Test! Bästa löparskorna för honom 2019 Image

Test! De beste løparskorna för honom 2019

Pressa ditt personbästa med nya löparskor! Her er sesongens herremodeller som er best i test.

Det her testet er fra 2019. Klikk deg videre til de beste løperne 2020!

Test av: Adidas, Adizero 4

Adidas löparsko

Rekommenderat pris: 1 495 kroner

Vekt: 226 gram.

Passar dig som: Har ett högt till normalt fotvalv och som vill ha en löparsko med responsiv dämpning för en snabb känsla. Adizero er designet for langdistanselöpning, men fungerer også alldeles utmärkt för kortare rundor och intervaller.

Utmärkande egenskaper: Superlätt, bra ventilasjon og bra dämpning.

Størrelse og passform: Avsmalnad passform som smiter åt om foten, men i övrigt true to size.

Komfort: Adizero er skön och lätt, men har på samma gång en riktigt bra Boost-dämpning i mellansulan. Gir bra støtte og assistanse i fraskjutet.

Design: Den her skon håller verkligen vad den lovar vad gäller prestanda, men när det kommer till design hade testpanelen kunnat önska fler färger.

Sammanfattning: Adidas Adizero er designet av den japanske skotillverkaren Omori og er tänkt för de bästa maratonlöparna i världen. Att skon är till för långa lopp är det ingen tvekan om, men även de löparna i testpanelen som inte springer så långt gillade känslan i de här löparskorna. Ved første testrundan hände det att modellen upplevdes aningen stum, men känslan försvann efter en stund. Den egenskapen som testpanelet vurderte aller høyest er det inbyggda droppet på 10 millimeter, som ger allt man kan önska i form av hjälp vid avstamp. Inte heller passformen gör någon besviken.

Test av: Asics, Roadhawk FF2

Löparskor AsicsRekommenderat pris: 1 295 kroner

Vekt: 265 gram.

Passar dig som: Er du ute etter en rask, nøytral løparsko som egner seg for flere ulike typer løptrening og aktiviteter.

Utmärkande egenskaper: Lett vikt och en dämpning som ger lite extra fart vid frånskjut och tempohöjningar.

Størrelse og passform: Passar perfekt för dig som har lite bredare fötter och som behöver gott om utrymme framtill.

Komfort: Riktig skön, flexibel och följsam - både vid intervaller och vid distanslöpning.

Design: Mörk og subtil i sin utformning, men med uppskattade detaljer så som de röda linjerna vid sula och snörning.

Sammanfattning: Asics Roadhawk er skon for deg som foretrekker en nøytral og dermed mångsidig løparsko å bruke ved en uppsjö av olika löpartillfällen. Med stilren svart og rød design er den ikke bare herlig å springe i, men også trendig. Overdelen er gjord i ett välventilerat meshmaterial, som anpassar sig efter foten. På hardare underlag gör Roadhawk jobbet åt dig i frånskjutet och dämpar varje fotnedsättning. Alla som tidigare sprungit i Asics modeller vet att de håller hög kvalitet och passar lika bra för nybörjaren till den inbitna löparen. Her er märkets ventilerande och nätta sko som du med fördel både kan ta med dig ut på långpasset och intervallträningen.

Test av: Reebok, Forever Floatride Energy

Löparskor ReebokRekomenderat pris: 999 kroner

Utmärkande egenskaper: Ekstra bred, med bra passform og snygg, enkel design.

Vekt: 249 gram.

Passar dig som: Söker en prisvärd och neutral mängdträningssko.

Størrelse og passform: Skon är rejält tilltagen i bredden. Du som er van vid skavsår på lilltån kan skatta dig lycklig - det är något som du slipper i de här!

Komfort: Riktigt sköna, med en fullt tillräcklig stabilitet. De er ikke riktigt lika flexibla som många andra skor i samma genre, men där de brister i flexibilitet kompenserar de med en fotnära passform.

Design: Snygg sko i en intensiv blå farge som gjør deg omöjlig att missa. Forever Floatride er kanskje ikke den sko du matcher med dine jobbkläder, men de gör sig desto bättre till din outfit i spåret.

