ha den snäppet tightare kan du gå ned en storlek, det är en smaksak hur du vill ha den. 

Temperatur: En skaljacka som står emot vinden bra men du måste klä på dig något lager under jackan en kallare höstmorgon. Den har bra ventilation i ryggen och andas bra.   

Komfort: Fjäderlätt jacka med sköna muddar i både midja, ärmar och kragen vilket blir en jättesnygg detalj. Den har en luva som är stor och skön med en bra form som du känner dig cool i. 

Sammanfattning: Den självklara jackan för dig som vill ha en avslappnad och streetig look till vardags. Eftersom den är så sportig passar den även perfekt till och från gymmet. Vi gillar att det finns två rymliga ytterfickor med dragkedja och två innerfickor, perfekt att lägga nycklar och mobil i. Jackan känns helt rätt med sin vinröda färg och coola oversize stil, trendigare än så här är svårt att bli!   

Röhnisch Thermo Wind JacketRöhnisch Thermo SE

Märke: Röhnisch 

Modell: Thermo Wind Jacket 

Rekommenderat pris: 999 kronor  

Finns i färgerna: blå och svart 

Material: polyester och elastan 

Passform: Har en passform som sitter felfritt och är normal i storleken. Ärmarna är precis lagom långa och har dessutom sköna tumhål. Den är lite längre baktill för att täcka rumpan.  

Temperatur: En lättare jacka som är tjockare än en vanlig skaljacka. Den håller dig varm kyligare dagar och ventilerar bra.   

Komfort: Skönt och stretchigt material gör jackan väldigt bekväm och skyddar mot vinden. En nätt krage håller dig varm och ärmarna med tumhål hindrar kall luft från att smyga sig in samtidigt som de känns mjuka och sköna. 

Sammanfattning: Ska du springa eller ta en powerwalk till jobbet? Thermo Wind Jacket håller dig varm och skyddar dig mot kalla vindar. Jackan har en ficka med dragkedja för dina viktigaste prylar som du vill ha med när du är på språng. Med sitt stretchiga material rör du dig fritt och med snygga reflexdetaljer håller du dig synlig i höstmörkret även tidiga mornar och senare kvällar.  Plus i kanten för de mjuka muddarna i ärmsluten!

Adidas Z.N.E JacketAdidas ZNE se

Märke: Adidas  

Modell: Z.N.E Jacket 

Rekommenderat pris: 1 195 kronor 

Finns i färgerna: vit och blå 

Material: nylon och elastan  

Passform: Normal passform i en rakare modell som går snyggt över rumpan. Ärmarna kan upplevas lite långa men det är bara skönt. En superlätt jacka som du knappt känner att du har på dig. 

Temperatur: Jackan håller dig sval med sitt mjuka ventilerande tyg. En kallare dag behöver du något under för att inte bli alltför frusen.  

Komfort: En vinnare med formade armbågar som gör det lätt och bekvämt att röra sig. Luvan sitter snyggt och skönt och går även att dra åt om du vill. 

Sammanfattning: En sportig jacka som är toppen för dig som brukar springa, gå eller cykla till jobbet. Den har två fickor på utsidan med dragkedja och två innerfickor för att förvara nycklar och mobil om du skippar väskan. Den har ett vattenavvisande material, så råkar det komma regn på vägen till eller hem från jobbet håller du dig torr på överkroppen. Och hur fräsch är inte den vita färgen? Den piggar upp i höst och ger dig en snygg sportswear look! 

Nike Essential JacketNike Essential SE

Märke: Nike 

Modell: Essential Jacket 

Rekommenderat pris: 799 kronor 

Finns i färgerna: svart och grå 

Material: polyester 

Passform: Sitter bra storleksmässigt. Har du bredare axlar eller vill att jackan sitter lite lösare kan du gå upp i storlek. Skön modell som går snyggt över rumpan. 

Temperatur: En tunn skaljacka som står emot regn och blåst, men som du behöver ha något extra under en kallare dag. Den har sköna luftvingar på ryggen som håller dig sval. Du kan även knäppa upp fyra mindre knappar längst ned på vardera sida av jackan för att få in mer luft eller för att jackan ska sitta lösare.  

Komfort: Extremt lätt jacka som känns mjuk och skön. Med en baksida som är längre får du extra täckning som håller hela ryggen skyddad och den supersköna luvan håller huvudet torrt. 

Sammanfattning: Med denna jacka är det inget regn som stoppar dig när du ska springa, cykla eller gå till jobbet! Mjuk och superlätt jacka som knappt känns på, med en bra luva som skyddar mot regn utan att skymma sikten. Jackan har två fickor med dragkedjor under bröstet och två fickor längre ned på sidorna utan dragkedja. Den utmärkta jackan för pendling i alla väder!

SHOPPA HÄR: Alla våra damjackor

LÄS MER: Så undviker du att bli sjuk när du springer på hösten

LÄS MER: Blaccs snyggaste träningskläder någonsin är här