Stort test av vårens träningsjackor 2018 Image

Stortest av vårens träningsjackor 2018

Trenger du en lett jacka når du springer, trener eller sykler i vår? Eller kanskje på vei til og fra treningsstudioet? Her er 8 modeller for damer som gjør jobben.

SE_NIKE_WMS.jpg

Merke: Nike

Modell: Shield Convertible Hood Jacket

Rekommenderat pris: 999 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse:

Velg din vanlige størrelse! Jackan sitter akkurat som man vil at en jacka skal gjøre når man trener, ikke for stramt og ikke heller for løst så den er i veien.

Vikt:

Den er ekstremt lett og tar absolutt ingen plass. Du kan vika ihop den så att den nästan inte tar någon plats alls i träningsväskan.

Passform:

Jackan sitter väldigt bra på och är lagom längd, till höfterna, och där stannar den kvar även när du springer. Den åker inte upp, utan följer kroppens konturer, vilket gör att den inte blir pösig utan att du känner dig snygg och träningschic i den.

Design:

Alla i testpanelen tycker att jackan är väldigt snygg med luva och zip. Jackan har også en ficka i ryggen där du kan stoppa ner jackan och på så sätt smidigt omvandla den till ett bälte om den blir for varm att ha på sig när du är ute och springer. Stort pluss! Det kan ju annars vara ett problem när du väl har fått upp flåset under ett löptur och blir varm.

Temperatur:

Den her jackan ger ingen värme, utan är en tunn ofodrad vindjacka. Reglera temperaturen med de lager du har under jackan. At den er så tunn er at du uten problem kan ha den under den første delen av et treningspass inne på gymmet.

Komfort:

En veldig skön komfort, mycket tack vare perfekt passform, det tunna och lätta materialet samt att den formar sig efter kroppen.

Ventilasjon:

Materialet andas hyfsat bra, men jackan kan däremot kapsla in lite värme och fukt vilket gör att den kan klibba fast mot huden när du blir svettig.

Sammanfattning:

En supersnygg träningsjacka som gör att du känner dig redo för en löprunda utomhus nu i vår. Den sitter perfekt på kroppen og Nike har verkligen tänkt till när det kommer till de små detaljerna som en hellång dragkedja, ficka i ryggen samt smarta luvan. Jackan fungerar även utmärkt som uppvärmningsjacka innan ett gympass. Passar vårt nordiska klimat då den tål både vind och vatten, vilket gör den ännu mer allsidig.

Her hittar du Nike-jackan!

SE_KARITRAA.jpg

Märke: Kari Traa

Modell: Tove Jacket

Rekommenderat pris: 1 495 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse:

Presist lagom åtsittande på alla partier av kroppen, så att du inte känner att vinden hugger tag i dig vilket är riktigt skönt när du springer eller tränar i blåsigt väder. Jackan sitter som gjutet over axlar, bröst och ärmarna, som avslutas med ett par riktigt sköna muddar.

Vikt:

Något tyngre då jackan är byggd med flera lager men det är ingenting som märks när den väl sitter på. Olika tunna och tjocka partier på jackan, vilket är skönt för att reglera värmen, men bidrar så klart till att den är lite tyngre än en vanlig vindjacka.

Passform:

Helt slående passform! Den sitter verkligen som ett annat skinn, med ett mjukt material som rör sig väldigt bra med kroppen. Selv om den sitter tightare over bröstet så är det ingenting som stör eftersom den är så himla mjuk och följsam. Det eneste som er et minus er at den ikke har noen dragsko eller annet som du kan bruke for å få den til å sitte litt tajtare mot høyden.

Design:

Riktigt, riktigt snygg! Kari Traa kan göra färgglada kläder som även kan tilltala en som vanligtvis väljer svart. Snygga detaljer och väl placerade reflexer på ärmarna, bröstet och på ryggen.

Temperatur:

Jackan är relativt varm, men har partier under armarna och på ryggen som släpper ut överskottsvärme. Det gjør at du kan ha den både når det er noen minusgrader men også når det er plusgrader ute. Du kan ha den her jackan nesten året om!

