Test av nya löparskorna Saucony Freedom ISO 2 Image

Test av de nye løparskorna Saucony Freedom ISO 2

Sommarnyheten Saucony Freedrom ISO 2 er snarlik sin föregångare, men strået vassare. Här är löparskorna för dig som vill springa lätt och dämpat!

saucony

Testpanelets utlåtande

Vad: Löparskor

Märke: Saucony

Modell: Freedom ISO 2

Rekommenderat pris: 1 795 kroner

Dropp: 4 mm fra hæl til tå

Herrmodell: Finns i vitt och svart (herrmodellen visas på bilderna i den här artikeln)

Dammodell: Finns i vitt och svart (de vita skorna är en del av White Noise Collection)

Omdöme:

Nettopp som sin föregångare är nya Freedom ISO 2 lätt, luftig och ett bra val för dig som bara vill köpa ett par löparskor, och som därför måste fungera för i princip alla storts löprundor. Små, smarta justeringar på skon mot den tidigare modeller, som lite tjockare dämpning, en uppdaterad överdel och en mer flexibel yttersula är skillnaden mot tidigare. Skon upplevs också som lite bredare vid tårna och liiite, lite större i storlek. Passformen er veldig bra, bedre enn mange tidligere modeller fra Saucony.

Skon er en mengdetreningssko for deg med et nøytralt løpesteg. Ikke det optimale valget for raske intervaller eller for deg som pronerar kraftig, men noe som går hjem hos de aller fleste. Känslan är lätt och dämpad, tänk Adidas Boost eller Nike React, så kommer du nära. Ovandelen ger en mjuk känsla och tyget andas verkligen extremt bra, perfekt nu när det är så fruktansvärt varmt ute.

Den første känslan när du provar skorna är att de är väldigt sköna på foten. Skon ger efter lite och är på gränsen till lite svampig i hälen, så om du gillar hårda skor som sitter snortight på foten, är den här modellen kanske lite för mysig för dig. At det er så mye studs i skon gjør at du får riktigt bra skjuts i steget.

- Det här är de skönaste skorna jag ägt, utan överdrift! De väger nästan ingenting! Når du springer er skorna ventilerade, luftiga och svala, vilket knappast är standard för löparskor. En annan sak som utmärker skorna är hur mjuka de är, trots sin relativt tunna sula. Och tack vare vare att sulan är tunn, men ändå väldigt dämpande, tycker jag de är de perfekta all round-skorna, säger en person i testpanelen.

En annan deltagare i testpanelen tycker att de är bekväma att springa i oavsett underlag.

- Supersköna att springa i längs ojämna orienteringsspår då de dämpar bra men inte har ett så högt drop så du riskerar att vricka foten på ojämnt underlag. Sulans mönster passar bra för de flesta underlag, mönstret greppar ordentligt i skogen och är lika skönt på asfalt. Sulan känns även väldigt slitstark, du ska springa mycket innan den där dämpningen ger med sig!

Når Sportamores testpanel for løparskor viser en ny modell er det sjelden ALLA personer synes at samme sko er skön. Beroende på fotbredd og löpsteg brukar recensionerna spreta lite, men när det gäller den här skons passform är alla överens om att det är en hit.

- Främst upplever jag att passformen är underbar, det känns som att skon följer fotens form väldigt bra och ger ett ordentligt stöd utan att kännas för åtsittande eller tight, vilket jag tycker att många andra löparskor gör. Freedom ISO 2 er veldig lett og lett å klippe i, og det føles som at de sitter skikkelig ordentlig uten at du trenger å snøre dem så hardt. Jag brukar ha 42,5 i vanliga skor men går upp till en 43 i dessa för att de ska sitta perfekt, säger en kille i testpanelen.

LÄS MER: Saucony White Noise Collection har landat