Test av tennisskor för män 2018 Image

Test av tennisskor för män 2018

Spelar du tennis på hardcourt? Då ska du spana in vårt stora test av tennisskor för herrar. 

SHOPPA HÄR: Spana in hela vårt utbud av tennisskor

Test av: Nike Air Zoom Cage 3 Hardcourt

Nike

Rekommenderat pris: 1 295 kronor 

Finns i färgerna: vit/blå, /röd, grå/svart/vit, svart/vit, blå/grå/vit, beige/svart/turkos, vit/svart

Sammanfattning: Stabil sko för den aggressiva spelaren. 

Testpanelen säger: 

Air Zoom Cage 3 Hardcourt från Nike är stabila och komfortabla samtidigt som de också ser bra ut. Du som spelar i dem får bra kontakt med underlaget och även du som är en snabb och aggressiv spelare får supporten du behöver av en tennissko. 

– De här skorna ger dig bra balans och du känner dig alltid redo att röra på dig. Jag tycker att den passar en modern spelare som är rörlig på banan och behöver dämpning i sin sko men inte så pass att det blir svampigt, säger en av testarna.

Det sämsta med skorna är att de är lite varma, du får inte in så mycket luft i skorna. 

– Skon är designad på ett sätt så att foten känns inlåst. Det är riktigt skönt när du spelar och hälgreppet är utmärkt. Du kan verkligen lita på skon när du spelar. Det gör däremot att skorna inte andas så bra. Extra noga med tennisstrumpor som transporterar bort svett alltså, säger en av testarna. 

Test av: Asics Gel Court Speed

Asics

Rekommenderat pris: 1 295 kronor 

Finns i färgerna: gul/blå

Sammanfattning: Perfekt för dig som gillar Asics löparskor.

Testpanelen säger:

Om du gillar Asics löparskor är chansen stor att du även gillar deras tennisskor. Du får en lätt och slimmad tennissko, som samtidigt ger den där stabiliteten som efterfrågas.

– Jag tycker att det känns som att skon har ett hålfotsstöd, eftersom de sitter så anpassat efter foten. Det ger riktigt bra stabilitet vid stopp och vändningar och det avlastar fötterna så att de inte blir trötta ens efter två timmars tennisspelande, säger en av testarna.

Skon uppfattas som skön och ventilerande av testpanelen, men trots att den är dämpad tyckte vissa att den kunde varit ännu mer uppbyggd.

– Det är bra dämpning i framfoten men jag skulle önska aningen mer i hälen. Det är inget som stör under spelet, men när jag plockar bollar känner jag att det är en komfort som saknas. Jag gillar när en sko är superresponsiv, säger en kille i testpanelen. 

Test av: Adidas Novak Pro

Adidas

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Finns i färgerna: blå

Sammanfattning: Snygg och mångsidig tennissko.

Testpanelen säger: 

Det här är Novak Djokovics tennissko, men tyvärr betyder inte det att du spelar som honom bara genom att snöra på sig skorna. Däremot får du en sko med väldigt god komfort, som sitter relativt slimmat, från hälkappan över framfoten, vilket ger en stabil känsla.  

– Trots stabiliteten är skon flexibel i vändningar och förflyttningar. Bra grepp mot underlaget för vändningar åt alla håll, sulan ger en bra och mjuk dämpning, säger en kille i testpanelen.

Skon har en ventilerande ovandel, men precis som i de flest andra tennisskor så blir foten varm efter en timme på banan. Alla i testpanelen uppskattar också hur tennisskon ser ut.

– Gillar färgkombon som ger en ganska neutral look men ändå stilren och snygg på samma gång. Dessutom är det en komfortmässig pärla, säger en av testarna.

Test av: Wilson Kaos 2.0 

Wilson

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Finns i färgerna: vit/svart

Sammanfattning: För dig som vill ha maximal snabbhet.

Testpanelen säger: 

Wilsons nya tennissko är i motsats till sitt kaosartade namn en stabil och bekväm sko. Den ger ett bra grepp utan att fastna i banan. 

– Skon är lite stel och lätt lutad framåt, vilket uppskattas eftersom det hjälper spelaren att hålla sig på tå och spela ett aggressivt spel. Konstruktionen med innersocka tillsammans med dämpningen gör att den här skon ger en extra skjuts i steget, säger en av testarna.

Ventilationen var inte skons bästa egenskap, däremot lättheten. Designmässigt känns skon som en klassiker i modern tappning, gjord i vitt med mörka partier. 

– Designen är basic men ändå lite kul, man undrar om Spindelmannen har besökt fabriken när skorna tillverkades? säger en testperson. 

Test av: Babolat Propulse Fury

Babolat

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Finns i färgerna: gul

Sammanfattning: Lyxig tennissko som har det mesta.

Testpanelen säger: 

En tennissko som sitter bra på fötterna med sin höga passform som ger god stabilitet. 

– Innerskon är som en helhet, som en strumpa, som gör att foten inte halkar omkring inuti skon. Skön dämpning på bakre delen av skon och en lite mer nära känsla fram som gör att skon känns skön utan att vara klumpig, säger en av testarna.

Sulan har ett bra stöd i kanterna som gör att du inte behöver vara det minsta orolig i snabba vändningar. Oavsett vilken riktning du förflyttar dig i ger de här skorna bra grepp. Dessutom har de en väldigt bra hållbarhet, tack vare ett skal av hårt gummi som gör skon slittålig. Den känns genomarbetad och lyxig i sin helhet.

– Grym sko för alla oss som gillar lite mer moderna tennisskor med lite färg. I övrigt så känns skon som att den har bra förstärkningar på ställen som klassiskt slits, speciellt på hardcourt, säger en kille i testpanelen. 

Test av: Nike Air Zoom Ultrafly Low Hc

Nike

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Finns i färgerna: svart/beige

Sammanfattning: Dämpning som ger en känsla av att gå på moln. 

Testpanelen säger: 

En väldigt stabil sko med låg profil och bra fäste, men som ändå går att glida lite på – vilket man ibland vill. Samtidigt har skon supermycket studs i sulan.

 – Riktigt bra dämpning och nästan lite studsig när man spelar, och det uppskattas ju. Väldigt tighta skor inledningsvis, men spänningarna släppte efter några minuter och då satt skon helt perfekt, säger en testperson.  

Tennisskon uppfattas som väldigt lätt trots den goda responsen i skon. Passformen är även här strumplik, vilket gör att den känns som ett med foten. 

– En otroligt väldesignad och modern tennissko med väldigt få saker att klaga på. Komforten och funktionen är nästintill oslagbar! 

LÄS MER: Stort test av tennisskor 2018