Sammanfattning: Forever Floatride Energy er superskön redan från första rundan. De passar perfekt för löpträning på hårt underlag i stadsmiljö, men går förstås även att ha på elljusspåret. Også utmärkt för dig som vill gå snabba promenader utan att slita på knä- och fotleder. Modellen er så pass nätt att den funkar för lätta intervaller, men den gör sig allra bäst på medellånga distanser. Du hører, en mångsidig instegsmodell för dig som vill använda en och samma sko till all din löpträning. Den nøytrale sulan og det faktum at skon er väldigt prisvärd gör att den passar de allra flesta löparna.

Test av: Under Armour, Hovr Infinite

Under Armour löparskor

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Utmärkande egenskaper: Hovr Infinite kommer med kule funksjoner, så som at skon går å koble til en treningsapp. På så vis får du tilgang til data fra din springtur, uten å legge penger på en treningsklocka.

Vekt: 306 gram.

Passar dig som: Har ett normalt fotvalv och som inte kräver något extra i uppbyggnad.

Størrelse og passform: Hovr Infinite har en nesten perfekt passform, som verken er for tight eller for bred. I størrelse rekommenderas den du vanligvis har siden skon er true to size.

Komfort: Till en början upplevdes sulan lite väl mjuk av vissa, men efter ett tag märkte testarna att både skons respons och dämpning ger allt som kan förväntas av en löparsko, och möjliggör ett spänstigt löpsteg.

Design: Hovr Infinite har en futuristisk design som nesten fikk testpanelet til å forvente seg en ON-knapp. Noe slikt finnes förstås ikke, men designen imponerer likevel med sin stilrenhet.

Sammanfattning: Redan ved første steget uppstår känslan av att studsa fram. Varken dämpning eller respons lämnar mer att önska, trots att skon i första hand testats på stumt underlag. Hovr Infinite er perfekt for å springe med i bymiljøer og på asfalt, der den føles myk tross det krevende underlaget. Designmässigt sticker den ut på ett uppskattat sätt och vad gäller komfort finns inga negativa anmärkningar. Så skönt att du vill ha den även till vardags!

Test av: Hoka One One One, Arahi 3

Hoka One One löparskor

Rekommenderat pris: 1 695 kroner

Utmärkande egenskaper: Arahi er en alltigenom veldig bra sko, som har fått høye poeng i alt fra ventilasjon og dämpning til design og komfort.

Vekt: 261 gram.

Passar dig som: Behöver lite extra stöd och stabilitet under löprundan.

Størrelse og passform: Normal, true to size, med noe bredare sula.

Komfort: Noe stum ved første användning, men stumheten ger snart med seg. Liksom de fleste modeller fra Hoka One One er den alt man kan ønske seg stabilitetsmessig!

Design: Enkelt, men smakfullt. Hoka One Ones modeller har hatt en tendens til å se litt klumpiga ut med sine maxade sulor, men det er inget man kan säga om Arahi.

Sammanfattning: Trots att testpanelen till en början upplevde Arahi som aningen motsträvig mjuknade snart både skon och våra testare. Arahi chockar genom att på samma gång vara både väldigt lätt och väl uppbyggd, något som gör att den sticker ut i sin genre. Om du länge dragits med skadebekymmer eller har ett tungt löpsteg är Arahi skon för dig. Den tjocka dämpningen ger dig en mjuk fotisättning och ser samtidigt till att du inte trampar snett när du springer på hårda underlag. En hjelpande hand medan du tränar upp ditt löpsteg!

Test av: Salming, Grayhound

Salming löparskor

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Utmärkande egenskaper: Sin fantastiska förmåga att klara av hårda underlag. Den klarar även väta och kyla bättre än många andra löparskor.

Vekt: 278 gram.

Passar dig som: Springer långa distanser på hårda underlag. Den här skon är en tuffing!

Størrelse og passform: Greyhound har en "sokkekonstruksjon" som gjør at den smiter åt tight om foten som en strumpa.

Komfort: Ved en første anvendelse føles sulan aningen platt og formløs, men etter några vändor tar den revansch! Jätteskön, mjuk dämpning som ger hjälp vid frånskjutet, utan att ge en överdrivet studsig känsla.

Design: Stilrent grå, presis så som navnet antyder.

