Test av vinteroveraller för barn 2017 Image

Test av vinteroveraller for barn 2017

Årets viktigste innkjøp til barngarderoben er uten tvekan overallen. Her er barneoverallen som får best i test.

Vi samlade ihop tio barn i olika åldrar som fick testa sig igenom några av våra mest sålda barnoveraller. De har sedan tillsammans med sina föräldrar utvärderat plaggen, vilket förhoppningsvis kan hjälpa dig att hitta rätt overall för just ditt barn!

Test av: 8848 Altitude, Tini Coverall

8848

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Vannpelare: 20 000

Färger: Finnes også i grått og rosa.

Sammanfattning: En lett overall med gjennomtänkta detaljer.

Testpanelen säger:

8848 Altitude har gjort en overall som er både fin og funksjonell. Overallen er vind- og vattentät och är till och med försedd med tejpade sömmar, så att ingen väta kan tränga in. Den har også en bra beskyttelse mot snø ved foten som holder tätt mot stöveln.

- Min sønn som testet overallen er fire år og kommer uten problem i og ur den på egen hånd. Han tycker också att overallen är både snygg och skön att ha på sig, säger en av mammorna vars barn är med i testpanelen.

Det eneste minuset fra forældrene til barna i testpanelet er at det finnes for få reflekser på overallen, det finnes bare en refleks rundt ett smalben og to stycken runt halva handleden.

- Når overallen ble testet var det ikke iskallt ute. Overallen har vaddering, men riktigt kalla dagar kan det nog vara bra med extra värmande lager, säger en pappa till ett av barnen i testpanelen.

Andre smarte detaljer som bør nevnes er avtagbara och slitstarka remmar under foten, förstärkningar över knän och rumpa samt justerbar resår i midjan. Pluss for at ytskiktsbehandlingen er fri fra skadelige perflourerande ämnen.

- En lättviktsoverall som är enkel att röra sig obehindrat i. Vi rekommenderar den till andra, säger en förälder till en treårig pojke.

Test av: Reima, Gotland

reima

Rekommenderat pris: 1 245 kronor

Vattenpelare: 15 000

Färger: Finns också i blått och svart.

Sammanfattning: Gosig overall med gott om reflexer.

Testpanelen säger:

Reimas overall Gotland är väldigt fin, främst tack vare den lurviga fuskpälsen på luvan. Både luvan och syntetpälsen är avtagbara. Huvan är djup och täcker ovanligt bra.

- Hele overallen er laget i et kjempebra materiale som er vind- og vanntett og som samtidig som det varmer skönt og har ekstra isolering over rumpan. Det här är en så pass varm overall att lekstunder sittandes i snön inte lär vara några problem, säger mamman till en dotter på ett och ett halvt år.

Det finnes ikke så mange negative saker med den her overallen, men den er noe klumpig å röra sig i, trots resårer i både midja, ärmslut och benslut.

- Den er också något tung och stor i storleken, påpekar en annan förälder.

Noen av de viktigste funksjonene med overallen er avtagbara slitstarka remmar under foten, bra och långa dragkedjor samt utspridda tunna reflexer över ben, rygg, axlar och bröstficka.

Test av: Molo, Polaris

molo

Rekommenderat pris: 1 595 kroner

Vattenpelare: 10 000

Färger: Finns i ytterligare fem mönster och färger.

Sammanfattning: Fleeceoverall med oemotståndligt mönster.

Testpanelen säger:

Molo er kända för sina prints och mönster och Polaris-overallen är inget undantag. Men den er ikke bare fin, den er også veldig bekväm och tålig.

- Väldigt mysig overall med ett skönt fleecefoder. Vår dotter som snart er fire år tar på og av den uten problem. Hon tycker att overallen är mycket fin med ett mönster som sticker ut. "Den är mjuk som en sovsäck, jag vill ha den hela tiden", sier hon, forteller mamman til ett av barnen i testpanelen.

Perfekt med långa vattentäta muddar vid benslutet som lätt går att dra över stöveln eller skon, och bra med avtagbara och tåliga remmar att dra under skon.

Foräldrarna i testpanelen uppskattar att det inte finns fickor som annars snabbt fylls med fina stenar och andra "fynd". Men at resåren i midjan inte går att justera ger minuspoäng.

- Minus for at overallen saknar extra skydd över rumpan. Overallen har reflexer formade som stjärnor på byxbenen baktill vilket vår dotter tycker är otroligt snyggt. Det finns även en tunn reflexlinje som går längs hela fram- och baksidan, på bredden över ärmarna och på höjden från skuldrorna och bröstet ner mot benslutet. Vi hade dock gärna sett en extra lite större reflex på ryggen, säger pappan till ett av barnen i testpanelen.

Test av: Penguin Snowsuit, Isbjörn of Sweden

penguin

Rekommenderat pris: 1 995 kroner.