Komfort:

Högsta betyg! Den fineste löparjackan testpanelen någonsin provat. Materialet er ikke praktisk og hardt, og sitter mykt og fint.

Ventilasjon:

Den andas otroligt bra, till skillnad från jackor som känns instängda och blöta vid träning kändes den här modellen otroligt behaglig under alla turer. Du trenger ikke ens knäppa upp jackan efter joggingturen om du stannar till i affären på grund av den höga ventilationen. Oavsett temperatur ute kommer den här jackan att hålla dig precis lagom varm.

Sammanfattning:

Det här är en jacka du kan ha när du tränar eller springer utomhus och den är schysst på flera sätt. Den har en ekoimpregnering som gjør den veldig tynn. Den har også schysst design. Passformen er helt overlägsen och den mjuka känslan av tyget gör att jackan är väldigt skön att gå runt med även efter passen. Jackans andningsförmåga gör att den blir otroligt allsidig och de olika lagren gör att den kommer gå att använda inte bara nu i vår utan även under höst och vinter. Den følger kroppens rörelser och åker inte upp. Vad mer kan man önska sig av en träningsjacka?

Her finner du Kari Traa-jackan!

SE_rohnisch_.jpg

Märke: Röhnisch

Modell: Namaste Jacket

Rekommenderat pris: 699 kronor

Testpanelen säger:

Størrelse:

En jakke i snäppet kortare modell, vilket kan vara bra att känna till om du är lite längre. Annars er den lagom luftig uten å sitte for stramt.

Vikt:

Den her träningsjackan är varken tung eller lätt, utan håller en normal vikt. Jackan känns bra på kroppen och den är inte i vägen när du har den på dig under träning.

Passform:

Passformen er perfekt! Det er ikke for mye tyg så at jackan blir bökig att ha på sig och den är inte för tight så att du känner att du måste gå och dra ned den. Til og med i halsen er passformen super, slik at glidelåsen ikke forstyrrer.

Design:

Det her er en sjukt snygg jacka! Den er så fin at du vil ha den også når du ikke trener. Alla i testpanelen älskar det blanka tyget och texten på ryggen är en snygg detalj. Framkallar komplimanger!

Temperatur:

Den her jackan passar perfekt til uppvärming inomhus, en powerwalk på våren eller under nedvarvning och efter träningspasset. Den blir däremot för varm att ha på sig under ett helt inomhuspass. Jakken er laget i et funksjonsmateriale, men den er ikke så høypresterende som visse andre jakker i testen.

Komfort:

Superskön! En jakke som du kan bruke også utenfor treningsstudioet og risikoen er at du hellre har den som sportswear-jacka enn som löparjacka. Perfekt en helg då du vill ha sköna kläder men ändå känna dig ordentligt klädd när du ska ut bland folk.

Ventilasjon:

Jackan är något tjockare i tyget och blir därför varmare än en tunn jacka, såklart. Den andas för dåligt för att ha under själva träningspasset, efter fem minuter på ett löpband inomhus blir du tokvarm.

Sammanfattning:

Det här är rätt val om du vill ha en jacka som du först kan ha under en powerwalk och sedan ha även när du går och sätter dig och äter brunch någonstans med en kompis. Det er kul å kjenne seg snygg även när man tränar och du vill ha den på fritiden, men det är inte jackan för dig som kräver den bästa funktionen. Vissa i testpanelen gillar inte den korta modellen, men det är en smaksak. Finnes i flere farger, velg din favoritt!

Här hittar du Röhnisch-jackan!

SE_casall_WMS.jpg

Märke: Casall

Modell: Leather Like Jacket

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Testpanelen säger:

Størrelse:

Mitt i prick storleksmässigt när det gäller både vidd, längd och axelpartiet. Slutar precis ovanför rumpan. Men materialet er extremt stretchigt, så flera storlekar kan säkert passa en och samma person.

