Test av bästa CrossFit-skorna från Reebok Image

Test av bästa CrossFit-skorna från Reebok


Svårt att välja mellan Reeboks träningsskor CrossFit Nano och Speed TR? Vår testpanel vet vilken du ska välja! 

Som du redan vet är Reebok det enda varumärket som gör riktiga CrossFit-skor. De tre hetaste modellerna just nu är relanserade Nano 2.0, hajpade Speed TR 2.0 och skonyheten Nano 8.0. Svårt att välja vilka som ska bli dina nya träningsskor? Vår testpanel hjälper dig hitta rätt!

Test av: Crossfit Nano 2.0, Reebok

nano 2

Rekommenderat pris: 1 095 kronor

Herr: Blå

Dam: Lila

Testpanelen säger:

För vilka träningspass: Passar utmärkt för gympasset som ibland innehåller lättare wodar eller kortare löpdistanser. 

Känsla: Dämpningen i den mjuka sulan är skön, men upplevs som aningen svampig. Vid tyngre lyft och snabba vändningar blir den instabil och kontakten mot underlaget blir lidande. Den sitter hyffsat bra mot häl och över mittfoten och har en ganska bred tåbox. Tillsammans med den mjuka sulan och den väl ventilerade meshen på ovansidan blir den här skon ett riktigt bekvämt alternativ, men känns definitivt som en föregångare till de andra två, mer utvecklade modellerna. Det saknas till exempel en hårdare "kipping-clip" i hälen och testpanelen hade gärna sett att greppet över mittfoten varit bättre vid repklättring. 

Sammanfattning: Vill du ha en riktigt skön sko som andas och är lätt och mjuk, men inte ställer så höga krav på prestandan så är den här skon perfekt. Till utseendet slår den både Speed tr 2.0 och Nano 8 på fingrarna. Den är ju riktigt snygg! Den klassiska Reebok-loggan och de smakfulla färgkombinationerna gör den till en fröjd för ögat. 

Test av: Speed TR 2.0, Reebok

Reebok Speed TR 2.0

Rekommenderat pris: 999 kronor

Herr: Svart och grå

Dam: Grå och svart

Testpanelen säger:

För vilka träningspass: Grym allroundsko för CrossFit. 

Känsla: Den är superlätt och har en tightare passform än de två andra modellerna. Yttersulan gör skon flexibel nog att springa något längre distanser i, men är långt ifrån svampig. Tvärtom, den svarar riktigt snabbt och duger likväl till ett maxlyft av valfri disciplin. Yttersulan ger ett bra grepp och den räfflade mittsulan gör fotlåset till en barnlek. Hälen har en hård utbuktande del som är friktionsfri mot väggen vid handstand push-ups och meshen som omsluter foten är tunn och andas bra. 

Sammanfattning: Riktigt bra! Det här är en sko för den som inte vill besvära sig med att byta skor under passet, men vill kunna lyfta tungt och springa långt i samma workout. En dubbelknut är dock att rekommendera på originalsnörena. 

Test av: CrossFit Nano 8.0, Reebok

nano 8

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Herr: Grå, blå, grön och vit

Dam: Vit, grön, svart och grå

Testpanelen säger:

För vilka träningspass: Det här är en gedigen slitvarg som står pall för det mesta.

Känsla: Den är riktigt stabil i lyften och sulan ger bra respons. Yttersulan är betydligt styvare än de andra modellerna, men tillåter framfoten att flexa fint och förser skon med ett bra grepp. Skon gör jobbet i de allra flesta momenten, men kan kännas platt och klumpig i steget under löpturen. Den är definitivt den tyngre av de tre och passformen lämpar sig bäst för den bredfotade. Insidan är skönt vadderad, men känns onödigt varm och dessutom är ventilationen begränsad. 

Sammanfattning: Behöver du en slitstark sko som klarar av de tuffaste passen är Nano 8.0 ett bra alternativ. Perfekt till den som gärna lyfter tungt, och ofta i plattare skor, och sätter högt värde i stabilitet. Kanske inte lika estetiskt tilltalande som varken Nano 2.0 eller Speed TR 2.0, men kvaliteten i den här skon känns odiskutabelt som den bästa av de tre.

LÄS MER: Här är CrossFit-elitens favoritpass