Stort test av tennisskor 2018 Image

Stortest av tennisskor 2018

Leter du etter tennisskorna som er best i test? Da har du kommet rett. Her er våre beste dammodeller for tennis på alle underlag.

SHOPPA HÄR: Det her er bare et utvalg av våre tenniskomodeller for kvinner. Her finner du hele utbudet av tenniskor for damer!

Test av: Adizero Ubersonic 3, Adidas

adidas

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Finnes i fargerna: Oransje, gul og grønn

Passar för: Hardcourt (alle underlag förutom grus)

Sammanfattning: Slimmad sko for snabba fötter

Testpanelen säger:

Ett par riktigt sköna och snygga tenniskor som ger en slimmad känsla, perfekt för den snabba tennisspelaren. Betydligt nättare och härligare än många andra tenniskomodeller, som traditionellt sett är ganska klumpiga.

- Den her tennisskon sitter tightare över hela foten än andra modeller jag testat genom åren, särskilt på sidorna och bak i hälen, vilket ger den här smidiga känslan. Tross det synes jeg ikke alls at den känns mindre dämpad än klumpigare varianter. Den her ger skön dämpning och har bra med utrymme framme i tåboxen, säger en av testarna.

Meshtyget på ovansidan ger utmärkt ventilation och du blir inte alls lika varm och instängd som i andra tenniskor. Det sitter et plaststykke utenpå skon som er hardt. Det gir ekstra stabilitet og føles förvånansvärt skönt när du spelar, speciellt när du rör dig sidledes. Däremot är känslan ovan i början.

- Det kändes lite skumt precis när jag hade snörat på mig skon, men jag ser den detaljen som ett stort plus eftersom skon blir inkapslad och stabil i bak samtidigt som den är flexibel där fram. Tyget er veldig stretchigt, nesten som et gummiband i känslan. Du kan dra åt snörena ordentligt och skon känns som ett med foten!

Test av: Rush Comp, Wilson

Wilson

Rekommenderat pris: 999 kroner

Finnes i färgerna: Lila

Passar för: Hardcourt (alle underlag förutom grus)

Sammanfattning: Perfekt passform som kramar om foten

Testpanelen säger:

Snygg sko i sommerens fineste farge, lyslila! Fantastisk passform som "kramar om" foten uten å sitte for hardt.

- Sitter bra direkte, skön komfort. Har hittills inte testat en sko med bättre passform. Däremot behövde jag spela några gånger i skon och gå in i den innan jag fick den där känslan av att den satt som gjutet, säger en av testarna.

Observera att skon är något liten i storleken, så testpanelen rekommenderar en storlek större än normalt. Se til at beställa hem fler storlekar så att det blir rätt om du blir osäker.

- Jeg er veldig fornøyd med den her skon. Den ger stöd vid intensiva rörelser i sidled och är skön vid snabba stopp. Du får veldig bra og stabilt grepp på underlaget. En snygg och slitstark sko med bra ventilation på fotens ovansula. Jeg anbefaler den til alle!

Test av: Propulse Blast W, Babolat

Babolat

Rekommenderat pris: 1 095 kroner

Finnes i färgerna: Vit

Passar för: Hardcourt (alle underlag förutom grus)

Sammanfattning: Maksimal stabilitet og støtdemping

Testpanelen säger:

Er du ute etter bra fäste, skönt stöd och en stötdämpning som gör att knän och höfter tar mindre stryk på tennisbanan är det här ett bra val för dig.

- Rätt stela skor men det passar min stil bra, skulle ha svårt med för mjuka skor då jag skulle ha svårt att lita på fästet då. Foten känns fixerad i skon och bättre stabilitet än så här får du inte i ett par tennisskor, säger en av testarna.

Tyget andas på ett väldigt bra sätt, men använd funktionsstrumpor i skorna så att du får maximal komfort i dem. Et annet pluss er at skinnene er slitesterke og smart forsterket på de mest utsatte områdene.

- Snygg sko og jeg liker de minimalistiske detaljene på siden. Avskalad design, som gör att fötterna ser mindre ut än de är, vilket kanske är fåfängt men jag har stora fötter, så jag uppskattar det. Jämfört med tidigare skor andas skorna bättre, vilket gör att man känner sig fräschare både när man spelar samt när man tar av sig skorna, säger en annan av testarna.