Vikt:

Väger väldigt lite för att vara en så pass "arbetad" jacka. Ser ut att väga mer än den gör.

Passform:

Passformen er fenomenal, hverken for løs eller for tight noenstans på kroppen. Kanskje at ermarna är något långa, det blir mycket tyg över vid handleden om du inte är lång.

Design:

Jackan ger en mer klädd känsla än andra träningsjackor. Det stretchiga, glansiga materialet i ett svagt fläckigt mönster påminner trots namnet inte om skinn utan om sidan, vilket gör att du kan använda den här godingen både på jobbet, gymmet och AW:n. Noll husvagnssemester-følelse på den her träningsjackan.

Temperatur:

Den her jackan värmer inte, utan måste kompletteras med underställ, tröja och ordentlig jacka innan det blir riktigt vårväder. Under våren og sommeren er den derimot perfekt når du trenger en treningsjakke.

Komfort:

Det er stretch og det svala materialet som gjør den her til en vinnare. Fungerar lik bra under promenader och löppass som på jobbet och hemma i soffan för att den är så skön.

Ventilasjon:

Här brister jackan, du blir fuktig under högintensiv träning och det känns inte som att fukten lämnar kroppen utan stannar inne i jackan. Den andas inte speciellt bra, utan fungerar bättre som en cover-up innan och efter träning. Se den som ett modeplagg snarare än ett tekniskt plagg.

Sammanfattning:

Det her er den ultimate snyggjackan for deg som allerede har en funksjonell löparjacka hemma. Casall-jackan er det bekväma men ändå stilsäkra valet till och från gymmet, under uppvärmningen på tennisträningen eller på helgpromenaden under senvåren och sommaren. Helt enkelt det perfekt når du vil ha noe skönt som samtidig ser snyggt ut. Men for högintensiv träning då du svettas ordentligt krävs mer funktion. Stort pluss for at materialet er ovanligt stretchigt! Det ger en härlig känsla, är mjukt mot huden och gör att storleken inte behöver vara precis rätt.

Här hittar du Casall-jackan!

SE_BLACC_WMS.jpg

Märke: Blacc

Modell: Rebella

Rekommenderat pris: 399 kronor

Testpanelen säger:

Størrelse:

Blacc-jakken er true to size, så velg din vanlige størrelse. Möjligtvis att den kan upplevas lite för kort för en längre person.

Vikt:

En riktig lettviktare! Den er gjord i ett tunt och lätt material och tar noll plats i väskan när man rullar ihop den. Det finns inte heller några detaljer som slänger när du springer eller tynger ner, dragkedjan väger till exempel knappt någonting.

Passform:

Passformen påminner om en klassisk bomberjacka. Den sitter veldig bra og er ikke for åtstramande over vare sig bröstet eller armarna. Däremot är mudden längst ner lite för tight vilket inte ger optimal rörelsefrihet.

Design:

Den her jackan er mer snygg än funktionell. De to fickorna saknar dragkedja och lämpar sig därför inte för att lägga nycklar eller värdesaker i, men jackan är riktigt snygg vilket gör att man har överseende med det! Det faktum at den er krispigt vit gjør at den känns lyxig och annorlunda.

Temperatur:

Siden materialet er tunt og jakken ikke er varm, passer den best i litt varmere temperaturer, for eksempel i treningsstudioet eller på sommeren. Det føles også som en perfekt jacka å kjøre i nå til våren når temperaturen blir litt varmare, om du har en tunnel langärmad tröja under.

Komfort:

Jackan er superskön på, mycket tack vare det tunna materialet. Testpanelen tycker att jackan gör sig bäst när den är öppen med en snygg topp under.

Ventilasjon:

Materialet, hvordan skönt den än må vara, andas inte så mycket i sig självt. Det finnes ikke heller några ventilationshål under armarna, så intensiv träning går bort om man inte gillar lite kondens. Det her er främst en snygg jacka du har före- och efter träning och ingenting du har under själva löpturen.

