Test! Årets topp 10 bästa tights Image

Test! Årets topp 10 beste tights

Til gymmet, løpesporet eller som trendplagg - tights kan du ikke få for mye av. Her er årets ti modeller som er best i test!

Det her testet er fra 2019. Se vår siste test av tights her: Beste tightsen 2020!

Uansett om du liker tights med høy midje, sømløse modeller eller kompresjon kommer du til å finne din nye favoritt i det her testet. Her er våre topp 10 modeller fra merker som Nike, Adidas, 2XU, Better Bodies og Casall med flere!

Rockaway Tights, Better Bodies

Rock Away Tights Better Bodies

Finns i färgerna: Rød, grønn, lysgrå, grå, blå, svartog lila.

Passar till: Yoga, gym, promenader och hemmachill.

Beste egenskaperna: Det absolutt beste er at de er så mjuka och följsamma. Noen i testpanelen hevder bestämt att Rockaway Tights går lika bra att använda på gymmet som hemma i soffan.

Det hadde kunnet være bedre: Materialet er ganske tunt, noe som gjør at du kanskje ikke vil bruke dem til de aller dypeste marklyftene. Da risikerer de at upplevas som aningen genomskinliga.

Sammanfattning: Det her er verkligen något för dig som gillar tights med hög midja. Tightsen fra Better Bodies sitter høyt og komfortabelt, med en bred linning som sitter åt uten å skava. I övrigt är de både följsamma och mjuka - som perfekta för att lugnare yogapass, men även bra för dig som vill ha full rörelsefrihet i gymmet. Sist men ikke minst vill testpanelen även lyfta fram att de finns att få i mängder av olika färger (även om den här testade modellen i mörkrött är den absolut snyggaste!).

Joy, Blacc

Blacc joy

Finnes i färgerna: Blå, svart/grå, röd/orange, orange/okra,grön/deep teal, blå/orange, svart/mönstrat och röd.

Passar till: Löpning och viss gymträning.

Bästa egenskaperna: Designet er det beste med de her tightsen fra Blacc, som finnes i hele 8 forskjellige farger, var av vissa är diskreta medan andra mer utstickande. Her finnes minst en farge som passer akkurat deg og din smak!

Det hadde kunnet vært bedre: Testpanelen hade gärna sett att materialet var aningen mer följsamt, men tyget är absolut inte så pass stelt att det stör dig under löprundan.

Sammanfattning: Det her er et par sköna, snygga tights som främst lämpar sig för löpning men även går att använda på gym. De har en normalhög midja med bred linning som sitter tight og skönt, utan att skära in. Også takksamt er at det ved midjan finnes en resår og snörning, så at du kan tilpasse passformen etter behag. Vill du till exempel trycka på under intervallträning kan det vara skönt att dra åt lite extra så att de hålls på plats. Sist men ikke minst vil testpanelet også uppmärksamma priset. Her får du mye tights for pengene!

Louise Tights, Kari Traa

Kari Traa Louise

Finns i färgerna: Röd, blå/röd, svart, svart/neon,blå/ljusblå, grön, röd/rosa och blå.

Passar till: Löpning, gym och all högintensiv träning.

Beste egenskaperna: Det beste er hvor perfekt de sitter! Vid bensluten finns dragkedjor så att tightsen ska vara lätta att komma i, och längst ned vid fållen ligger en rand av silikon.

Det hadde kunnet vært bedre: De i testpanelen som föredrar en hög midja hade gärna sett ett bredare midjeband på de här tightsen, men det är mest en fråga om tycke och smak.

Sammanfattning: Tightsen från Kari Traa är ett riktigt kap för dig som letar efter ett par sköna tights för löprundan eller gymmet. Tack vare smarta funktioner som silikonränder, dragsko och dragkedja sitter de som en smäck vid all högintensiv träning. Også bra er at vissa av färgerna som tightsen finns i kommer med reflekterande detaljer. På så måte forsikrar du deg om at synas under de mörka kvällsrundorna i löparspåret.

Power Tights MR, Nike

Nike Power Tights

Finnes i färgerna: Svart och blå.

Passar til: All slags trening på gymmet samt til en dag på stan. Du gjør absolut helt rätt i att matcha de här Nike-tightsen med ett par bekväma sneakers och en oversized hoodie.

Beste egenskaperna: Designen er nok likevel det absolutt beste, må testpanelet erkjenne, også om det meste er klockrent med den her modellen.

Det hadde kunnet vært bedre: Ja, hva skal man si? Forutsatt at du kjøper riktig størrelse er de her tightsen ren perfeksjon, men de tenderer til å være litt små i storlekarna. Kjøp derfor en større modell om du velar mellom to.

