STORT TEST: Fleecetröjor för henne Image

STORT TEST: Fleecetröjor för henne

Fleecetröjan är det perfekta mellanlagret. Vi har testat de bästa modellerna för henne från våra största varumärken.

Vardagsfavorit

SE_2117.jpgTest av: 2117 of Sweden, Dalby

Rekommenderat pris: 799 kronor. 

Storlek: Är du mellan två storlekar kan du välja den mindre storleken, gäller även om du har generös byst.

Passform: Figurnära men inte slimmad. Anpassningsbar längst ned så att du kan släppa upp den om du har lite bredare höfter.

Komfort: Jätteskön tröja, men inte den absolut mysigaste i testet. Skön hög krage.

Temperatur: Det här är tröjan du väljer en riktigt kall vinterdag när du vill stänga ute kylan. 

Funktionalitet: Inte speciellt funktionell och inga speciella andningshål. Passar bäst för lågintensiva aktiviteter.

Design: Vi gillar verkligen konceptet med stickad utsida och flossad insida, det gör att tröjan ser ut som ett städat vardagsplagg.

Kommentar: Det här är en fleecetröja som ser stickad ut på utsidan men som har ett mysigt fleecefoder. Den sitter figurnära men inte för tight så att den blir obekväm. Den är reglerbar i nederkant med dragsko och har två praktiska fickor med blixtlås. Looken på tröjan gör den perfekt för en mysig vinterfika och krispiga promenader, men den är för tät och varm för de svettigaste vinteraktiviteterna. 

Svettsäker

SE_KARI.jpgTest av: Kari Traa, Kaia FZ Fleece

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Storlek: Den är true to size och stretchig, så ta din vanliga storlek.

Passform: Den här sitter åt ordentligt och känns därför snabb. Det enda som är lite förvånande är att den inte är tight i handlederna.

Komfort: Den är så lätt och tunn att det knappt känns att du har den på dig. Tyget ger en len känsla.

Temperatur: En tunn fleece med stora ventilationspaneler under armarna samt vid halsen gör att den är riktigt sval för att vara en just en fleece. Känns mer som en träningströja.

Funktionalitet: Överskottsvärmen ventileras effektivt bort (om du har den närmast huden eller mot ett underställ i syntet, inte mot ull) från kroppen. Perfekt för längdåkning, löpning och cykling.

Design: Färgkombinationen delar testpanelen. Men den är välsydd och sitter fint på alla typer av kvinnokroppar.  

Kommentar: Det här är en supertunn fleece som känns som en träningströja på utsidan men har en tunt flossad insida. Långa ventilationspaneler under armarna gör att du kan svettas ordentligt i den här. Det gör den perfekt för mycket ansträngande sporter, eller också lite senare på våren under skidsäsongens slutperiod i fjällen när solen ligger på i skidbacken. Passar bara dig som vill ha en åtsittande tröja som inte skumpar runt när du till exempel är ute och springer. Två bra fickor med blixtlås.

Lyxkänsla

SE_8848.jpgTest av: 8848 Altitude, Allan Sweat

Rekommenderat pris: 999 kronor. 

Storlek: Ta din vanliga storlek, du behöver inte vara rädd för att inte få plats även om du är kurvig.

Passform: Följer och framhäver kroppens former och är inte för tight eller åtsittande på ett oskönt sätt.

Komfort: Jättejättebekväm! Tyget har fyrvägsstretch och du kan reglera nederkanten med dragsko, vilket gör den ännu bättre anpassad efter just din form.

Temperatur: Varm och skön fleece som är ett bra val vid de allra flesta tillfällena. Stor och skön luva och långa ärmar ger det där lilla extra värmemässigt.

Funktionalitet: Tekniskt avancerad tröja som transporterar bort fukt från kroppen på ett riktigt bra sätt. Det betyder att du kan ha den även vid högintensiv aktivitet, trots att tröjan som sådan är ganska tjock. 

Design: Lyxig fleece med en slät utsida som påminner om Houdini-tröjan. Välsittande och snygg, vad mer kan man begära?

Kommentar: 8848 Altitude är ett märke som du kanske inte har koll på – men det borde du, för deras produkter är grymma. Den här lättviktsfleecen i tech sweat-material till exempel, som är slät på utsidan och flossad på insidan. Två bra fickor med dragkedja och bra luva med skön hals. Testpanelen lovar att det här är din nya bästa vän i skidbacken, likväl som på promenaden eller till vardags. Det enda vi saknar är ett par tumhål, i övrigt är den fulländad. Super!

