Test av våra bästa linerjackor för honom Image

Test av våra bästa linerjackor för honom

Behöver du en mångsidig jacka som funkar både som ytterlager under hösten och våren samt som mellanlager på vintern? Då är linerjackan rätt val. Här är modellerna för honom som är bäst i test!

Snygg och värmande 

Peak PerformanceTest av: Peak Performance Helium Hood Jacket

Rekommenderat pris: 1 395 kronor. 

Finns i färgerna: mörkblå och svart

Passform: Väldigt true to size. Den här jackan är tight utan att upplevas som för tight. Men den är slimmad och lämnar inte mycket plats mellan kropp och jacka. 

Komfort: En lätt och tunn jacka som sitter väldigt skönt på. Den håller en perfekt värme nu i början av hösten men bör bytas ut mot en varmare jacka när temperaturen passerat nollsträcket. 

Design: Supersnygg jacka! Det vågiga mönstret ger en modern känsla som hyllas av testpanelen. Färgen känns helt rätt i höst. 

Sammanfattning: En väl designad jacka med 90 procent anddun och 10 procent fjädrar som ger en fluffig känsla och värmande effekt. Jackan är något varmare än andra jackor i testet och du kan med fördel ha den som ytterlager när det är plusgrader. Plus för jackans anpassningsbara luva som värmer och håller blåsten borta. Testpanelen gillar verkligen den något tightare passformen. Litet minus för att jackan kan upplevas som något för tjock för att användas som mellanlager. En värmande jacka som håller en hyfsat god andningsförmåga samtidigt som den skyddar mot vind och till viss del väta. Bra där Peak! 

Perfekt som mellanlager 

WyteTest av: Wyte Olle 

Rekommenderat pris: 799 kronor. 

Finns i färgerna: svart och blå

Passform: Normal i storleken men med en rymligare passform. Du som är väldigt bredaxlad kan uppleva den här modellen som något tight upptill, i övrigt är det en passform som passar bäst för dig med en rakare kropp. 

Komfort: Du får full rörelsefrihet i den här modellen. Den sitter bra och värmer lätt under tidig höst. 

Design: En neutral design. Inget som sticker ut och drar till sig blickar, men en modell och look som passar de allra flesta.  

Sammanfattning: En hybridjacka med dunstoppning fram och bak samt ärmar i nylon och polyester. Avsaknaden av luva och det tunna materialet gör den här jackan perfekt som mellanlager. Den värmer något men gör sig bäst i kombination med underställ och skaljacka. Jackan är stoppad med 90 procent anddun och 10 procent fjädrar (endast dun som är restprodukter från matindustrin) och ger en rätt fluffig feeling. Den är mjuk och behaglig utan att ge en wow-känsla. En praktisk jacka att packa med på skidresan. 

Grym passform 

AdidasTest av: Adidas Varilite Hood Jacket 

Rekommenderat pris: 1 195 kronor. 

Finns i färgerna: svart

Passform: En något mer slimmad jacka som är normal i storleken. Den är mer figursydd än andra jackor i testet och sitter perfekt på dig med bredare axlar och smalare midja. 

Komfort: Väldigt tunn jacka som känns svalare än andra modeller i testet och med fördel används under den tidiga hösten innan det blivit allt för kallt. Den sitter skönt på kroppen utan något som stör eller skaver. Plus för resåren i ärmsluten och nederdelen av jackan som ser till att ingen kall luft kommer in. 

Design: En lite mer avskalad jacka med en clean look och glansig finish. Känns väldigt sportig och passar perfekt på fotbollsmatcher eller under andra utomhusaktiviteter. 

Sammanfattning: Sportfantasten bör se hit! Den här modellen har en slimmad passform och sitter riktigt bra på kroppen. Den är skön och bekväm att ha på sig, fyllningen med 80 procent anddun och 20 procent fjädrar ger ett mjukt och fluffigt intryck. Plus för innerfickan som håller din mobil i säkert förvar. På minussidan hamnar luvan som upplevs som aningen liten. Den här modellen är inte varmast i testet men funkar fint för blåsiga höstdagar när det är omkring 5-10 plusgrader utomhus.  

Klassisk design 

2117 of SwedenTest av: 2117 of Sweden Vallerås 

Rekommenderat pris: 999 kronor. 