Sammanfattning:

En skjønn jekk med pent design som passer utmerket på veien til gymmet eller under oppvarmingen. Designet er minimalistisk men gjennomtänkt - til eksempel glänser dragkedjan i oljefärg i stället för att vara tråkigt svart. Det som drar ner betyget er dels at mudden er noe for tight, og dels for at jackan saknar vissa praktiska detaljer som vi gärna vill ha en träningsjacka, till exempel en liten ficka för nyckel. Däremot får du väldigt mycket för pengarna!

Här hittar du Blacc-jackan!

SE_puma.jpg


Märke: Puma

Modell: Spark 3/4 zip

Rekommenderat pris: 499 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse:

En størrelsesriktig jakke som er romslig i modellen. Her skal du virkelig satsa på din vanliga storlek. Jackan funkar lika bra på kortare som längre testare och räcker ner till mitten av rumpan på de flesta.

Vikt:

En extremt lätt jacka, vilket är väldigt tacksamt. Den känns aldrig tung på kroppen och tar inte upp någon plats alls i vare sig gymväskan eller handväskan en sen vårkväll. Du kjenner ikke av jackan når du har den på deg.

Passform:

Med tanke på den rymliga modellen har jackan en mycket bra passform. Den sitter ikke for stramt men likevel smickrande på kroppen. Den er romslig der det trengs, så her kan du ha väldigt vältränade armar utan att ärmarna stramar åt. Resåren nedtill ser till att du får en fin form på jackan men sitter inte åt för hårt kring rumpan. Normal ermlängd.

Design:

Kan du hitta en snyggare träningsjacka än den här? Både testare som älskar neutrala färger och färgstarka varianter älskar den här jackan. Den rosa färgen är superfin, både trycket fram och bak höjer jackan och ger den en lite tuffare känsla och en 3/4 zip känns bara helrätt! Det tunna tyget lyfter också designen och ser till att den här jackan får full pott.

Temperatur:

Det tunna materialet kan bidra til at den her jackan skulle være veldig kald, men faktum er at den holder en behagelig temperatur under oppvarming før trening eller utøvelse av noen sport. Den ser definitivt til at du ikke er for kald når du vel setter i gang med din trening samtidig som den ikke gjør at du blir for varm når du vel fått opp flåset.

Komfort:

Med tanke på at jackan ikke føles på kroppen er komforten høy. Du kan springa i den, gjøre sidledsförflyttningar samt burpees utan att tycka att jackan skaver eller på något sätt hamnar fel på kroppen. Du har full bevegelsesfrihet i jackan. Det enda negativa är att när du blir svettig kan materialet i ärmarna klibbas mot dina armar. Utover det er jackan veldig behagelig.

Ventilasjon:

Jackan holder en godkänd ventilation där du aldrig känner dig instängd trots att svetten rinner. Derimot er det främst en jacka till uppvärmning och nedvarvning, eftersom den inte andas så bra att du kan köra ett helt pass i jackan.

Sammanfattning:

Testarna älskar den här jackan! Her er den perfekte jackan som du ikke kjenner av, ikke tar noen plass og dessuten er riktigt snygg. Derimot er det ikke en riktig modell for deg som vil ha en teknisk avansert treningsjakke med toppventilasjon. Testpanelen är dock förtjust, och en av testarna köpte den i två exemplar, bara för att kunna ha en jacka hemma och en på jobbet. Du kan bruke den både til löpning, träning och till vardags, vilket gör den väldigt användbar.

Her hittar du Puma-jackan!

SE_UnderArmour.jpg

Märke: Under Armour

Modell: Storm Outback Jacket

Rekommenderat pris: 799 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse:

Den er aningen stor i størrelsen. Om du er mellom to storlekar kan du överväga att gå ned i storlek, om du inte har alltför stor byst. Jackan er nemlig romslig og sitter løst på overkroppen. Den räcker ner till mitten på rumpan och ärmarna sträcker sig till knogarna på händerna.

Vikt:

Träningsjackan är lätt, skön att ha på kroppen och smidig att packa ner. Trots lättheten känns den rejäl!

