Stort test av träningstights Image

Stortest av treningstights

Hög midja, mönstrade eller klassiskt svarta? Vårt testpanel har testet treningsstights for henne fra Adidas, Nike, Better Bodies, Blacc og Kari Traa.

Vi vet känslan - oavsett hur många tights man äger så känns det alltid som att man har för få. I det her testet har vi derfor pressat in sex snygga par träningstights på liten yta! Her er alt du vil vite om fukttransport, tjocklek och passform på de hetaste träningstightsen just nu!

SHOPPA DIREKTE HER!

Test: Toss Print Tights, Nike

nike

Passer til: Gym, cirkelpass, HIIT og löpning

Pluss og minus:

+ Passformen er det som imponerer først. De her tightsen ger en helt magisk siluett!

+ Inte heller komforten går av for hackor - de er väldigt bekväma.

+ Nike-tightsen får også pluss for designen. Snyggt som vanlig fra Nike!

- Tyvärr saknar de fickor, vilket är det enda som hindrar de från att vara perfekta även för löpning.

Testpanelen tycker:

Rett etter at du har trent i de her tightsen begynner testarna spana på hemsidan efter samma tights i fler färger. Her ska köpas fler uppsättningar!

- Jeg er veldig imponert over de her tightsen. Om vi börjar med det bästa så är det benlängderna, som är tillräckliga även för dig som är över medellängd, säger en av testarna.

Låga midjor och smala midjeband brukar normalt inte imponera på testpanelen, men så är inte fallet den här gången. Tross at tightsen slutar strax under naveln och att midjebandet bara är fyra centimeter faller det testarna i helt smaken.

- Dels så har materialet lite kompresjon som holder inn, så også om midjan er smal skär den aldrig in och korvar sig inte heller, berättar en testare och fortsätter:

- Jag behöver inte justera midjan en enda gång, oavsett om jag styrketränar eller springer!

Utover det ger de här Nike-tightsen en otroligt snygg siluett, tack vare tyget som kramar om musklerna, utan att strama. Materialet är en blandning av polyester och spandex - uppskattat bland superhjältar, men också vår testpanel.

- Det superstretchiga materialet är även något tunnare än i andra tights jag testat från Nike, samt har en glansig finish. Otroligt fint! avslutar en testare.

Test: Ribbsømløse tights, Better Bodies

rib seamless

Finnes også i färgerna: rosa, grå, svart

Passar till: Gym och annan lågintensiv träning

Pluss og minus:

+ Hög och bekväm midja som gör passformen optimal.

+ Grym följsamhet, vilket möjliggör för allt från sumosquats till djupa utfallssteg utan risk för att spräcka sömmarna!

+ Oslagbar komfort - testpanelen är faller pladask för den breda linningen i midjan.

- Tyvärr visar de här tightsen från Better Bodies starka tendenser till att bli genomskinliga i de djupaste av good mornings. Det kan være värt att vara noggrann i valet av trosor.

Testpanelen tycker:

- Supersköna och följsamma tights, som ändå känns stabila. De sitter snyggt och håller sig på plats, säger en i testpanelen, efter första passet i Rib Seamless Leggings.

I övrigt anser panelen att tightsen från Better Bodies är normal i storlek och benlängd. Stort pluss også for den høye midjan. Däremot är fukttransporten inte helt hundra.

- En sak jag lade märke till är att det blir rätt tydliga svettfläckar, säger en testare som sedan får medhåll:

- Ja, fast jeg kan tycka det är ganska nice. Det finns inget bättre kvitto på att jag tagit i under ett pass!

På det hele er testpanelen mycket nöjd med tightsen (och vad annat finns att förvänta när de är från Better Bodies?), men tygets tunnhet sticker vissa i ögonen.

- De er ganska genomskinliga och lappen syns igenom. Däremot tror jag inte att de andra färgerna som tightsen finns i är lika odiskreta. Jeg skulle derfor helt klart rekommendera tightsen, fast i en annan färg.

Sist men ikke minst får de plusspoäng för att de är följsamma och trots att de inte innehåller någon kompression ger det ribbade tyget viss stadga.