Vattenpelare: 15 000

Färger: Finns i sju andra fina färger.

Sammanfattning: Miljövänlig lyxoverall.

Testpanelen säger:

Isbjörns overall er den dyreste i testen, og det er forståelig med tanke på de mange sertifiseringene bare den her modellen er försedd med. Den er bland annat certifierad med Bluesign, vilket betyder att den har tagits fram på ett schysst sätt för både människa och miljö.

- Vilken snygg overall! Lätt att ta på sig också faktiskt, säger ett av barnen i testpanelen som är fem år gammal, som även gillar den stora bröstfickan.

Det finnes reflekser på ermarna, baktill på benen och över ryggen men föräldrarna till barnen i testpanelen hade önskat att de var något större.

- Justbar resår i midjan, vilket är ett stort plus! Overallen är fodrad men känns relativt tunn och är lätt att röra sig i. Luvan är avtagbar och har ett fleecefoder som även går längs halsen så att det blir skönt för hals och haka. Overallen har avtagbara och tåliga remmar att dra under skon och extra remmar ingår dessutom, säger mamman till en fyraårig pojke i testpanelen.

Test av: Snötind Ins Kids Coverall, Bergans of Norway

bergans

Rekommenderat pris: 1 795 kroner

Vannpelare: 10 000

Färger: Finnes også i rosa og rødt.

Sammanfattning: Den perfekte overallen for aktive barn.

Testpanelen säger:

Den her fôrede overallen er virkelig gjord for lek og bus. Den er produsert i et funksjonsmateriale som er enkelt å røre seg i og som er både vind- og vanntett. Barnen som testet den synes den er veldig behagelig.

- Cool, i den her kan jeg åka skidor, säger en sexårig pojke i testpanelen, som också gillar att förstärkningarna på knäna och armbågarna är diskreta.

En fin detalj på overallen er sidodragkedjan, som gjør at overallen får en kul anorakk-känsla. I övrigt väldigt stilren. Bra med reflexer på rygg, armar och ben, men de kunde ha varit lite bredare.

- Overlag känns overallen väldigt lätt och smidig. Overallen har ikke resår i midjan, endast lite intag i ryggen. Det finnes justerbara remmar under foten i silikon, vilket är supersmart då de med vanlig resår tenderar att nötas sönder efter två månaders användning. Vi gillar att det inte är en "innervante" vid ärmsluten då dessa är i vägen när man ska ha vantar på, säger pappan till en av föräldrarna i testpanelen.

Test av: Didriksons, Björnen Kids Coverall

Didriksons

Rekommenderat pris: 1 195 kroner.

Vattenpelare: 10 000

Färger: Finns i ytterligare sex varianter.

Sammanfattning: Stilren klassiker til bra pris.

Testpanelen säger:


Stilren, bekväm och smart overall. Det smarte er blant annet at den har refleksdetaljer, avtagbar luva, samt insydd navnetikett der det finnes plass for flere navn - hvilket er bra for den som vil la yngre syskon erva. Dessutom är den vattentät.

- Jag gillar att den är vattentät och går att justera i ben- och armlängd samt i midjan. Det er superbra siden barn ofta har vuxit några centimeter från början av vintersäsongen till slutet av densamma. Det gjør ju också att det finns möjlighet att kunna använda överallen två säsonger, vilket är ekonomiskt, säger mamman till en av testbarnen.

At overallen er relativt lett gjør at barnet får stor bevegelsesfrihet. Det gjør også at den er lett for barnet selv å ta på og av overallen.

- Väldigt snygg och skön! Jag gillar färgen också, den känns smurfig, säger en femårig pojke i testpanelen.

Test av: Lindberg, Atlas Overall

lindberg

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Vattenpelare: 15 000

Färger: Finnes i tre andre färgställningar.

Sammanfattning: Skön och funktionell overall till bra pris

Testpanelen säger:

- Supercool, var første reaksjon fra en treåring i testpanelen, som er känd för att ha en väldigt stark vilja. Sedan kom han smidigt både i og ur overallen på egen hand.

Den her vanntette overallen er vanntett, har tejpade sømmer og avtagbara remmar under foten. Mange fine detaljer både designmessig og for økt funksjon - som mjukt fleecefoder i ryggen og over rumpan, mjuka muddar som er sköna mot handlederna när barnet vägrar vantar och gott om reflexer.

- Halsöppningen är inte för tight och skaver därför inte heller på barnets haka, och det finns gott om utrymme för en halsduk. Ett tips er å utnytte muligheten til å tighta til midjan med resår. Formen på overallen tenderar annars att se lite konstig ut, även om det nog är skönt för barnet, säger mamman till ett av barnen i testpanelen.

På minussidan hamnar overallens avsaknad av förstärkningar på utsatta ytor som knän och rumpa. Är du mellan två storlekar, ta den större, för den är lite liten i storleken.

LÄS MER: Overallen som er best i test 2016