Sammanfattning: Grayhound synes å trenge litt oppvarming før den blir helt bekväm, men därefter finns inget mer att önska. Den er spesielt utvecklad för att användas på hårda underlag och har en greppstyrka som kompenserar för regnväder. Också skons ovansida i slitstark mesh står sig extra bra mot väta och fukt och uppges vara hela 25 procent starkare än de material som Salming tidigare använt. Värt att tänka på är att skon är något varmare än övriga modeller i testet och gör sig bäst under vår- höst och svala sommarkvällar!

Test av: New Balance, 890

Löparskor New BalanceRekommenderat pris: 1 295 kroner

Utmärkande egenskaper: Ekstremt lette, velventilerte og komfortable.

Vekt: 225 gram.

Passar dig som: Gärna springer med mer uppbyggnad för hålfoten eller som har en tyngre fotnedsättning på hälen.

Størrelse og passform: Skon sitter bekvämt på foten med en ovansida av mjukt meshtyg. På mer påfrestande underlag finns en liten risk att halka runt lite, när tyget ger med sig mer än vad det kanske borde.

Komfort: En superkön sko rakt igenom med bra dämpning och stabilitet.

Design: Liksom bidragene fra Salming og Under Armour har New Balance satset på en farge som holder i lengden. De her vit/grå snyggingarna tröttnar du inte på, även om de ska användas i flera säsonger.

Sammanfattning: Som kärlek vid första ögonkastet! New Balance 890 er en lett sko som samtidig tilbyr alt du kan ønske deg i form av dämpning. Ovandelen er gjord i bekväm mesh som ventilerar till den grad att du kan känna luften strömma in till foten, perfekt för varma dagar! Designet er dessuten et stort pluss. Noe opraktiskt med den ljusa kulören som lätt blir skitig, men på asfalt i strålande sol är skon grym.

Test av: Nike, Air Zoom Vomero 14

Nike Löparskor

Rekommenderat pris: 1 495 kroner

Utmärkande egenskaper: Air Zoom Vomero tar den responsiva dämpningen till helt nya nivåer!

Vekt: 308 gram.

Passar dig som: Vill ha en pigg mängdträningssko med högt drop, men som ändå inte vill prioritera bort en ordentlig uppbyggnad.

Størrelse og passform: Forstärkningar vid hälen gör att skon sitter som en smäck på foten! I övrigt är den true to size och din vanliga storlek rekommenderas.

Komfort: Det blir faktisk ikke skönare än så här i en löparsko, i alla fall inte enligt testpanelen, som gett Nike Air Zoom Vomero full poäng!

Design: Enkel, men hva gjør det? Vi tröttnar aldrig på de helsvarta alternativen och dessutom kommer skon i fler färgkombinationer.

Sammendrag: Det her er skon vars främsta styrka också är dess enda svaghet! Mjukheten i sulan gjør seg best på hårda underlag, men kan bli et problem i terräng där den i stället upplevs för mjuk. På asfalt fanns inget ont att säga om varken grepp eller dämpning, där är den som allra bäst. Air Zoom Vomero tappar heller ikke i komfort for varje användning, utan håller passformen pass efter pass.

Test av: Puma, Hybrid NX

Puma löparskor

Anbefalt pris: 899 kroner

Utmärkande egenskaper: Puma Hybrid NX er en krysning mellom street style og prestanda. Den er også billig for å være en løparsko i toppklasse.

Vekt: 318 gram.

Passar dig som: Föredrar kortare sträckor. Skon kan också med fördel bäras av dig med smala fötter.

Størrelse og passform: Noe avsmalnad modell som kan oppleves litt vel tight om du er van vid breda skor.

Komfort: Studsig känsla i sulan, trots skons tydliga paralleller till en vanlig sneaker.

Design: Löparsko möter sneaker, i en klassisk fargekombinasjon av blått, rødt og hvitt.

Sammanfattning: Spørsmålet er om dette er en løparsko med innslag av sneaker eller tvärtom? Pumas löparsko- og sneakerhybrid er betydligt hårdare och styvare än sina konkurrenter samt lite tyngre. Skon rekommenderas inte för långdistanser, utan används med fördel vid korta sträckor. Är även perfekt på semestern när du bara vill packa ned ett par skor i väskan, som ska funka både på stan och på en löprunda. Trots hårdheten känns yttersulan både studsig och väldämpad och har en fullt godkänd komfortkänsla.

SHOPPA HÄR: Se vårt stora utbud av löparskor

LÄS MER: Test! De beste skoene for henne