Test: Icon Clash Pro 7/8, Nike

nike icon

Passer til: Styrketrening, gruppetrening og pilates

Pluss og minus:

+ Følsomheten i de her tightsen er utmerket. Også om de er treningstights tänkta for svettiga workout funkar de grymt for lite lugnare träning, som pilates.

+ Toppbetyg for fukttransporten vilket innebär att de kan användas under svettiga pass i varma salar.

+ Väldigt bekväma, precis som klassiska Nike Pro-tights är!

- Aningen begränsade i sina användningsområden, då de inte ger särskilt mycket stöd och funkar därför inte för till exempel löpning.

Testpanelen tycker:

De her tightsen er en av de virkelige klassikerne i utbudet fra Nike. Du som har flere tights i samme serie kommer helt klart falla pladask også for den her upplagan av Nike Pro. For at de skal sitte som de skal kreves dock ett noggrant val av storlek.

- Nike Pro-tights är lite generösare i storlek än många andra Nike-tights och det gäller även den här versionen, berättar en testare och en annan tipsar:

- Är du mellan två storlekar så kan du välja den mindre storleken i de här tightsen, de är nämligen rymliga, speciellt i magen, och du vill inte behöva gå och dra upp dem hela tiden.

En stor fordel med tightsen er det breda och bekväma midjebandet och att de är så mjuka och sköna. Mjukheten gjør dock att de inte ger musklerna så mycket support vid tuff träning.

- De ger inte riktigt tillräckligt med stöd för hård HIIT-träning och jag saknar en dragsko i midjan som hade kunnat göra att de även skulle vara bra för löpning.

Designmässigt får de inte riktigt full poäng, men snudd på.

- Jag tycker om att de är klassiskt helsvarta men ändå har det coola blommönstret, som gör att de sticker ut, anser en testare, som däremot hittat sin favoritgenskap hos tightsen i dess kvalité.

- En av de beste sakene medNike Pro er at kvaliteten er superbra. Du kan stoppe dem i maskinen om og om igjen uten at tightsen blir vaskepåverkade.

Test: Abstrakte sømløse leggings, Blacc

abstract leggings

Finnes også i färgerna: svart

Passer til: Gym, lågintensiv trening, yoga

Pluss og minus:

+ Den höga bekväma midjan är ett stort plus!

+ Delvis tack vare midjan, men främst materialet, är tightsen otroligt sköna på.

+ Dessuten går designen hem hos alla i testpanelen. Snyggt!

- Ventilationsmässigt presterar de däremot inte riktigt som testpanelen önskar. Det finns viss risk för att du upplever tightsen som varma.

Testpanelen tycker:

Ett par enkle, men likevel fine tights, med laserskurna hål som dekorerar baksidan av vaderna. At de er enfärgade anses vara en fördel som gör att de kan kombineraras med i stort sett vad som helst - mönstrat som färgglatt.

- De sitter som en smäck och jag fick direkt komplimanger för hur snygga de är på, säger en testare.

- Ja, jeg elsker den høye midjan med bred kant! Den er väldigt klädsam och bekväm, men gör också att de sitter som limmat.

Materialet er derimot ikke det stretchigaste. Det gjør at de kan oppleves litt vanskelige å få på og at størrelsen er liten. Når du väl får upp dem sitter de däremot klockrent. Det gjelder å ikke ge upp i påklädnadsfasen, då de är kampen värda.

- En bra egenskap som det tjockare tyget medför är att de inte är ett dugg genomskinliga och inga svettfläckar syns.

Trots de rekommenderas de främst till gymträning och inte högintensiv träning, eftersom de inte är flexibla nog. Materialets squatsäkerhet gör de däremot perfekta för leg day! Ingen squat är djup nog för att du ska råka ut för en troschock i de här Blacc-tightsen.

Test: Louise Tights, Kari Traa

louise

Finnes også i färgerna: blå, lila, blå/rosa

Passar til: Gym, löpning och högintensiv träning

Pluss og minus:

+ Vid bensluten finns dragkedjor som gör att det lättare att komma i, vilket är super då tyget är åt det stramare hållet.