Passform:

Grym passform for trening då jackan inte sitter tätt mot kroppen utan snarare är luftig och tillåter alla tänkbara rörelser utan att smita åt. Eftersom jackan är luftig tillåter den att du har på dig en rejäl tröja under för utomhusträning vid få plusgrader. Jackan funkar like bra til burpees som til löpning.

Design:

Designet kan enkelt forklaras med "Black never goes out of style". En snygg och matt jacka med två sidofickor med generöst med plats. Det eneste vi saknar är en ficka på ryggen, då det kan vara skönt att ha nycklar där för en jämn belastning under löpturen. Tack vare sin stilrenhet passar jackan lika bra till träning som till en dag på stan.

Temperatur:

Trots tunt material fungerar jackan utmärkt vid bara några få plusgrader om du har en varm funktionell tröja under. Det er også skönt att springa i den eftersom den står emot vind så bra.

Komfort:

Tack vare sin luftighet og at jackan ikke sitter åt är den väldigt komfortabel. Den tillater alle mulige bevegelser og tar opp svett vel.

Ventilasjon:

Du kan uten tvekan träna och springa i den här jackan på ett bekvämt sätt, eftersom den andas väldigt bra. Testpanelet er utrolig fornøyd med de tekniske egenskapene.

Sammanfattning:

En stilren treningsjacka som har alt! Hvem vil ikke ha en jacka som er pen, lett, luftig og vannavvisende? Enda minuset er at den er litt spesiell i størrelsen, men det gjelder for mange av Under Armours produkter. Den har smarte refleksdetaljer og er perfekt for alle typer utendørsbruk som dessuten har bra refleksdetaljer.

Her finner du Under Armour-jakken!

SE_craft.jpg

Märke: Craft

Modell: Velo Convert Jacket

Rekommenderat pris: 999 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse:

Den er litt liten i størrelse, er du mellom to storlekar skal du definitivt gå på den større størrelsen. Mange i testpanelen som brukar ha S fick i stället ta en M, eftersom den är lite tight nedtill.

Vikt:

Väldigt lätt och smidig jacka. Også om den føles lett så beskytter den bra mot vind og vann.

Passform:

Väldigt bra rörlighet i ärmarna och över ryggen, perfekt om du gillar att cykla. Bra med silikonkant som holder jackan på plats. Den sitter kjempebra på og om det er kallt ute får du uten problem plats med underställ under, samtidigt som du behåller den goda rörligheten.

Design:

Den her jackan lyckas med konststycket att vara färgglad men samtidigt stilren. Snygga funktionsdetaljer och plus i kanten för att man kan göra om den till en väst, så smidigt!

Temperatur:

Siden det er veldig tunn kvalitet og jackan ikke har noe fôr så er den mer sval og skön än att den värmer. Perfekt for vårväder och sommarkvällar. Har du den når det er nullgradig ute trenger du värmande plagg under, så sköter jackan skydd mot vind och vatten.

Komfort:

Den er superlätt och skön på, andas på ett bra sätt och skyddar ändå mot väder och vind. Går raskt og enkelt å vika ihop och lägga i en väska. Det enda vi saknar är fler reflexer. Plus for de smarta fickorna!

Ventilasjon:

Tross at den er vannavstötande andas den bra när du springer, tränar eller cyklar. Det her er en jekk som du alltid kan lita på når du vil ha en funksjonell jekk.

Sammanfattning:

Den perfekta jackan för dig som cykelpendlar! Den er superlätt och skön på, andas men skyddar samtidigt mot vind och vatten. Smidigt att du kan omvandla den till en väst, det är en riktigt cool och bra lösning att du kan ta bort ärmarna. Skön att ha när du springer, både som väst och jacka. Däremot känns den mycket som just en träningsjacka, och är inget du vill dra på dig om du ska sticka ut på stan. Her er det funksjon før mote!

Her finner du Craft-jackan!

LÄS MER: Lofsan testar höstens löparjackor