Miljösmart

SE_ODD.jpgTest av: Odd Molly, Storm Mid Layer Sweater

Rekommenderat pris: 1 495 kronor.

Storlek: Den är snäppet liten i storleken, speciellt om du har varit duktig med latsdragen och fått en lite bredare rygg.

Passform: Sitter kroppsnära och ganska tight på sina ställen, beroende på kroppsform.

Komfort: Den är absolut bekväm, men det är mer en finfleece än den där mysiga fleecen du bara längtar efter att få sätta på dig efter en dag på jobbet.

Temperatur: En tröja som inte har fleece inside out utan bara flossad insida. Perfekt för vinterväder kring nollan eller för Alperna i påsk. Hela känslan är sval, ingen luva, inga tumhål.

Funktionalitet: Den andas inte speciellt bra, så passar bäst för låg- eller medelintensiva aktiviteter. Däremot kan du dra upp blixtlåset (som inte går ända ned utan bara halvvägs till bröstet) för att släppa ut överskottsvärme.

Design: Wow, här har Odd Molly vågat ta ut svängarna, galet mönster! Där bak har tröjan en liten slits och en rosettdetalj.

Kommentar: Fleecetröja vars blixtlås inte går hela vägen och den saknar också fickor. Tyget känns väldigt speciellt, fleece på insidan men baddräktsglatt på utsidan. Plus för att den är gjord i återvunnen polyester! Mönstret går inte att missa, ett perfekt val för dig som vill sticka ut på after skin. Känslan på fleecetröjan är städad och sval, så långt ifrån fleecetröjorna man hade i barndomen som man kan komma. Mer snygg än mysig. Generös längd på tröjan och i ärmarna, men lite trång över bröst och rygg på vissa i testpanelen. 

Ventilerad

SE_Bergans.jpgTest av: Bergans of Norway, Hareid Lady Jacket

Rekommenderat pris: 999 kronor.

Storlek: Den är ganska liten i storlek, men gillar du kläder som sitter riktigt tight kan du ta din vanliga storlek.

Passform: Den här tröjan är väldigt tight för att vara en fleece. Vill du ha en riktigt kroppsnära fleece har du hittat rätt.

Komfort: Passar modellen din kropp är den väldigt skön. Har du stor byst hamnar sömmarna fel, har du långa armar skär den i armhålorna. 

Temperatur: Yes! Det här är tekniskt avancerad fleece som reglerar kroppsvärmen, den värmer skönt men du blir aldrig svettig. Underbart!

Funktionalitet: Riktigt högkvalitativ fleece som har en struktur som gör att den har perfekt ventilering och torkar snabbt. 

Design: Tröjan är fin och har genomtänkt design med tumhål, två fickor med blixtlås och fin luva. Tyvärr passar den inte alla kvinnokroppar.

Kommentar: Det här är ett riktigt bra mellanlager för dig som sysslar med svettiga vintersporter men behöver ett ordentligt värmande mellanlager och föredrar när det sitter riktigt tight. Det märks att tröjan är av god kvalitet och med påkostade detaljer. Det enda minuset är att många i testpanelen tycker att den inte passar just deras kroppsform. Passar främst dig med lite rakare och plattare kropp och som inte är längre än 1,65 centimeter. 

Klassiker

SE_HELLY.jpgTest av: Helly Hansen, Daybreaker Fleece Jacket

Rekommenderat pris: 599 kronor. 

Storlek: Den stämmer nästintill perfekt storleksmässigt, men kan upplevas som något, något liten. Ärmarna däremot är långa.

Passform: Ganska smal passform, utan att sitta tight eller på något sätt hindra rörelsefriheten. Perfekt! 

Komfort: Jättemjuk och skön fleecetröja som också är mjuk och gosig på utsidan, precis som många vill ha det. Räkna med att du kommer vilja använda den mycket.

Temperatur: Riktigt varm och skön tröja, men den saknar luva och tumhål som skulle gjort den ännu varmare. Hög krage gör att halsen klarar kyla även om du glömt buff eller halsduk.

Funktionalitet: Du kommer bli förvånad över hur bra den här fleecen andas. Den är gjord i materialet Polartec micro, som känns som klassisk fleece, men som andas betydligt bättre och torkar mycket snabbare än fleece gjorde år 1961 när Helly Hansen lanserade fleece som material.