Sammanfattning: Liksom ovan testade One Tight frånNike är den här modellen från samma märke hur bekväm som helst. Den høye midjan har en bred linning som ser til at du ikke har en midja som skjærer i magen når du gjør sit ups eller marklyft. I övrigt är de väldigt snygga samt transporterar fukt precis som de ska. Om du hellre sticker ut än smälter in så finns de även i en iögonfallande blå nyans, som garanterat kommer göra succé i början av nästa år, då en mer färgsprakande färgpalett förväntas bli trendig!

Kompresjonstights med trykk i mellomhøyde, 2XU

Mid Rise compression tights 2xu

Finnes i färgerna: Grå/svart, grön/svart, svart/gråog svart/mönstrad.

Passar till: Löpning, gym och all lågintensiv träning.

Beste egenskaperna: Den graderade kompressionen är förstås det som testpanelen får upp ögonen för! 2XU er kända för sina högklassiga kompressionsstights och inte heller den här gången gör de vår testpanel besviken.

Det hadde kunnet være bedre: De er aningen korta i benen. Du som er over medellängd riskerar att uppleva dem som 7/8 i stället för hellånga - inte helt fel kanske, men bra att veta om innan du köper dem.

Sammanfattning: Smakar det så kostar det, och smakar gör det. Själva säger 2XU att deras kompression är så pass avancerad att ett par kompressionstights kan skala bort hundradelar på milen - riktigt så noggranna har inte testpanelen tid till att vara, men att det är skönt med extra kompression är det ingen tvekan om. Som de fleste kompresjonstights er Print Mid-Rise Compression Tights lite kluriga å få på, men når du vel lyckats få dem på dig är de 100 procent supersköna. I övrigt ventilerar de väldigt bra och håller dig torr till och med under de riktigt svettiga HIIT-passen.

Power Tights, Blacc

power tights blacc

Finnes i färgerna: Svart/röd, svart/vit/rosa, blåcamo, grå/lila, blå/constalation AOP, svart, Rosa/Persimmon, blå/granit ochgrå/melange.

Passar till: Träning eller chill hemma i soffan.

Beste egenskaperna: Det beste med de her tightsen är hur mjuka och följsamma de är, utan att för den delen bli så pass följsamma att de inte sitter som de ska. Tack vare det mer hållfasta midjebandet är passformen kroppsnära och perfekt.

Det hadde kunnet vært bedre: Vissa i testpanelen anser att tightsen från Blacc riskerar att bli lite genomskinliga om du till exempel gör good mornings. Se därför till att du klickar hem rätt storlek och inte planerar att gå ned en storlek för att du gillar en tight modell. Det som händer är att materialet dras ut och gör tightsen mer genomskinlig än vad de är. I övrigt finns inget att anmärka på.

Sammanfattning: Det her er testets kanskje mest prisverdige tights. En annen klar fordel er at de finnes i så mange forskjellige farger og mønstre. Power Tights kommer i hela nio olika kulörer, där alla kan hitta minst en färg som passar just en själv. I övrigt är de väldigt bekväma och stretchiga, vilket innebär att du kan röra dig helt fritt utan att behöva oroa dig för att hindraras av tyget. Förutom det ventilerar de även som de ska och håller dig torr under träningspasset. Et superklipp om du frågar oss!

Fast Lane vintertights, Blacc

Fast Lane winter tights blacc

Finnes i färgerna: Svart och blå.

Passer til: Löpning under höst, vinter och tidig vår.

Beste egenskaperna: Det beste med de her tightsen er at de har borstad insida, vilket innebär att de håller dig varm även när temperaturen sjunker. Derfor er de perfekte å ha under årets kaldaste måneder.

Det hadde kunnet være bedre: Testpanelen har svårt att hitta fel i de här tightsen. Möjligen hade det varit bättre med en bredare dragsko i midjan. Som den er nå risikerer den å kännas lite vass, om du behöver snöra åt mycket.

Sammanfattning: Det her er testets enda vintertights och ett solklart val för dig som är sugen på lite nya löparutmaningar i kylan. Fast Lane Winter-tightsene er både praktiske og slitesterke, og de har også mange praktiske funksjoner som testpanelet vil hylla. Bland annat finns två fickor för småsaker, varav bägge har dragkedjor - en baktill i svanken och en på sidan av höften. Dessuten har tightsen gott om reflekterande detaljer på lårens sidor, som synliggör dig i mörkret. Sist men ikke minst vill testpanelen även uppmärksamma oss på att tightsen är tillräckligt lång i modellen för att passa dig som är över medellängd!

La du etter noe spesifikt? Her finner du våre kompresjonstights og tights med høy midje.

SHOPPA HÄR: Alle våre treningstights

LÄS MER: Stortest av treningsklockor!