+ Tightsen har lett kompresjonsförmåga. Det innebærer at de funkar for löpning och annan träning där du vill få visst stöd.

+ Vid fållen längst ned finns en rand av silikon, som ser till att de hålls på plats. Smart!

- Midjebandet er noe åt det smalare hållet, vilket inte faller alla i smaken.

Testpanelen tycker:

Vill du använda samma par tights både på löprundan och i gymmet så är de här tightsen från Kari Traa helt rätt för dig. Blant alle tights i testet er det disse som gir absolutt mest støtte.

- Jag blir direkt väldigt förtjust i de smarta lösningarna med dragkedja längst ned, men också silikonbandet. Det gjør at de ikke kanar runt när du springer, säger en testare.

Dragkedja i bensluten är lite kutym för löpartights, men desto ovanligare (men inte mindre tacksamt) bland tights för träning. Også silikonbandet gjør seg bra i gymmet, også ved lågintensiv aktivitet.

- Jag tränar mycket med miniband och kan ibland provoceraras av att tightsen åker omkring när minibandet sträcks. Det gör de inte tack vare silikonbandet - en liten detalj som gör stor skillnad även i gymmet!

I övrigt har Louise Tights en lite utstickande design som är stilren, men aldrig tråkig. Vissa av färgerna som tightsen kommer i stoltserar även med reflekterande detaljer. Det gjør tightsen perfekt for utendørs bruk på høsten. En nackdel som testarna däremot snabbt blir varse är att de inte uppskattas lika mycket av alla kroppstyper.

- Jeg som har breda höfter och smal midja får dem inte att sitta som de ska. Jag hade velat se att midjan var högre för att jag ska kunna dra åt dragskon ovanpå höfterna, där midjan smalnar av.

De testare med rakare kroppstyper upplever däremot inte alls samma problem.

- Storleksmässigt är de true to size, så köp din vanliga storlek, tipsar en testare.

Test: Speed 2, Blacc

speed 2

Finnes også i farger: rosa, blå

Passer til: Gym, lågintensiv trening

Pluss og minus:

+ Det mjuka tyget följer kroppens alla rörelser

+ At de er så sköna och bekväma!

+ Här får designen full poäng, inte illa!

- Väldigt synd att de här tightsen saknar en ficka. Annars hadde de helt klart kunnat bli panelen nya favoripar.

Testpanelen tycker:

De her tightsen är något för dig som känner dig för uppklädd i mönster och blockade färger. Speed 2 fra Blacc er diskreta men undviker med god marginal å klassas som tråkiga. Det tack vare vare paneler av meshtyg längs benen.

- Jeg som i vanlig fall ikke liker når det blir for mye älskade att det hände något på tightsen utan att det tog över, säger en testare som snabbt får medhåll av andra i panelen:

- Jeg var litt skeptisk mot meshpanelerna först, då jag var rädd att jag skulle se ut som en kassler, men icke! Det er bare snyggt.

Storleksmässigt anser panelen att de är normala i storlek. De testare som är under medellängd tycker att benlängden är lite väl lång, men eftersom passformen är tight kan tightsen dras upp och stannar då där.

- Den høye midjan bidrar også til at de sitter der de skal og ikke glir ned. Resåren er dessutom bred och skön, precis som jag vill ha det!

Därtill är tightsen squatsäkra, trots ett inte alltför tjockt tyg. Med det sagt så er materialet ikke tillräckligt tunt för att de ska kunna matchas till högintensiv träning.

- Den enda nackdelen är att de är aningen för varma för passet jag körde. Jeg testet dem først under et konditionspass og det kommer jeg nok ikke til å gjøre igjen. De är å andra sidan grymma att ha under ett styrkepass eller mer lågintensiv träning, så du inte blir kall mellan seten.

SHOPPA HÄR: Alle våre treningstips

LÄS MER: Experten tipsar! Tenk på det her når du kjøper ny sport-bh