Design: Välsittande och smickrande modell som passar perfekt under alla typer av jackor och som känns lätt och följsam oavsett aktivitet. Fint med kontrasterande blixtlås. Kanske lite väl basic i looken.

Kommentar: Mjuk och mysig microfleece för dig som vill ha en klassisk form av fleecetröja som passar till det allra mesta. Det här är dock en snofsig version som varken noppar eller känns tung. Två praktiska fickor. Det här är en storsäljare år efter år som finns i flera färger och en trotjänare för många Helly Hansen-fans. Den är figurnära och lång i modellen och värmer skönt samtidigt som den andas klart godkänt. Perfekt för höstpromenader i svampskogen, vinterlek och skidåkning i sträng kyla, en cykeltur på våren eller en kall sommarkväll. Riktigt prisvärd!

Trendteddy

SE_WYTE.jpgTest av: Wyte, Teodora

Rekommenderat pris: 399 kronor. 

Storlek: Stor och pösig i modellen med långa ärmar gör att du kan gå ned en storlek i den här om du vill. 

Passform: Bylsig fleecetröja som gör att den känns mer som en jacka än som ett mellanlager som ska klämmas in innanför en åtsittande jacka. 

Komfort: Att den är så stor gör att den är extremt bekväm eftersom den inte sitter åt någonstans, du kan låta magen pysa ut utan problem. Tyget är dock stickat på insidan och inte flossat mysig. 

Temperatur: Värmande teddyfleece som du verkligen vill ha på dig när du känner att det blir ruggigt. Perfekt för stugmys framför brasan när du vill få upp lite skön värme i kroppen.

Funktionalitet: Det är inte så att den har tekniska detaljer som gör att den andas bra, men det blir bra luftgenomströmning i tröjan ändå tack vare tyget. Du kommer aldrig bli lökig och unken i den här, så länge du inte gör något mer intensivt än att kratta löv.

Design: Den supertrendiga teddyfleecen och modellen av pilejacka är helt rätt i år. Man ska se ut lite som om man lånat sin farbrors jägartröja som råkade hänga på en krok i familjens fjällstuga.

Kommentar: Vi älskar looken och färgen men det här är en tröja som är mer till för vardagsanvändning än för sport. Att den är bylsig och i teddyfleece gör den mer optimal som en hoodie än som ett mellanlager vid träning. Det perfekta valet för dig som vill ha en trendig tröja men som hatar när kläderna sitter åt. Väldigt mysig passform som du vill borra ned dig i och ha på dig allt som oftast. Två bra sidofickor med blixtlås och en bröstficka med blixtlås gör att du kan ha den även som jacka i vår när det blir lite varmare utomhus.

Vinnaren

SE_HOUDINI.jpgTest av: Houdini, Power Houdi

Rekommenderat pris: 1 995 kronor. 

Storlek: Perfekt i storlek på alla sätt och vis.

Passform: Den är något figursydd men sitter inte åt så mycket att den klassas som tight.

Komfort: Utan tvekan den skönaste tröjan i testet. Mmmm ... Den här vill du aldrig ta av när du väl satt på. Insidan är mjukaste fleece och utsidan känns nästan som mjukt skumgummi. En fluffig tjockhet i tyget gör tröjan superbekväm. 

Temperatur: Den värmer skönt och har extra långa armar med mysigaste tumhålen någonsin. Även luvan är tjock och riktigt värmande.

Funktionalitet: Power Houdi andas bra och släpper ut överskottsvärme, men tröjan i sig är ganska tjock och varm så om det är många plusgrader kan du bli lite för varm i den. Passar bäst för låg- och medelhög aktivitet.

Design: Dunderfin tröja som du kan ha både till träning och till vardags. Den ger smidig känsla och full rörelsefrihet samt passar under skalplagg.

Kommentar: Var ska vi börja? Det här är ren perfektion. Den här tröjan är gjord i materialet Polartec power stretch pro, vilket är världens absolut finaste fleecekvalitet. Beroendeframkallande skön! Enda minuset är priset, men å andra sidan kan du ha den här tröjan i tio år för den är så slitstark. Två bra fickor med blixtlås. Tveka inte, köp! Du kommer kunna ha den både när du är i fjällen och det är svinkallt, som under en kylig sommarkväll eller om du surfat en hel dag och vill ha ett mysigt värmande plagg - eller varför inte en helt vanlig dag på jobbet eller hemma i soffan? Den passar i princip alltid och finns i många färger.

LÄS MER: Tänk på det här när du ska köpa fleecetröja

LÄS MER: 15 varma barnfavoriter