Test av: Gel Resolution 7, Asics

Asics

Anbefalt pris: 1 495 kroner

Finnes i färgerna: Vit

Passar för: Hardcourt (alle underlag förutom grus)

Sammanfattning: Mye support og høy holdbarhet

Testpanelen säger:

En rask sko med høy komfort og bra grepp. Innersulan med memory-foam er veldig behagelig og myk. Skons utforming og stadga gir god stabilitet og støtte for foten.

- Tross at den her skon känns ganska stel och tung så upplevs den både smidig och snabb när du spelar. Extra plus att det är förstärkt i tån, vilket gör att skon håller även om du släpar fötterna mycket när du spelar, till exempel i serven, säger en av testarna.

Du som spiller i en tidligere versjon av den her modellen kommer til å kjenne igjen deg. Den er fremdeles stabil og pålitelig, men i år er den enda bedre. Tryggare än någonsin med andra ord.

- Något som slog mig var att skosnörena var av grym kvalitet och håller rosetten på plats hela träningen, du behöver aldrig knyta om skorna! Dessuten er det en snygg, sportig design som tiltalar mig som föredrar klassiska, vita tenniskor med en modern, sportig känsla.

Test av: Air Zoom Vapor X HC, Nike

Nike

Rekommenderat pris: 1 395 kroner

Finnes i fargerna: Grå/blå, grå/korall, oransje og hvit

Passar for: Hardcourt (alle underlag förutom grus)

Sammanfattning: Responsiv sko som er liten i størrelsen

Testpanelen säger:

Är du en tennisspelare som gillar att springa fram på nätet snarare än att stå och slägga från baslinjen är det här en bra sko för dig. Den er lett og har en responsiv dämpning, som känns lite studsig. Med den her får du tilbake energi for hvert steg du tar.

- Riktigt bra stabilitet i hälen som ligger skönt mot foten utan att trycka på. Skon har ett mycket stadigt grepp på hardcourtbana. Upplevelsen i början var att skon tog stopp för att fästet var så bra på hardcourt men det är något som under tiden blev lätt att hantera och vänja sig vid. Det går att förflytta sig snabbt då skon är nätt i designen, säger en av testarna.

Testpanelen upplevde skon som liten i storleken, vilket då gör att tårna kläms åt, så rekommendationen är att gå upp en större storlek.

- Nackdelen er størrelsen på modellen. Är skon för liten begränsar den rörelsemönstret, så prova noggrant. Gillar att skon andas bra, den har en genomtänkt framdel som skapats för att det ska vara bra luftventilation. Pluss for at skon er moderne og snygg!

Test av: Rush Pro 2.5 Clay, Wilson

Wilson

Anbefalt pris: 1 395 kroner

Finnes i färgerna: Turkos

Passer til: Grus

Sammanfattning: Skor for sommarens utomhustennis

Testpanelen säger:

Att spela på grus i vanliga tenniskor går förstås bra, men du får bättre balans och fäste med ett par grusskor. Då förstör du heller inte dina vanliga skor, som blir rödgrusiga och fula efter att du spelat i dem utomhus. Hvis du er usikker på hvilke skor som er til utendørsbruk kan du holde utkikk etter "Clay" i navnet, det signaliserer at de er til for grustennis og padel.

- Det her en sko som passar nästan alla, även dig med lite bredare framfot. Har du derimot väldigt smala fötter kan hälgreppet kännas lite löst om du föredrar en sko som verkligen kramar om, säger en av testarna.

Skon är uppbyggd så att den känns stabil, utan att för den sakens skull bli dämpad och svampig. Du får altså väldigt bra kontakt med underlaget och står stadigt och får bra balans i slagen, men känslan blir lite "plattfot".

- De andas bra och du blir inte supersvettig och instängd som i vissa skor, även om du såklart blir varm även i dessa. De er overraskande lätta för att vara stabila tenniskor. Väldigt hållbara och kul med lite färg!

LÄS MER: Hitta rätt tennisskor