Sommarträning dag 8: Inclined push ups Image

Sommarträning dag 8: Inclined push ups

En enkel men effektiv övning som går att variera på många olika sätt. Gör som Chand Smith och träna dina bröst, axlar och triceps på sommarbryggan!

Klassiska armhävningar går att göra precis så svåra eller lätta som du vill. Det är en utmärkt övning där både bröst, axlar och triceps får jobba. Vid utomhusträning är det perfekt att göra ett set med armhävningar mot en bänk, så slipper du bli grusig och smutsig om händerna. 

När det gäller antalet armhävningar föreslår Chand Smith att tänka tid i stället för antal repetitioner. 

– Gör ditt träningspass till en form av cirkel och träna i 30-sekundersintervaller och gör 5 set på varje övning så du får jobba igenom musklerna ordentligt. Är du nybörjare eller inte har tränat på länge kan du så klart börja lite lättare. Om du är i toppform eller behöver utmana dig själv kan du öka intervalltiden eller antalet set. Ta gärna med en vän och pusha och inspirera varandra! säger Chand Smith. 

Chand Smith är personlig tränare hos D-Flex Fitness och jobbar även som fotomodell. Om du vill ser mer av Chand kan du följa honom på Instagram @chandsmithHan har på sig linne och shorts från Blacc i videon.  

Gör så här: Placera händerna i brösthöjd, spänn magen och sänk sakta ned kroppen i en armhävning.

För lätt? Testa smala armhävningar! Placera händerna tätt mot varandra så bränner det lite extra i triceps.

För jobbigt? Börja med armhävningar på knä.

I morgon visar Lofsan ett effektivt sätt att träna upp ben- och fotstyrka (bra för alla löpare!). 

LÄS MER: Sommarträning dag 7: Spider steps