Finns i färgerna: mörkblå och blå

Passform: Du får en generös ärmlängd och en något rymlig passform kring magen i den här modellen. Resåren nedtill ger ett bulligare intryck samtidigt som den håller jackan tät. 

Komfort: Isoleringen i syntetisk primaloft ger en mjuk känsla och det är ett väldigt tunt material. Du kan med fördel ha en skaljacka ovanpå utan att du känner dig för påpälsad. 

Design: Plus för färgen som är en snygg kombination av blått och grått. I övrigt är det en mycket klassisk dunjacka som hade kunnat vara lite roligare.

Sammanfattning: En nyhet för hösten som känns som ett säkert val. Du får en något värmande jacka med syntetstoppning som är mjuk och skön. Jackan passar bäst som ytterlager när det är ett par pulsgrader men fungerar desto bättre som mellanlager när graderna ligger under nollan. Materialet upplevs inte som slitstarkt men inte heller skört, det håller bäst under en skaljacka. Luvan är inte anpassningsbar, vilket hade varit en fördel under blåsiga dagar. I övrigt en snygg jacka som du kan ha till och från jobbet men även packa med på vandringen utan att den tar för mycket plats. 

Budgetfavorit! 

SE-WYTE HERR JONATHAN.jpgTest av: Wyte Jonathan 

Rekommenderat pris: 899 kronor. 

Finns i färgerna: gråsvart och blå.

Passform: En rymligare jacka som ger mer plats åt armar och mage, men ändå håller sig inom den normala storlekskurvan. Passar bäst för dig som är något bredare då den raka modellen inte har någon resår nedtill som håller in jackan. 

Komfort: Jackan är extremt lätt och känns knappt av på kroppen. Den sitter bekvämt utan något som stör eller skaver. Minus för luvan som upplevs som aningen liten och inte riktigt täcker pannan när det blåser. 

Design: Delar av testpanelen älskar den cleana looken och menar att den passar precis alla. Andra hade föredragit något mer utstickande som mönster, färg eller speciella detaljer. 

Sammanfattning: Med en rymligare passform passar den här modellen dig som inte är helt bekväm i supertighta jackor. Isoleringen består av 90 procent anddun och 10 procent fjädrar (allt är restprodukter från matindustrin) och ger en fluffig finish på jackan. Testpanelen hade önskat en större luva som går fram över pannan. Den här modellen används främst som ett ytterlager under kyliga höstdagar då den kan upplevas som lite för bullig som mellanlager. Jackan ger en helt perfekt värme under soliga höstdagar runt 10 plusgrader. 

Funktionella detaljer 

HaglöfsTest av: Haglöfs Essens Mimic Hood 

Rekommenderat pris: 2 195 kronor. 

Finns i färgerna: grön/blå och blå.

Passform: Normal i storleken. En rakare passform som är mer rymlig kring magen och armarna. Ger en lite fluffig känsla tack vare syntetstoppningen QuadFusion Mimic.  

Komfort: En av de varmare jackorna i testet. Det är fortfarande en tunn linerjacka, men den här modellen värmer skönt både när det är några plusgrader utomhus och tills det är dags att plocka fram din varmaste jacka. Den är bekväm och ger en mjuk känsla. 

Design: Den här modellen ger en härlig outdoor-känsla och känns given att ha med ut på vandringen. Men det är inget för storstadsbon att bära till och från jobbet. 

Sammanfattning: Funktionalitet är A och O i Essens Mimic Hood. Varje detalj är genomtänkt; allt från den värmande syntetisoleringen till den anpassningsbara luvan och stretchpartierna under armarna som ger bättre rörelsefrihet. Jackan är dessutom tillverkad i ett återvunnet material, vilket känns extra bra!  Designmässigt är den här jackan en given vinnare i friluftslivet. Den är både tunn och lätt, men upplevs ändå härligt fluffig tack vare den packade isoleringen. Den tighta passformen gör att du även kan använda den här modellen som ett värmande mellanlager, även om den gör sig bäst som ett ytterplagg.  

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av linerjackor  

LÄS MER: 10 höst och vintervarma köp för honom 

LÄS MER: Bästa utrustning för löpning under höst och vinter